- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thyb
senior tag
válasz
adalbert1 #578 üzenetére
Nos igen ez máshol is működik, de a Dánok pl az egyetem után mennének ki. Azt viszont lehet, hogy könyebben el lehetne érni, hogy a diákok valamely itteni intézménybe kapjonak munkát, hogy egy kicsit jobb rálátásuk legyen a dolgokra. Ezt állami szinten is lehetne támogatni. Az ismeret szerzés közben pedig simán lehetne ilyen olyan munkákat végezni. Teszem azt 4 hónapot lehuzol adott cég adott osztályán abból azért már lehet némi rálátást szerezni. Valami egésszen alacsony bérért és akkor akár részben önfentartó is tudna lenni a nebuló, sőtt, ha Ő bejön a cégnek akkor akár támogatást, vagy ösztöndijat is kaphatna. Az a félő, hogy itt is főleg a rokoni baráti kapcsolatok érvényesülnének, főleg az ösztöndijnál, hisz itt még a valós bizonyitásról messze nem lehet szó.
-
Thyb
senior tag
válasz
adalbert1 #576 üzenetére
Ez most is megy csak sajna más valamiről beszélni és más csinálni, vagy megizlelni.
A középsulikba viszont a felkészitést nem tudod bevinni, mert nincs mindenhol megfelelő tanerő, sem pedig idő, hogy ilyesmivel foglalkozzanak. Igy hogyaz emelt szintű érettségi életbe lépett, már igy is jobban le lesznek terhelve, ezzel nem kellene ott +-ban foglalatoskodni. Amugy ugy gondolom, hogy ez a +1 év még mindig jobban megérné, minthogy tulképezzük magunkat olyan emberekkel, akik miután kijöttek a felsőoktatási intézményből még mindig nem lesznek szakemberek, mert olyasmit végeztek el, amit igazándiból nem is akartak.
Szerintem amennyibe kerülne ez az államnak annak az árát visszahozná, mellesleg kapnánk olyan szakembereket akik valóban azért végeznek el egy szakot, hogy abban később megtalálják az elvárásaikat, nem pedig mint munkanélküli pályakezdők tébláboljanak évekig az egyetem után, mert amit elvégeztek abban nem is akarnak dolgozni, amit pedig szivesen csinálnának ahoz pedig nincs meg a végzettségük. -
tildy
nagyúr
válasz
adalbert1 #220 üzenetére
Hát pedig fősuli esetén 3 (és fél) év , egyetemnél 5 év után úgy átraknék mindenki t fizetősre , öröm lenen nézni. Majd kicsit összekapná magát, hogy mihamarabb elvégezze a sulit...
Nem mellesleg nekem is fizetnem kellett majd 20 ezer forintot egy félévre, mikor 9 tárgy közül 2ből kivágtak... félévismétlésre.. Na nem ám kreditrendszer, hanem jöjjön vissza jövőre. És őpersze ilyenkor kolit se adnak. Így kéne midnenhol.
(És nem kéne amiatt sírni, hogy valaki suli mellett dolgozik, én is dolgoztam, nem is keveset....)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gitáros topic
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest