- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Netfone
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hp Canon
tag
Sziasztok, valahogy lehet mérni ha belassult netem miatt jönnek be lassabban az oldalak? Valami gond van délután és este, de ha rámérek akkor jó a sebesség...
A modem-router Technicolor 7200
Tehát van valami teszt amivel megnézhetem mi a gond?
köszi
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
poli27 #55795 üzenetére
Szerinted az mennyire érthetett hozzá, akinek egy ADSL2+-os eszközt cserélni kellett volna VDSL képesre, mert közben átrakták a vonalat VDSL-re, még telefon sem volt, ő meg azt mondta "itt nem fog menni a 20 megás csomag", otthagyta mind a két eszközt és lelépett.
Név szerint tudom kicsoda, mert névjegykártyát is hagyott nagybátyámnál... Nyilván igen, aki lelép, az azért teszi, de ne már, hogy nincs aki ért hozzá... Akkor adja ki alvállalkozónak, nem kell nekik saját szerelő... Kontárok vannak az alvállalkozóknál is.
-
-
gg72
veterán
ADSL-el nincs másnak gondja? Pár perce elment minden, BP 6.ker.
-
cs.david94
tag
válasz
cs.david94 #55793 üzenetére
Kettővel ezelőtti hozzászólásomra:
hívott a szerelő, probléma egyeztetése, majd kérte a beltéri alján lévő számot meg a kártyaszámot, mondtam neki hogy ezt tegnap is kérték, de hát azok nem értenek hozzá ott bent, mondja a szerelő. megadtam a számokat, aztán kb. 15 perc múlva ment az adás. Ennyi idő alatt meg lehetne oldani a problémát, ha bent a 1412-nél ülők, vagy éppen állók, bármit is értenének a dologhoz.
Ebből nem lesz tehát kötbér, de legalább tévézünk -
btz
addikt
válasz
cs.david94 #55793 üzenetére
Fentebb olvashatod hogy működik a rendszer
-
cs.david94
tag
Sat tv előfizetésünknél a 3 tv-ből csak 1 megy a másik kettőn azt írja ki nincs hozzáférés.
Lassan letelik a 48. óra a hibabejelentéstől számítva.
SMS-ek: szerda 14:56 : nekiálltak vizsgálni a dolgot.
csütörtök 07:07 a hibát elhárították 2015-03-11 én 23:13-kor.
Délután ismét felhivtam őket, hogy lófütty van itt nem elhárított hiba, kérték is a két beltérinek az alján lévő kódját meg a kártya kódját.
majd tegnap este ujra sms 19:41-kor: az elsődleges vizsgálat hibát állapítottunk meg blablabla.
Azóta semmi hír, tv persze most is ugyan úgy van hogy 1 tv jó, másik kettő nem.
72 órájuk van a hiba megoldására. Ez a 72 óra szombaton délutáni órában fog lejárni, ha nem trükköznek, ha addig se csinálják meg akkor kötbér? Valahogy nem hinném hogy szombaton dolgoznának, ha akarták volna már rég meg lenne csinálva. 99% hogy újra kell aktiválni a két beltérit, mert olyan isten nincs hogy hardveres gond egyszerre jöjjön elő ugyan az... -
btz
addikt
válasz
st.stofi #55790 üzenetére
Én is pont ilyeneken gondolkodom. Ha valakinek nincs energiája a csináld magad mozgalomhoz, akkor minusz 1 ügyfél, miközben a dolgok hátterében lehet, hogy egy doboznál kisebb gond van.
Az ügyfél ugye azt is fizeti a szolgáltatásban, hogy nem neki kell kábelt szerelni, vagy felmászni az oszlopra.
Télen volt egy ügyfél aki azért, (átkozta és) akarta kihívni a Telekomot hogy a parabolájáról söpörjék le a havat, mert nincs adás. Mikor rákérdeztem, hogy fájdalmas-e ezt magának megcsinálni, akkor azt mondta, hogy azért fizeti a díjat, hogy ezt is megcsinálják. -
st.stofi
tag
Hát a 10/2 az tényleg szerény, de közben olvasom, hogy egy kis házi kábelszerelgetéssel úgy tűnik, megoldódik a gond. Az a bosszantó ebben az egészben, hogy ha egyszer is alaposan kivizsgálták volna westcoastog hibabejelentését, kiküldtek volna egy valóbban hozzáértő, lelkiismeretes szerelőt, már rég megoldhatták volna a hibát, helyette a westcoastog-nak nincs affinitása kábelt szerelgetni, simán otthagyta volna a Telekomot.
-
westcoastog
veterán
válasz
st.stofi #55783 üzenetére
Ha kicsit tovább olvasol akkor látható hogy a rossz bekötés volt most a ludas.
Ha stabil marad a dolog akkor lehet vdsl lesz, egyelőre nem tudom mi legyen, gondolkodok a kettő között.
Okozott a szerelő egy jó kis fejtörést a bekötésével.Legelső 2mbitre való sebességcsökkenésem után elvileg csináltak valamit a faluban a vonalon, csak a bekötött dobozka miatt lett vacak megint.
-
st.stofi
tag
válasz
IamGabor #55701 üzenetére
A Cisco EPC3925 HGW-ben nézd meg, hogy van-e az "Applications & Gaming" fül alatt egy "IP Pass-through" fül a modem admin felületén (rögtön a DMZ fül után)?
Ha ott van, akkor oda be tudod írni a saját routered WAN portjának MAC címét, majd a saját routeredben beállítva, hogy DHCP-vel kérjen WAN címet, publikus IP-t fog kapni. Sajnos ez a lehetőség nem minden telekomos hgw-ben van meg, ahol ez a menüpont nem elérhető, ott sajnos nem tud publikus IP-t kapni direktben a saját eszközöd.
Amit megpróbálhatsz, hogy adsz a routered wan portjának fixen egy IP-t a Cisco EPC3925 által használt tartományból (de ne a dhcp szervernek megadott címtartományból, hogy ne legyen ütközés), pl. a 192.168.0.254-et, és akkor a DMZ menüben megadva ezt az IP-t, elvileg minden bejövő kapcsolatot átdob a Cisco HGW erre az IP-re, így elég lesz a saját eszközödben kezelni a portok átirányítását, nem kell két helyen adminisztrálni.
-
st.stofi
tag
válasz
westcoastog #55739 üzenetére
Most frankó ha ez is lutri lesz, bekötök egy 60-asat és jön belőle a negyede.
Legalább ha a 30 menne..Invitelnél egy pozitívum, hogy a garantált sebességek jobbak, mint Telekom-nál, pl a 60/20-hoz invitelnél a garantált sebesség 30/10, így ha nincs meg a 30 Mps, akkor ott simán lemondhatod, hisz nem tudják a szerződésben vállaltakat teljesíteni, nincs vacakolás a hűségidő miatt, bár ez gondolom nagyon nem boldogítana, mert ettől még nem lesz használható neted.
-
st.stofi
tag
válasz
westcoastog #55729 üzenetére
Nem tudom, hány hónap van még hátra a Telekom hűségből, de ha már nem olyan sok, akkor lehet olcsóbb megoldás, ha hűség végéig fizeted a szolgáltatásukat, és közben megrendeled az invitel koax-os szolgáltatását, mivel ott más a technológia, nem üti egymást a kettő, elmegy egymás mellett, bekötik, átdugod a géped az inviteles eszközbe, remélhetőleg örülsz a jobb sebességnek, telekomos netet meg elfelejted, és amint lehet lemondod.
Esetleg megpróbálhatsz panaszt tenni Telekomnál ha még nem tetted arra hivatkozva, hogy sokszori hibabejelentés után sem tudták javítani a hibát, és kéred, hogy tegyék lehetővé a kötbér mentes szerződésbontást, egy próbát megér, a reklamációs csoporttal egyszer kellett beszélnem ill. ők hivtak fel egy reklamációm kapcsán, és maximálisan segítőkész volt a hozzáállásuk, nekem simán engedték a bontást kötbér nélkül,
-
westcoastog
veterán
válasz
dchard #55781 üzenetére
Na ez jól hangzik. Akkor még lehet maradhatok vdsl telekomon is.
Bár ha hoznának hgw-t, és meglátja a bekötésemet a telekomos úriember, első dolga lesz visszaiktatni a dobozt. Még jó hogy ma vettem 10 darab rj11-es csatit.Igen, az snr lockot először pár hónapja kaptam mikor én ökör kapcsolgattam a modemet mikor sűrűn járkáltam el itthonról, akkor megtanultam hogy nem kéne. Azóta nem kapcsolgatom.
Legutóbb a szerelő azt mondta hogy hú 10 megabiten nem jöhe, 1.2Mb/s letöltés az már nagyon nagy szerencse így meg úgy, tuti nem rakják vissza a két szép szememért a kerek 10mbitet.De ha így jó lesz, akkor marad itt telekom, és a vdsl, maximum kicserélem még a bejövő kábelt is egy újra.
Már nem szoktam áramtalanítani a modemet. -
dchard
veterán
válasz
westcoastog #55776 üzenetére
Na ez már rendben van. A kép szerint a vonalad elbírja a 20-as (vagy VDSL2-n a 30-as) csomagot is.
A jelenlegi 8,9Mbit egyértelmű SNR lock, a korábbi hibás működés miatt. Adj neki egy hetet hogy visszaálljon, ha nem akkor telefon hogy rakják vissza a rendes 10megás profilt, ami 12xxxkbit/s lesz, nem 89xx mint most.
A modemet soha ne áramtalanítsd.
Dchard
-
westcoastog
veterán
-
btz
addikt
válasz
westcoastog #55774 üzenetére
Nekem is van ilyen dobozom és úgy néz ki, hogy nem okoz gondot, de lehet hogy megszüntetem, legalább 1 hibaforrással kevesebb. Azt az rj11-et nehéz feltenni a kábelre? Nem kell krimpelni vagy mittomén?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
westcoastog #55774 üzenetére
Modem gép összedug, a modem felületén beállítod, hogy a 10.0.0.1, ezután csak a routert dugd rá a gépedre, beállítod, hogy 10.0.0.2 legyen a címe, utána összekötöd, ahogy már írták, DHCP-t beállítod, hogy jól osszon és ne legyen ütközés. S 'lőn világosság.
-
dchard
veterán
válasz
westcoastog #55765 üzenetére
Ha megtennéd, hogy a vonaldiagnosztikai képeket is elkészíted a mostani állapotról.
Egyébként a helyes kötési rend úgy néz ki, hogy az első kép jobboldalán látható fehér doboz nem kell, az abba menő fehér kábel végére RJ11, és azt be a szűrő Line feliratú lukába.
Ha gyanús, hogy a szűrő lehet a hunyó (ritka de volt már rá példa), akkor érdemes minden nélkül csak az ADSL modemet feldugni a bejövő vonal végére és gy kipróbálni minden már (kötés, toldás, elosztás, analóg telefonok stb.) nélkül.
Dchard
-
westcoastog
veterán
Doboz megszüntetéssel.
Azt magyarázza el nekem valaki, miért jobb egy batár dobozt több kábellel bekötni, amiből még egy kábel megy a splitterbe, mint egy rj11-es dugó közvetlen a splitterbe/hgw-be akárhova?
Vagy mi lenne a lényege ennek a doboznak?Holnap teszek fel vonali paraméteres képeket.
Azt a modem/router ip címes dolgot nem bírom feldolgozni hogyan kell megcsinálni, pedig leírtad tudom. -
btz
addikt
válasz
Értem, tehát osztó.
Mutathatnál egy diagnosztikai képet, hogy mennyit javult ezzel a vonal.
Érdekes, hogy egy ilyen kis doboz cserével így orvosolható volt a probléma, a Telekom pedig lerázott egy "nincs hiba" SMS-el. Mi lehet ott ahol nem ismerik ezt a fórumot és nem kapnak ilyen segítségeket mint itt a közösség egymásközt ad? -
petya2012
őstag
sziasztok
sat tv-nél a családi+HD csomaghoz milyen STB-t adnak??
csatorna sorba rendezés vagy kedvencek van??köszi
-
-
btz
addikt
válasz
westcoastog #55768 üzenetére
A 2. Képen az mi? Az nem szűrő csak elosztó?
-
poli27
veterán
válasz
EZ így nem lesz jó, ha megszólal a telefon, akkor megfog szakadni a neted, az adsl szűrőt tedd vissza az osztó helyére...
-
Teko001
őstag
válasz
huszi.gyb #55763 üzenetére
Ezt errefele kérdezd, ez itt erősen off topic
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Ért valaki az IP telefonokhoz?
Van pár Avaya illetve Nortel telefonom, amiket el szeretnék adni. De mivel nem értek hozzá, így nem tudok válaszolni a felmerülő kérdésekre.Egyik, ha vennének 6-8db-ot, kell-e még valami hozzá, hogy külső telefon vonal nélkül, cégen belül tudjanak telefonálni? (Laikusként gondolom a céges hálózat elég lehet)...
Köszönöm a válaszokat előre is. -
westcoastog
veterán
válasz
pumukli4573 #55752 üzenetére
Megyek veszek rj11-et és ledugózom ha hazaérek.
-
somnia
senior tag
válasz
pumukli4573 #55753 üzenetére
...bocsi, elcsesztem a kérdés megfogalmazást...a thome az IP, a Digi meg optika...
-
Andie
őstag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat és a bíztatást!
Nekifutok mégegyszer. -
pumukli4573
tag
válasz
westcoastog #55746 üzenetére
bejövő fehér kábelt vissza vágni 3-4 métert és kábel végére rj11 dugót (10FT) ... oda csatlakoztatni HWG-t amibe mehet a telefon és az internet kábel
nálam 5m van a kábel végén csatlakozik modem és semmi szakadás ADSL2+ vonalon
mindig 10es a csomag -
somnia
senior tag
Sziasztok!
Ha a Thomos felvevős beltérire ráengedném a Digi jelét, tudná kezelni? -
Ez azért mókás, mert nekem pont a technológia váltás miatt adtak kedvezményt, amikor váltottam
Igaz, az digitális kábeltévé váltás volt IPTV-re, de szerintem ez mellékes. Próbálj meg egy másik ügyintézővel beszélni (esetleg egy másik T-Pontban), mert úgy, hogy a neted is kábelneten jön, meg az IPTV is nyilvánvalóan azon fog, úgy a dupla kedvezmény jár. Csak az ügyintézőnek van egy kicsit több dolga. Ráadásul a hűségidő sem játszhat be, főleg akkor, ha ugyanolyan vagy magasabb TV csomagra váltasz. De ha mégis, akkor max. kivárod a májust és akkor intézed (csak ne engedd, hogy meghosszabbítsák a hűséget a SAT-ra)De aztán mindent el tudok képzelni már idén a T-nél, pl. a kapcsolat pontokat sem lehet már minden esetben vásárlásra használni az online T-Mobile-os webshopban, ami még gond nélkül ment decemberben...
-
Vyndree
őstag
Novemberben írtam alá 2újabb 2 éves hűséget. Írtam egy levelet február közepén a Telekomnak, hogy nem tudok IP-t változtatni, erre jött a válasz : "Kérelmét elbíráltuk, a szolgáltatások kötbérmentes megszüntetését engedélyezzük". Nem kell kétszer mondani.
Jön a Digi 100/50-es nettel, Digi+ TV-vel (89 csatorna digitálisan + 25 HD)) és telefonnal havi 4900Ft-ért (két évig, aztán 5950Ft lesz).
Ozonenetwork viszont nincs nekik, arra még ki kell találnom valamit.(lehet MindigTV lesz mellé + 1600Ft-ért, vagy nem tudom)
-
dptrsk
Topikgazda
Az, hogy a SAT->IPTV váltás lehetséges-e hűségidőn belül, azt nem tudom.
DE májusban minden további nélkül lemondhatod a SATot és beköttetheted az IPTV-t. A netnek semmi köze hozzá, a dupla kedvezmény jár(akár akkor is ha az IPTV-t hűség nélkül kötteted be).
Az ügyintéző trehány, lusta volt, véleményem szerint meg lehetne oldani akár most is egyedi elbírálás alapján, hogy a SATot elvigyék és az IPTV-t bekössék.
Javasolom, inkább 1412-n érdeklődj, a T-Pontokban sok a trehány, lusta ügyintéző, aki kevesebbet ért a dolgokhoz mint az ügyfél. Persze vannak lelkiismeretes dolgozók is de ez a ritkább. 1412-n legalább tisztában vannak többnyire a szabályokkal. -
Andie
őstag
Sziasztok!
Van egy kábelnetem, 30 megabites, ezen most csak az internet jön.
Van hozzá egy SatTV-m, parabola antennás, családi csomaggal. Ezt, mikor tavaly ideköltöztem (és hoztam a cuccot), már kérdezték, miért nem cserélem le IPTV-re, de akkor nem akartam kavarni vele.
Most jó lenne, mert a családi IPTV csomaghoz ha jól láttam, +200 ft-rt van 10 HD csomag, meg egy bizonyos átalakításhoz útban van a parabola antenna.
Be is mentem tegnap a T-hez, hogy legyen már akkor IPTV-m a SAT helyett. Jópárperces kavarás, stb után azt sütötték ki, hogy NEM LEHET!!!
Értitek? 2015-ben nem lehet, mert idézem: "szétesik az egész".
A lényeg, hogy a SatTV-mre idén májusig, a netre 2016.01.01-ig van hűségem. A TV még tán nem is lenne gond, de amaz igen. Mert "technológiai váltás" történne, és akkor megszűnne a "dupla kedvezmény", és ez igy nem jó, és mer csak.
Én néztem olyan "watafakk" arccal pár percig, de a srác hajthatatlan volt, szóval eljöttem.Szíves szakvéleményeteket kérem az ügyben, ez tényleg így működik ma a T-nél, hogy nem fizethetek többet egy jobb szolgáltatásért? (nem lemondani akarom, sőt, meghosszabítom újabb 2 évvel a hűséget, hamár ragaszkodnak ehhez a szarhoz, szóval nemértem...)
-
westcoastog
veterán
válasz
dchard #55745 üzenetére
[link]
Ez lenne ami mindig jött, és jönne.
Tehát igen biztos vagyok benne.Volt egy + telefoncsatlakozó a fali dobozból levezetve a ház másik végébe, azt a telekomos szerelő kikötötte.
Viszont, a splitterbe csatlakozó, ház falán lévő dobozból jövő telefonkábelemre pár hónapja raktam rj11-es dugót, lekötöttem róla a kis dobozkát, és közvetlenül a splitterbe ment a vezeték, erre jött a telekomos szerelő, és újra visszakötötte egy kis dobozkába, amit kapásból olyan szarul kötött hogy nem tudott csatlakozni a modem, ezért szépen betekertem a rézdrótokat a csavarok alá, mert kilógtak alóla.
Szépen ment meg minden, aztán most hol tartunk.
Hiába mondtam neki hogy jó lenne ha rj11-re visszadugóznánk hogy közvetlenül a splitterbe legyen dugva, ő csak azért is bekötötte ezt a kis dobozt.De mondta a szerelő hogy a villanyoszlopon elvolt égve a vezeték, csoki csatlakozóval voltak a vezetékek összekötve, cserélni kéne földkábelt...
Elvileg voltak kint telekomos kocsik a faluban, 2 is, de nem úgy látom mintha javítások történtek volna.
Házon kívül hibalehetőség dslam-földkábel-oszlop-lakásba bejövő légkábel.
De ha kijön ismerősöm apja aki szintén telekomos szerelő, vele átnézünk minden szirszart, töviről hegyire.(#55744) Szokenesz
Biztató.. -
dchard
veterán
válasz
westcoastog #55717 üzenetére
Na kezdjük az elején, mert megint elhangzott már itt minden, csak a valóság nem.
Első kérdés: teljesen és totálisan biztos vagy abban, hogy ezen a vonalon valaha is ment ez gyorsabban (főként a 8-10megával amit emlegettél)? Értsd: valóban ment, és nem csak a csomag neve volt 10megabit?
A vonalkép sokat elárul:
A naiv szem annyit lát, hogy magas a csillapítás, és van egy adag zaj is, bizonyára messze vagy a központtól. Ugyanakkor aki figyelmesen szemlél, az látja azt is, hogy magasabb a felfelé csillapítás, mint a lefelé oldalon, ami ellenmondás, mivel alacsonyabb frekin sokkal kisebb a vonal csillapítása. A másik árulkodó jel, hogy a vonal áthallási zaj terhelése (ami magas) nem támasztja alá a magas csillapítást. A frekvencia menetből az is látható, hogy valahol nem használt telefon kábel csatlakozik a telefonvonalhoz (kis pukli a legalsó grafikonon 256-258 között).
Összességében súlyos vonali hibát gyanítok a háttérben elsősorban a házon/lakáson belül. Alaposan át kell nézni a telefonhálózatot, megszüntetni minden fölösleges kötést, toldást stb., ellenőrizni hogy van-e szűrő, és végig ellenőrizni és újrakötni az összes kötést (ahol van). Abban az esetben ha minden kétséget kizáróan kiderült, hogy nem a ház/lakás hálózatában van a hiba, akkor hívni kell a telekomos szerelőt és átnézetni az összes utcai kötést, illetve akár DSLAM portot is érdemes váltani (például a DSLAM oldali szűrő áttételes villámkára is okozhat ilyen hibát).
Dchard
-
Szokenesz
senior tag
válasz
westcoastog #55743 üzenetére
Gyarmaton az invitel mindig is gázos volt, ezért jöttem vissza Telekomhoz, kb. 3 éve, pedig ők VDSL-en csak 13Mbitet tudnak adni, mert hiába emeltetem fel a sebességet, pár hét alatt visszakorlátoz a rendszer és nincs pofám zaklatni PH-n a Telekomnál dolgozót..
De egyébként MÁR a Jókai utcában egész stabilan hozza a 25/5Mbitet, meg a Jószív utcában is... -
btz
addikt
válasz
westcoastog #55741 üzenetére
Hát ha itt 1-2 megabittel jön nappal, este, az igen a garantált minimum alatt van, tehát simán visszamondható. Az éjjeli 10-20 sem meggyőző.
-
btz
addikt
válasz
westcoastog #55739 üzenetére
Akkor érdemes neki ís megmutatni ezt a képet.
Hát valószínű hogy az Invitel 60 megabit is erősen névleges és nem szolgáltatja azt az esetek 100%-ában. Ott is érdemes megnézni, hogy mennyi a garantált minimum.
Szerintem ez a névleges és garantált viszony úgy lenne jó igazából, ha a névlegesről is azt mondanák hogy garantálják éves szinten 10-20%-ban, a névleges felét meg 40-50-ben, a garantált minimumo meg 98%-ban ugye az éves x órás kiesés miatt -
westcoastog
veterán
Értem, szóltam egy barátomnak, akinek a faterja telekomos szerelő, majd kijön, vagy beszélek vele hogyan tovább.
És mondta ez a haver hogy az invitel a telekomtól bérel valami 450-es vonalat, és a faterja nem is érti miért elérhető errefelé a 60mbites koax invitel..
Ő írta:
hat figyelj proba szerencse.. havernak az volt gyarmaton, szerzodes utan azonnal atkototte telekomhoz, mert a 60bol 1-2jott ki atlagban, ejszaka 15-20Most frankó ha ez is lutri lesz, bekötök egy 60-asat és jön belőle a negyede.
Legalább ha a 30 menne..Miért nem mehet minden egyszerűen..
-
btz
addikt
válasz
westcoastog #55737 üzenetére
Régen volt nekik egy ilyen "vész" 1 mega, én is ilyenben voltam. Úgy volt a számlán hogy ADSL 1 mega csomag, de a weblapon ilyen már akkor sem volt feltüntetve. Sávszél emelés volt, de a vonal nem bírta, ekkor raktak vissza és 2-3000 forint körül volt akkoriban.
Úgy ahogyírtam. Nálam a router a 10.0.0.1 és a modem 10.0.0.2. Az első három tagnak egyezni kell, tehát a 10.0.0...-nak, az utolsónak mindenképpen különbözni, de a modem IP-t elősször direktbe kötve kell átírni. Ja és a gép IP címe se ütközzön
-
westcoastog
veterán
10mbit a legkisebb csomag a telekomnál.
2013 május 9-én kötöttük a 10 megás netet, akkor gyakorlatilag már nem lenne sok a végéig..A modem-router kötésnél meg hogyan kell beállítani az ip-ket?
Mert összedugtam a modemet a routerrel úgy ahogy írtad, de csak a router webes felülete jött be, a modemé csak töltött de semmi. Tp-link cuccok. -
btz
addikt
válasz
westcoastog #55735 üzenetére
Valahogy kötbéreztetni kéne őket, vagy migráljanak vissza 1 megabitre olcsó áron. Nekem egyszer már sikerült keresztülvinnem egy ilyet.
-
westcoastog
veterán
Azért ez konkrét sebesség, egyre rosszabb.
-
btz
addikt
válasz
westcoastog #55731 üzenetére
Úgy tudod nézni a routerrel is a modem fw-jét, hogy a modemet a router lan portjába dugod, majd a másik lanportját a routernek visszakötöd a saját wan portjába egy kábellel. Csak arra kell figyelni hogy a modem IP címe ne egyezzen a routerével, de a router IP tartományában legyen.
Pl 10.0.0.1 és 10.0.0.2
Így nem kell mindig szétkötni, ha kell -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
westcoastog #55731 üzenetére
Ide írj, hátha előbb látja.
-
btz
addikt
válasz
westcoastog #55729 üzenetére
És ez a vonal kép hogy nézett ki mikor jött a 7,5 mega?
Lehet ez valami SNR lock lesz. Valahogy keresd fel dchard fórumtársat, hogy nézze meg. -
westcoastog
veterán
Persze hogy jó volt, lassan 2 éve hogy be van kötve a 10 mega, de az utóbbi 1 évben kezdett el lerohadozni az egész, az utóbbi pár hónapban meg katasztrófa, 1 hete vagy mikor volt ugyan ez hogy 2 megára esett a sebesség, de az jó lett, felemelődött 7,5 megára ami még mindig nem 10, ma reggel meg megint ez fogad.
Telekomos internetem meg 2007 január óta van, addig semmi nem volt, 1 megás csomaggal kezdtem..Az én vonalam teljesen vacak, ismerősöknél a 15-20 megás nettel nincs gond, legalábbis nem panaszkodnak, 2 utcával feljebb.
Csak tudnám miért nem jönnek ki hálózatot korszerűsíteni.Ha úgy van hogy 30-40 ezer a kötbér, akkor kifizetem, röhögve dobom oda a telekomnak csak szüntessem meg ezt a szerződést, és köthessem a koaxos invit.
De sejtésem szerint kicsit drágább a kötbér attól amit én megtudnék fizetni..
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Huawei HG8245H wifi-s T-s eszközöm van optikai kábelhez. Van valami más hasonló esetleg jobb eszköz is amit ad a T optikához? Köszi.
-
btz
addikt
válasz
westcoastog #55717 üzenetére
Én csak annyit tudok mondani hogy hát ez iszonyú SZ...
De keresd fel dchardot, ő gondolom tud neked részletesebben is beszélni róla. -
Gabesz87
veterán
Bix.hu pingelese kb. fél órán át. Eredmény: 37% adatveszteseg. Szép. Jelenleg nem is tudok írni neten, csak mobilnettel, mert nem tölt be az oldal. Tettem is bejelentést, de nagy csodát már nem remélem tőlük.
-
petya2012
őstag
-
petya2012
őstag
sziasztok
érdeklődni szeretnék,hogy milyen a Telekom műholdas tv szolgáltatása??
valaki tudja,hogy mennyiért kötik be??és nekem van fennt egy digi antenna-azt le kell venni vagy nem??ja és a Családi+ HD csomagról érdeklődnék,hogy milyen STB-t adnak?fagyogat-e stb??
bocsi a sok kérdésért
üdv
-
Bár nem vagyok szakértő, de alacsony a jel zaj arány (snr) és magas a csillapítás. Valami zavarhatja a neted, meg talán távol vagy a központtól. Nade majd a szakik jobban tudják.
-
Gabesz87
veterán
"Vicc lett sajnos a T szolgáltatása, pedig eddig nagyon szerettem a stabil net miatt."
Ebben sajna egyetértek. Tavaly átestem én is egy fél évig tartó folyamatos hibabejelentés-házhoz kijövés-méricskélés sorozaton. Az IPTV akadozott, szétesett a kép, hang egyfolytában, és a kábeltelefon is ilyenkor megakadt, ergo használhatatlan volt, telefonálni nem lehetett vele, viszont a net mindemellett végig szuper volt. Modemcsere, majd jó lett a TV és tel, de elszaródott a net, mindig szakadt. Újabb és újabb modemcserék (először volt Technicolor, aztán D-Link), majd követeltem, hogy hozzanak Ciscot, ami eredetileg is volt, ne is jöjjenek mással, mert azzal semmi gondom nem volt a nettel. Azóta minden szuperül működött, de most a héten elkezdődött nekem is ez az esti csúcsidőszakban tartó net betegeskedés. Néha nem töltődnek be az oldalak elsőre, vagy csak sokára. Speedtest értékek meg közben rendben vannak. Ill. majdnem, mert ami nálad is van: közeli helyeken, országokban padlógáz, távol meg a béka segge alatt.
Szóval igen, a T-nél szerintem is rutinná, általános eljárássá vált, akármi is a probléma, hogy bejelentést teszel, jön az sms, hogy megkezdték a hiba feldolgozását, majd a köv. hogy végberendezés hibát állapítottak meg és javították. 1-2 nap öröm és bódottá, majd kezdőik minden elölről. Majd újabb bejelentés, és modemcsere, mert biztos az a baj....közben meg még meg is gyanúsítanak, hogy tuti a saját routered a szar, mert az nem az övék, és zavarja a modemet. MUHAHA. Sorry a hosszadalmas sztoriért.AZ én tesztjeim:
Frankfurt
Székesfehérvár
Bp-Telekom -
Sasos
senior tag
válasz
bopeti98 #55707 üzenetére
Csinálj speedtestet úgy, hogy több, nem magyar, vagy német szerverrel is teszteld le. Nekem is jó ha 3-4 a letöltésem nemzetközi irányba, cserébe magyar és német szerverek full gázon.
Felhívott ma a szerelő, hogy akkor mikor jöhet ki. Kérdeztem tőle, hogy mit akar nálam? Megnézni a hibát. Kérdeztem tőle, hogy tényleg azért vegyek ki szabit, hogy kijöjjön, és ugyanazokat a méréseket megcsinálja amit én? Azt mondta igen. Mondtam neki, hogy felejtse el, mert nem fogok ezért szabit kivenni és itthon várni. Persze jött, hogy ha nálam van a hiba, akkor fizetős... Vicc lett sajnos a T szolgáltatása, pedig eddig nagyon szerettem a stabil net miatt. Lassan második hete szenvedek vele, hogy nincs nemzetközi sávszél, erre ide akar jönni méregetni...Most mértem épp újra:
Budapest
Tokio
Houston
CalgarySzerk: Frankfurt is fullgázon jön...
-
Gabesz87
veterán
Megint akadozik a netem. Téboly. Megpróbálom átállítani a DNS-t a Google értékeire. CIsco EPC3925-ről van szó, hol tudom ezt megtenni? Mert nem nagyon találom. Van mondjuk 3 sor: LAN 1 Static DNS 1, LAN 1 Static DNS 2, LAN 1 Static DNS 3. Ez volna az, ide kell beírni?
-
IamGabor
tag
Sziasztok!
Olyan jellegű problémám lenne, hogy nem tudom megoldani, hogy elérjem a belső hálózatom gépeit távvezérlés céljából az internetről.
Eddig nem volt gond, mert Inviteles voltam, így a routerem kapott egy publikus wan címet, aztán megcsináltam a szükséges átirányításokat, aztán ment minden.
Most Telekomos netünk lett, melyhez egy Cisco router-modemet kaptunk, amely nem saját maga oszt ki wan címet az én routeremnek (192.168.0.x), és a rendes wan címet a Cisco kapja. Bridge mód nincs sajna.
A routerem configját akarom használni, tehát azt nem akarom megoldásnak, hogy a Cisco eszközön állítok be minden átirányítást, meg egyéb beállított tiltásokat, stb.
Gondolom van erre egyszerű megoldás, csak én nem ismerem.
Előre is köszönöm!
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Tesla topik
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest