- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frod
addikt
-
Bullitz
aktív tag
-
Tristis
őstag
Érdekes játék. A baloldali és a jobboldali játékossal is közösen próbáltok létrehozni egy-egy várost egymással együttműködve. Az egymáshoz minél jobban passzoló épületek után van pontozás (nevezzük egyfajta tetrisnek). A mechanika egyedi, a játék rendkívül ronda és kiált egy kiegészítőért, ami érdekessé teszi.
Tehát úgy érdemes számoni, hogy alap játék+Capitals kiegészítő és akkor van egy jó de csunya játékod 12.000 Ft-ért.
Szerintem így, hogy kell hozzá a kieg határeset, de sokkal jobb, mint egy átlag játék.
Szerk.: nem 6.000 Ft lesz, hanem 4.000 Ft, annyiért már elgondolkodtató. -
Frod
addikt
Mire gondolsz?
Más nagyobb kampány nincs most, bőven átcsúszik decemberre, így megvárják vele a "fizu után"iakat, meg karácsonyra is lehet kérni/tervezni vele.
Én sem vártam, hogy ebből lesz január előtt bármi, de szerintem nem indult rosszkor.Viszont az Ankh már csak early 2020. Nem tudok nem arra gondolni, hogy a Cmon már fél tőlük, amióta a párhuzamos kampányok során az AR a padlót mosta velük.
-
YxVs
senior tag
Köszi Srácok!
Este megnézem az ajánlásokat.
Közben még eszembe jutott, hogy a kalandjáték témakör is érdekes lehet. Olyan, ahol meg kell fejteni valami rejtélyt, feladványt, csak úgy tudsz továbblépni, és a végén kiszabadítasz valakit, megmented a világot, tiéd a kincs, stb...
Ilyet tudtok ajánlani? -
Tristis
őstag
Semmi olyat nem láttam, ami neten ne lenne fent. Nem is csoda, ez másról szólt. Sikerült egész sok játékot kipróbálni... Hihetetlen mennyi Gémklubos segítő van. Van egy-két jófej is közöttük, akik a tiltás ellenére elmagyaráz néha nem gémklubos játékot is. Köszi nekik utólag is.
Jövőre én lehet nem megyek. De jó volt körbenézni. Csak úgy érdemes menni, hogy laza játékkal játszol vagy rendesen megnézel 2-3 videót előre és magad megtanulod a szabályt.
Mondjuk ismerősök akartak leülni 3,8-as játékkal 0 előtudással játszani... Örültem neki...
Jó volt, jó volt körbenézni. -
DJGABI
addikt
MJ csoportban megy már napok óta a téma. a -20%-kal viszi, sztem a 30%-kal is kéne. meg utolsó újság végén van egy 1k/10k kupon is. pénztáraknál is szokott kitéve lenni.
(#2263) fateless azt én is megvettem, egyelőre csak kinyomkodtuk. a doboza elég nagy a beltartalomhoz képest úgy emlékszem, még nem játszottuk
-
Xaels
félisten
Nem vészes, van 1-2 elgépelés, meg az egyik kártyán a Breeder ami Örző az ott tenyész lett, de egyelőre más komolyabbal nem találkoztunk
Ezekben a társasokban nem szoktak festve lenni, legalább is sem a Blood Rage-ben, sem a Lords Of Hellas-ban és a Felkelő Napban sem festettek.
-
maross
nagyúr
spirit island is ketszer nehezebb, komplexebb es hosszabb mint a pandemic. pandemic egy csaladi jatek, mars már halado kategoria, spirit island meg heavy euro szint (3.92-es nehezseg bggn). pandemic nehezsegi foka egyebkent skalazhato, szimplan egy-ket lap kivetelevel vagy hozzaadasaval, supereasytol very hardig. (
pandemicet es terraforming marsot ki lehet kolcsonozni digitalisan a nemzeti tekabol egy proba erejeig) -
oszi666
őstag
érdekes, nekem pont ezek a dolgok tetszenek. Pont, hogy nincs benne titkos küldtetés, meg ilyenek, hiszen egy cél van, és azt csak egy valaki tudja megszerezni.
A szopatás meg olyan amit itt később írt valaki: nagyon kell balanszolni, mert aztán hirtelen neked esik mindenki.
Te mikkel szoktál játszani btw? -
-
-
maross
nagyúr
Tobbseg altal elerheto orabert akartam mondani. de latod 3 ora melobol kijon 10x2 ora szorakozas,2-3-4 fő részére, legjobb. Csak nem kell horcsogolni
. en a horcsogok istene pont rossz pelda vagyok, de pl ma adtam el a tomb of annihilation-t (20k-ert pihent nalam kilenc honapot beletettunk 12 jatekot, 19-ert elvitték) , es pont ma futott be a zatus kozos rendelésbol a temple of elemental evil kb 16500-ert. Igaz szerveznem kellett egy kozos rendelést ezért az arert
. Es mivel 21 boltban a legolcsobb helyen, jo esellyel 16 korul valahol elmegy ez is fel ev es ~12 jatek mulva. Aki pedig ezt az amortizacios koltseget is sokallja, az siman vehet tarsasokat hasznaltan, es eladhatja +-1 ezresert, attol fuggoen milyen boltot csinalt.
-
maross
nagyúr
Elso eresztes nagyon gyenge volt. arle az elott elfogyott, hogy eszrevettem volna az akciot. de as always, ha valaki betanulja a jatekszabalyt, szivesen szponzoralok egy osszeroffenest nalam + kibontom a sajat serult peldanyom
. Ez is olyan, amit mar reg jatszani kellett volna, csak eurok nehezen kerulnek sorra.
-
Tristis
őstag
Chicago Express-től nem estem hasra. Pontszáma szerintem rendben.
Suburbia csunya. Nagyon. Kieg pontszáma magas, sima pontszáma 0.3-mal mondjuk alacsonyabb a csunyasága miatt, teljesen rendben van.
Race For the Galaxy pontszáma nagyon magas, nincs miről beszélni, klasszikus.Nem látom hol a hiba. Catan-t is lehet szeretni, 7.2-es játék, annak ellenére vannak benne tök jó elemek...
BGG pontszám szerintem nagyon jó viszonyítás. Tudni kell arányosítani, de nagyságrendileg rendben van.
Catan pontszáma kicsit alacsony... -
citkar
addikt
Az űrös téma, ehhez nekem nem jön be, azért azt ki is hagytam a listámból, de a többi szimpatikus. Egyelőre mindegyik kiegészítő újdonság számomra, sőt, az alappal is keveset játszottam, így ráér, elkezdem nézni őket és amelyik jó vételnek tűnik, arra le is csapok (kivéve az űröst).
-
maross
nagyúr
nehogy marsba vagy akar feleolyan bonyolultba/hosszuba belekezdj. dixit, 5 minute dungeon. nalam a tapasztalat azt mutatja, hogy nagyon-nagyon-nagyon konnyuekkel lehet csak bevonzani az embereket, kulonben paran kozuluk a szemuket forgatjak majd, es demoralizaljak a csapatot.
-
DJGABI
addikt
Scythe helyett My little scythe?
Santorini nagyon ilyen sakkozós, elsőre nekünk uncsi volt, de lehet még elő lesz véve. + az inkább 2 főre optimalizált
Carcassonne-ból az alap is tök jó, de a Safari talán picit még élvezetesebb, minimálisan összetettebb is, ha nem szeretnél kiegészítőket vásárolgatni szerintem érdemesebb utóbbiba beleugrani.többihez nem tudok hozzászólni. (Exploding kittens, Hanabi, Fedőnevek, Bang ilyen partijátékok esetleg?)
-
tuki2200
senior tag
Carcassonne, Azul, Century, Imhotep, Dixit. Csak én ezeket azért nem szeretem, mert társaságfüggő az élvezeti értékük, ha olyan a banda, akkor lehet nagyon jó, de nagyon rossz is. Ha szeretik a sci-fit, lehet megpróbálnám a Mars Terraformálását.
Én a családot a Trónok Harca Rizikóval húztam be, ismert brand, mindenki nézi a sorozatot, tudnak azonosulni vele, nem volt idegen, tudta mindenki miről/kikről van szó. A játék mechanika is egyszerű, nem kell sokmindent megjegyezni, de mégis több mint a Monopoly amit eddig ismertek. Utánna meg jöttek az összetettebbek..
-
Bullitz
aktív tag
Köszönöm!
MEglátjuk.
Clank! in space-t valaki próbálta? overall úgy látom jobban tetszik annak, aki már játszott mind a kettővel.
Bár ezt még nehezebb lenne eladni mivel csak angol van
Úgy érzem magam mint egy partra vetett vergődő hal.
Kell egy jó deckbuilder, amire az asszony is rábólint, bár neki szerintem jó eséllyel nagy része tetszhet, nála a tematika többet számít mint nálam. -
Bugarov
aktív tag
Igen, baromi sok a lap, nem ér annyit, hogy felvédőzzem... A másik, hogy gyakran kell keverni, ami védővel nagyon idegesít.
(Meg egyébként is, védőzött kártyával játszani olyan, mint kotonnal akciózni - nem az igazi
)
Lehet az lesz a vége, hogy veszek egy angol alapjátékot, ha látok valahol jó áron hirdetve.
-
Bullitz
aktív tag
Akkor ezek szerint megint lassú voltam
társasjatekok.com szerinte csekkoltam. Én csak jóóóót akarok!
Más: Raiders of the North Sea meg van valakinek, próbálta? Ez harcolós vagy csak sima workerplacement?
Imádom az ilyen grafikájú játékokat, próbálom meggyőzni magam, hogy tökre ráérek megvárni az Architects-et, csak közbe láttam hogy ehhez is van magyar szabály meg kártyafordítástól kezdve minden.. és olyan szépIlletve, pandemic laboros változata mennyit ad hozzá az on the brink + alap játékhoz? =)
-
Tristis
őstag
Aeon's end angol...
Gondolom az is lehet gond.
Ami egyszerű együttműködős játék az pl. a Tiny Epic Zombies. Sentinels of the Multiverse ami angol de kb. nyelvfüggetlen teljesen. Stuffed Fables cuki bár drága mint a mocsok. Flash Point: Fire Rescue bár ez kicsit kockázatosabb, meg kell nézni róla néhány videót.
Első körben ezeket merem említeni. Ami faék és szeretni szokták az a Sentinels of the Multiverse. Az Aeon's end egyébként kategóriával jobb játék, de kell hozzá angol is meg gamer hozzáállás is kicsit
-
maross
nagyúr
akkor mar tabletopra szurve tedd a kedvencek koze
veszelyes hely, amikor napi szinten neztem, eleg sok penz kiugrott a tarcabol..most mar felhagytam ezzel
-
doc
nagyúr
-
tboj
tag
Az előbbivel még nem játszottam, de az utóbbi megvan és szerintem nagyon klassz játék. Egyszerű, gyors és szórakoztató. Bemelegítésnek, levezetésnek tökéletes, illetve ha nincs túl sok idő. Mivel kis helyet foglal, ezért akár utazásokhoz is alkalmas (bár a doboza nem túl strapabíró).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Facebook és Messenger
- Total Commander
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged