Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
finecsa
tag
Amikor már az ember beleún a telefonos ügyintézők állandó sablon válaszaiba, hol lehet panaszt tenni.
Nem teljesült illetve részben teljesült megrendelésekkel kapcsolatban.Rendeltem egy TV-t amihez promócióban járt volna egy okos távirányító, amit nem kaptam meg, holott a Telekomos számlán tételként szerepel.
Többszöri telefonálás és két online felületen történő reklamálás után semmi érdemleges válasz. Eltelt idő három hét.Rendeltem egy tabletet amit szintén nem kaptam meg, többszöri telefonálás után szintén a türelmemet kérik, de itt már bőven letelt a 30 nap.
A megrendelések hűségidő hosszabbítással történtek, a szerződés hosszabbításokat természetesen napok alatt rendezték, azokról levélben is küldtek szerződéseket.
Kérdésem hová tudok még fordulni, illetve van e arra lehetőség hogy töröltessem a hűségidős megállapodást ha nem kapom meg a tabletet.
Természetesen a TV csomagot nem, csak az internetre és a vonalas telefonra kötöttet. -
r3dsnake
nagyúr
Hmm, fura: KÉP
-
r3dsnake
nagyúr
Na, nincs net. Nyomtam a D-Link eszközön egy release WAN lease-t, majd egy renew-t és WAN címet sem kap már DHCP-n. Ez T oldali gond lesz nem? Jelszintek jók.
ápdét: WAN cím lett, net továbbra sincs. Ezt a szart tényleg nem tudom rebootolni távolról? Nem találok ilyen opciót.
-
Petari
csendes tag
válasz
PhoenixSzG #55295 üzenetére
Lassú multiplexelés - pontosabban alacsony frekv. mpx .
Az önérzet nagy hatalom. Pedig csak el kellett volna olvasni figyelmesen ... -
PhoenixSzG
tag
Most miért bántjátok szegényt? Biztos a rossz multiplexelés miatt nála hibásan jelenik meg a weboldal
-
törölt tag
Milyen link??
Az egy weboldal bemásolt címe.....Bakker, jön egy rakéta a hátam mögül, mindjárt eltalál, kérdés, hogy ez most sajátom vagy a laggos egér lőtte ki?
-
Petari
csendes tag
Ezt magyarázza meg valaki:
http://www.t-home.hu/lakossagi/internet/dijcsomagok
http://www.t-home.hu/lakossagi/internet/dijcsomagok/netmania_m
Valahogy nem látom az első linken megadott oldalon, hogy az árak tripla csomagra vonatkoznak
Ja, csak kötözködni jöttem ide ... -
Petari
csendes tag
válasz
dchard #55284 üzenetére
Vagy kétszer is elmondtam, hogy nem kívánok több segítséget részedről.
Az igazi kérdés itten az, hogy miért rossz:
1. Mert pénzbe kerül a jobb kapcsolat a szolgáltatónak
2. Nem érdekli őket
3. Nem jók a szakembereik
4. Elavult, másodkézből jött technika van Magyarországon
5. Szakszerűtlen szerelésNyilván az 1 és a 4 átfedi egymást.
-
dchard
veterán
válasz
TechGabor #55272 üzenetére
"A configon azt láttam, hogy a lefoglalt csatornák listája üres lett, illetve csak 1 sorban volt freki irva."
Ez jellemzően akkor történik, ha a modem újra regel (elveszíti a kapcsolatát a CMTS-sel), mivel a regisztrációs folyamat befejezéséig a modemek csak 1/1 csatornát tudnak használni. Ez azt jelenti, hogy szakad a kapcsolatod.
Korábban azt írtad, ha újraindítják távolról akkor megjavul. Feltételezem nem tartós az eredmény. Viszont ha egy ilyen újraindítással pár óráig jól működik a dolog, és nem köthető napszakhoz a probléma (például kora este midig szakad, ha újraindítják ha nem), akkor jó eséllyel a modem lesz hibás. Egyszerűen ki kell cserélniük a modemet egy másikra.
Az uplink jelszinteket legyél még olyan jó bemásolni, mert azokat nem látjuk, lehet ott is gond.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Petari #55274 üzenetére
Annyit mondok neked, hogy nézd meg a kettővel előtted hozzászólót. Neki sem kell bizonygatnia semmit, de belátta, hogy akkor tudunk segíteni, ha a szükséges infók a rendelkezésre állnak, és ezért aktívan tesz is. Ő meg fogja kapni a segítséget, te pedig nem. Ennyi a különbség.
Dchard
-
-
Petari
csendes tag
"ping időre nem kell vállalni semmit a szolgáltatónak."
Ez nyilván teljesen igaz. Ahogy igaz az is, hogy a piaci szabadverseny csak egy álom.
Ha itt lenne UPC vagy Digi TV, nem untatnám a fórumot égbeszökő problémámmal.
De UPC Internet nincs egyáltalán Csongrád és Békés megyében.
Remélem, ezt nem törlik mint reklámot -
mlinus
őstag
A ping tesztek meg semmit nem jelentenek, mert ugyanazt a hamis értéket mutatják amit játék közben kapok. A dolog összetettebb, és biztos vagyok hogy köze van a multiplexeléshez
nekem a "multiplexelés" mától a kedvenc fogalmam.
-
törölt tag
-
MY2K
aktív tag
ping időre nem kell vállalni semmit a szolgáltatónak.
-
törölt tag
válasz
Petari #55274 üzenetére
Bakker, jelentsd be hibára, aztán reklamálj náluk, okosítsd őket, hogy miért nem tudsz játszani, miért akad vagy mit tudom én mit csinál az egered.
Ha nem oldják meg a problémádat, akkor írj panaszlevelet a Magyar Telekom Nyrt. felügyeleti szerveihez.
Ezeket megtalálod akár a honlapjukon is.
Ha az sem, akkor menj tovább, akár nemzetközi bíróságra is.Vagy keresd fel a Magyar Telekom Nyrt. fórumát (saját fórumát, ne itt)
Egyébként nekem tökéletesen megy ez a játék és még hátba sem tudtam magam lőni.
-
Petari
csendes tag
válasz
dchard #55269 üzenetére
Kedves dchard:
Ez itt nem bíróság. Semmi bizonyírékot nem fogok itten felhozni - én csak leírom a tapasztalataimat. Az pedig összegyűlt elég sok. Ha ez nem tetszik, senki nem kötelez, hogy részt vegyél ebben a témában.
És nem amiatt jöttem ide, hogy szidjam a Telekomot, hanem hogy megoldást találjak a problémára. Persze, dicsérni sem fogom, esetleg akkor, ha végre tényleg jó kapcsolatom lesz - legalább néhány Német szerverrel - mert most is azokon a legjobb - ami nyilván nem véletlen Német cégről lévén szó .
Na most miért kéne megadnom a szerver IP címét, amikor szépen elmondtam, hogy mindenhol jelentkezik ugyanaz a probléme. Meg hogy a többi játékos sokkal jobb kapcsolattal rendelkezik. Nem kellemes amikor Orosz vagy USA játékosok, 90-130-as pinggel símán letarolják az embert - és ez megy - mert nálam a kiírt 52-es ping mellett is érezhetően lassú a reakció. Alapjában véve, ahogy felmegyek már érzem is milyen a kapcsolat - a futás közben. De az változik, néha percről percre. Most jön az, hogy a hiba útközben van, és nem a Telekomnál. Igen, csak hogy ez a többieknél jóval ritkábban romlik le a játszhatatlanségi szintre.Egyáltalán nem győztél meg, hogy a nagyobb sebességű kapcsolat nem eredményez kisebb lagot és kevesebb hibát. Egy dolog az elmélet, és más a gyakorlat - ahol a pénz uralkodik.
Amit leírtatok, a java részét kipróbáltam már rég. A ping tesztek meg semmit nem jelentenek, mert ugyanazt a hamis értéket mutatják amit játék közben kapok. A dolog összetettebb, és biztos vagyok hogy köze van a multiplexeléshez, meg a nem egyforma csomag futási sebességekhez - ami folyton változó lagot okoz.
Ellenkezem ? Hát ez fórum, és erre jogom van, még ha itten valakik felsőbbrendűnek érzik magukat. Márpedig az eddigi szóváltás tiszta időpocsékolás volt.
A továbbiakban nem kívánom segítségét . Várom, ha valaki játékos tud valami tapasztalatot megosztani.
Ezidáig egy ilyen volt :
"Ezt a problémát már én is tapasztaltam bfbe. A játék darabos packet loss nincs ping 25-30ms között és egyszerűen érezhető mikor kimarad egy egy jelenet kinézek a fal mögül és egyből halál miközbe nekem még megse jelent az ellenség, 3 utcával alrébb pedig folyamatos nincs kimaradás ugyanaz a net 30/5ös Thome ugyanúgy kábelen jön (koax). A különbség annyi, hogy míg nekem 188as ip címem van neki 80as kezdetű." -
TechGabor
csendes tag
válasz
TechGabor #55270 üzenetére
d link dcm704b4
Ma kint volt a szerelő (másodszor) a koax F csavart huzogatta, de nem az volt a hiba.
A tesztek:
My traceroute [v0.71]
gw (0.0.0.0) Thu Feb 26 19:17:49 2015
Keys: Help Display mode Restart statistics Order of fields quit
Packets Pings
Host Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1. 192.168.4.1 0.0% 123 0.3 0.4 0.3 3.6 0.5
2. 10.228.48.1 0.0% 123 7.4 6.3 4.7 13.6 1.7A T első pontjáig a ping 4.7 és 13.6 ms között mozog!
A harmadik csomópontján mérhető:
My traceroute [v0.73]
elefant (0.0.0.0) Thu Feb 26 19:27:10 2015
Keys: Help Display mode Restart statistics Order of fields quit
Packets Pings
Host Loss% Snt Last Avg Best Wrst StDev
1. 192.168.2.200 0.0% 231 0.1 0.1 0.1 0.3 0.0
2. 192.168.4.1 0.0% 231 0.3 0.5 0.3 6.5 0.8
3. 10.228.48.1 0.0% 231 5.3 7.5 4.7 19.6 2.3
4. tge3-4.osr1-ujpalota.net.telekom 0.0% 231 8.8 8.1 4.1 26.8 2.7Itt már 4.1ms és 26.8ms között változik!
Az elöbb volt packett loss is, de a modem config nem mutat uncorrectable errort!
Total Correctables Total Uncorrectables
390 196Most állt a net kb 20mp-ig.
A configon azt láttam, hogy a lefoglalt csatornák listája üres lett, illetve csak 1 sorban volt freki irva.
Downstream Bonded Channels
Channel Lock Status Modulation Channel ID Frequency Power SNR Correctables Uncorrectables
1 QAM256 554000000 Hz -0.5 dBmV 41.4 dB 81 28
2 QAM256 546000000 Hz -0.3 dBmV 41.9 dB 84 25
3 QAM256 562000000 Hz -0.5 dBmV 41.6 dB 77 0
4 QAM256 570000000 Hz -0.3 dBmV 41.8 dB 80 18
5 QAM256 346000000 Hz 0.8 dBmV 42.5 dB 13 50
6 QAM256 354000000 Hz 0.4 dBmV 42.5 dB 15 22
7 QAM256 362000000 Hz -0.3 dBmV 42.5 dB 18 28
8 QAM256 370000000 Hz -0.1 dBmV 42.5 dB 22 25Tök idegesítő! Az ADSL-nél nem volt ilyen vacakolás packet loss.
Van valakinek ötlete??? -
TechGabor
csendes tag
Hi!
D-link dcm704b4 T-Home felhasználó lettem 2 hónapja.Idáig 2 komolyabb problémám lett. Akkor teljesen megállt a net.
A megálláskor a konfig felületre ránézve az látszik, hogy az UNCORRETABLE ERROR számláló elkezd tekerni. Láttam már 900.000 értéket is. A telefonos üszi mindössze csinál egy távoli reboot-ot, ettől látszólag helyrejön minden.A fenti hozzászollásokat olvastam, és gondoltam csinálok pár próbát.
-
dchard
veterán
válasz
Petari #55262 üzenetére
"önkinevezett szakértők"
??? a moderátorok adják, a célja pedig pontosan az, hogy látható legyen ha valakinek több köze van a témához, mint például neked, aki azt sem képes megérteni, amit leírtunk már páran
"Nem azt mondtam, hogy a lag okozza az egér leállását, hanem a szar kapcsolat."
Semmivel nem bizonyítottad eddig. A vélemény és az ánuszrózsa kapcsolatát pedig már bizonyára ismered.
"Nem fogom megadni a server IP címét"
Lásd: előző pont. Egyébként mindenkinek van jobb dolga.
"A pingtesztben letaglaltam hogy a 16 KB-os csomagok már közelítettek a max feltöltési sebességhez, meg mennyi idő kell csak egy irányban"
Ebből semmi nem derül ki azon kívül, hogy biztosan nem a csomagban foglalt sebesség hiánya okozza a "problémát". Ezzel megválaszoltad magadnak a saját kérdésedet:
"Ezt a témát azért indítottam el mert dilemmában vagyok érdemes-e átállni nagyobb sebességű csomagra"
melyre a válasz az hogy nem. Ha a mostani igényed (a játék) nagyságrendileg sem közelíti meg a kapcsolatodban rendelkezésre álló sávszélességet, akkor hiába fizetsz elő gyorsabb csomagra.
"Azok alapján, amit chat-teltem a Neten, ez Telekom.hu jelenség"
Lásd: az IP cím és a szar net kérdésköre. Hiszi a piszi.
Összefoglalva: idejössz nulla napos reggel, szidod a szolgáltatást, majd miután leírjuk neked, hogy mit kéne csinálni, ellenkezel és fikázol tovább nulla, ismétlem nulla bizonyíték alapján.
Dchard
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Az optikai kábelem elég megviselt állapotban van, kb 2 év alatt lett ilyen, pedig a modem csak akkor volt mozgatva, amikor a port töröltem le, félek, hogy egyszer csak kiszakad.
Szerintetek ezt bejelenthetem hibának, nem fognak ezért kinevetni, vagy kiszállásra díjat felszámítani??
Kép1 + kép2. -
Petari
csendes tag
válasz
Tartály #55259 üzenetére
Ezt a témát azért indítottam el mert dilemmában vagyok érdemes-e átállni nagyobb sebességű csomagra , Ami lehet hogy kisebb lagot fog eredményezni, ámbár ahogy mutttam itt az adatmennyiség tényleg alacsony.
Ami az önkinevezett szakértőket illeti - ketten itten nagyon okosak akarnak lenni, de még csak olvasni sem tudnak rendesen - vagyis okoskodás a prioritásuk ahelyett hogy elolvasnák figyelmesem mit is írtam. Nem azt mondtam, hogy a lag okozza az egér leállását, hanem a szar kapcsolat. És semmi HW hiba nincsen.
Nem fogom megadni a server IP címét, sem a játék nevét - mert semmi értelme, meg már panaszkodnak hogy ez nem játék forum - de online játék nincsen ISP nálkül .
A pingtesztben letaglaltam hogy a 16 KB-os csomagok már közelítettek a max feltöltési sebességhez, meg mennyi idő kell csak egy irányban - erre az jött hogy fogalmam sincsen. Úgy hogy megkérném a két mélyen tisztelt urat, hogy mellőzzék ezt a témát. Semmi haszon nem volt idaáig a kommentjeikből.
Azok alapján, amit chat-teltem a Neten, ez Telekom.hu jelenség - ugyanezeket a szimptomokat mondták többen. Több játékos esetén semmit sem lehet lelőni. Szaggat. Egyszer bejött egy játékos, és a mozgása alapján - kissé szaggatott volt, meg a ping érték alapján azt mondtam, hogy ez Telekom.hu-s . És láss csodát, az volt, méghozzá közel hozzám az IP cím alapján - a serveren láthatóak a játékosok IP címei.Ha valaki másnak is hasonló problémája van a T-Online-al, kérem írjon ide, az Internet csomag - sebesség megjelölésével.
-
mlinus
őstag
És ez személyes tapasztalatból mondod, vagy csak a 3 utcával lévő ismerősöd mondja, hogy minden oké?
Mert, főleg egy BF-nél, ahol legendásan rossz a netkód (10hz-s tickrate, még a minecraft is gyakrabban frissíti a helyzeted) sokszor van az, hogy valaki azt mondja, hogy ez tök jó, aztán más meg sír hogy játszhatatlan.
Másrészt. Ha csak ritkán, vagy néha jelentkezik: normális, mindenkinél előfordul. Ha gyakran, vagy folyamatosan, akkor érdemes közelebbről megvizsgálni, más szervereket nézni(sokszor van az, hogy a szerveren hiába jó a ping, ha a hardvere le van terhelve), hosszabb ping statisztikát nézni, de a helyzet az, hogy nincs semmilyen bűvésztrükk a háttérben. Jó a ping, nincs packetloss? Akkor bizony nem az internetszolgáltató a hibás.
-
elso
csendes tag
válasz
Petari #55250 üzenetére
Ezt a problémát már én is tapasztaltam bfbe. A játék darabos packet loss nincs ping 25-30ms között és egyszerűen érezhető mikor kimarad egy egy jelenet kinézek a fal mögül és egyből halál miközbe nekem még megse jelent az ellenség, 3 utcával alrébb pedig folyamatos nincs kimaradás ugyanaz a net 30/5ös Thome ugyanúgy kábelen jön (koax). A különbség annyi, hogy míg nekem 188as ip címem van neki 80as kezdetű.
-
dchard
veterán
válasz
Petari #55250 üzenetére
"a azt írom be hogy: ping IPcím -l 16384 , akkor már average 175ms ."
Ugye amikor fogalmunk nincs, hogy mit csinálunk, és még az eredményt sem tudjuk értelmezni. A legnagyobb IP csomag méret amit tördelés nélkül el tudsz küldeni 1500 bájt, ADSL-nél ebből lejön a PPPoE fejléc, tehát 1492 a maximális IP csomagméret. Teljesen fölösleges és értelmetlen 16000-es csomagmérettel tesztelni, mert az valójában több csomagra lesz tördelve és így lesz továbbítva. Jellemzően a maximális csomagméret (1492 bájt) letöltésnél van kihasználva, játéknál sokkal valószínűbbek az 50-300 bájtos csomagok, azzal érdemes tesztelni.
Az pedig teljesen normális hogy a csomagméret függvényében változik a késleltetés: ugye nem nehéz belátni, hogy nagyobb méretű csomag (több adat) továbbításához több idő kell.
Egyébként majd akkor fogja neked bárki is elhinni, hogy hálózati hiba van (ami természetesen nem kizárt), ha mutatsz olyan normális bemenő adatokkal indított ping tesztet (nem 16000 bájtos csomagmérettel), amin látható bári számottevő hiba (csomagvesztés, jelentősen megnövekedő késleltetés stb.). Addig ez csak szájkarate.
Egyébként ahogy ugawa is írta, elárulhatnád ennek a szervernek az IP-jét, és akkor mi is kipróbálhatjuk, hogy van-e probléma vele, összehasonlíthatjuk akár egymás méréseit is.
"Az a kérdés, hogy létezik e valami SW, amivel egy reális tesztet, ami szimulálja a játék közbeni adatátvitelt lehet végrehajtani."
A pingelés teljesen reális teszt olyan szempontból, hogy pontosan azt méri amire kíváncsiak vagyunk: a kapcsolat minőségét hálózati szempontból, és nem pedig mást (szerver CPU terheltsége például). Ha a ping teszt nem mutat számottevő romlást, nincs miről beszélni.
Dchard
-
mlinus
őstag
válasz
Petari #55255 üzenetére
erre igazából reagálni sem érdemes.. de.. te most komolyan azt akarod bemagyarázni nekem hogy a lagtól nem működik az egered néha? Majdnem 15 éve játszom online, ebből sok évet versenyszinten, és t-nél jóval gyérebb isp-ken is. És ugyancsak 15 éve foglalkozom hálózatokkal. Szóval tudom mi az a lag, és hardverhibát nem szokott okozni.
Fordítva viszont sokszor volt már rá példa (hardver okozott lagot annak ellenére hogy az internettel semmi gond nem volt)
Az meg, h te belassulsz - megintcsak - szinte biztos nem a lag hibája, mivel a játékod kliens oldalon megy, avagy a gépeden, és a lag szerveroldalon keletkezik, ergo, max mások lassulnának be a te szemszögedből, nem saját magad.
-
törölt tag
válasz
Petari #55252 üzenetére
Szerintem eléggé kimerítő választ kaptál, amiből akármelyik is lehet a probléma. Innentől a lehetőségeid:
- próbálj ki egy másik gépet otthon
- játssz másik játékkal (egyébként sem játékos topic)
- hívd ki a telekomos szerelőt (azért a következő havi díjra tennék még félre plusz pénzt)Egyébként meg ha ennyire profi vagy, minek jöttél ide kérdezősködni?
De talán add meg a szerver IP-t ha ezek után bárkinek lenne kedve saját gépről mérni bármit is.
-
Petari
csendes tag
válasz
mlinus #55253 üzenetére
"OK, teljesen egyértelmű ezek után hogy nem az internettel van a gond. a lag nem okoz egérkimaradást, kilépést, meg nem lassul be a játék a te perspektívádból."
Nagyon tévedsz. Pontosan a rossz kapcsolat okozza az egér meghalását. és a lassú mozgást is - bár is ennél a konkrét játéknál. Lassú mozgást mondtam, nem játék belassulást.A hiba volt jelentve, és azt mondták hogy minden jól működik náluk. No de most megyek, és kínzom magam tovább ....
Mindenesetre ki lesznek hívva a technikusok, mivel változtatni kell a TV kapcsolatot is, és meglátjuk mit tudunk elérni. -
Petari
csendes tag
válasz
dchard #55248 üzenetére
dchard szakértőnek:
Ahogy mondtam, 2-év után írok, és kipróbáltam szinte mindent. Nem mondtál semmit, amit nem hallottam már, többször is. Ha figyelmesen olvastad volna mit írok, nem jössz azzal, hogy a server a túlterhelt - mert akkor a többi játékps is lag-os lenne. A server bírja, 15 játékossal is jól fut, csak nem nekem.
Apuka, anyuka - már elhunytak. SW frissítés kikapcsolva. De kár folytatni ..
Az a kérdés, hogy létezik e valami SW, amivel egy reális tesztet, ami szimulálja a játék közbeni adatátvitelt lehet végrehajtani.
Amíg valaki nem áll elő ilyennel, marad a legmegbízhatóbb: szubjektív érzés - amikor tüzet nyomok érzem a késést, a mozgás le van lassulva. Hibák jönnek elő. Néha az egér meghal ( új, jó egerem van, az alaplap is nem régi, gyors, ennek a játéknak túl gyors, stb ) - sőt, ha kilépek újjáéled. A lag meghatározott napszakokként változik - márpedig én olyan helyen vagyok ahol sok iroda és kis cég van körül. Este 18-19 h között a legjobb, amikor már nem dolgoznak, és sokan vacsoráznak és hasonló. Semmi más magyarázat nem logikus, csakis az, hogy itt valahol, a szolgáltatónál van a probléma. És akármennyire is szeretnék mást látni - "Mert nem azt mutatja amit te szeretnél?" - ez az egyetlen gyanúsított per pillanat, persze komoly gyanúsításról van szó, nem felsorolni az összes lehetőséget.
-
Gézengúz
addikt
Megint megkérdezném a nagyérdeműt, hogy VDSL up ügyében tud valaki valamit?
-
Petari
csendes tag
válasz
Petari #55246 üzenetére
Ha azt írom be hogy: ping IPcím -l 16384 , akkor már average 175ms .
A 16KB a 128-nak egy 8-ada, vagyis 125 mS elküldeni min.
De az meging nem magyarázza meg a több játékos alatti nagy késést és hibákat.
Meg a játék sem küldhet akkora nagy csomagokat.
Leellenőriztem - egy csomag 64 byte, max 80/sec . Egy játékos 7-10KB/sec terheli a servert.
Teház az adatmennyiség biztos nem probléma. Telefonos kapcsolattal is játszható volt. -
dchard
veterán
válasz
Petari #55246 üzenetére
"Miután kipróbáltam minden lehetőt, beszéltem emberekkel akiknek tanyáról, parabola antennával sokkal jobb a lag-juk "
Hát persze. Sőt, betárcsázós modemmel is jobb a lag-juk.
"Fut a teszt - és természetesen szart sem ér."
Miért? Mert nem azt mutatja amit te szeretnél? Amíg a játékélmény szubjektív, addig a tesztek - mint például a ping teszt is - objektíven megmutatja, hogy milyen a kapcsolatod minősége a felé az IP cím felé, amit éppen tesztelsz. Nyilván a ping tesztet érdemes több időszakban, és akár hosszabban is elvégezni, de ha ez nem mutat hibát, akkor biztosan nincs hálózati probléma.
Abban az esetben ha a szerver külföldön van és a ping teszt problémákat mutat, akkor érdemes a tesztelést elvégezni a szolgáltatód nemzetközi kijáratáig, hogy kiderüljön kinél van a hiba. Sokszor a nemzetközi gerincen jön össze a nagy késleltetés/csomagdobás stb. amire senki nem vállalt semmilyen garanciát.
Persze ezek mellett is lehet kismillió más ok is, például a távoli szerver válik terheltté (ilyenkor a pingelés jó, de a játékban mért lag - amire a szervernek válaszolnia kell - megugrik), lehet a PC-d is szar, volt itt akinél kiderült, hogy a nagy válaszidő azért volt, mert húzta a gépét, ha van routered az is lehet gázos, vagy éppen más is használja a kapcsolatodat játék közben (anyuka, apuka, vagy valamilyen szoftver épp frissítést végez stb.) Szóval meglehetősen hosszas és szisztematikus munka kell már ahhoz is, hogy egyáltalán kiderüljön, hogy hálózati hibáról van szó, vagy valami egészen másról.
Dchard
-
Petari
csendes tag
válasz
mlinus #55244 üzenetére
Fut a teszt - és természetesen szart sem ér. Miért is volna mérvadóbb mint a játék alatt mutatott ping érték.
37 és 41 között leginkább, néha 56, TTL=52 .
Még valami - a legreálisabb, amit látni akkor van ha legelőször listázom a favoritokat - akkor olyan pingeket ír, hogy 100-250 . De ha F5-öt nyomok. mindjárt jönnek az alacsony értékek.Na, most jöhetnek a "szar játékos vagy", meg hasonló kommentek
Opsz - egyszer 137-re ment - de hát az normális, azoknál is megesik akiknek tényleg jó kapcsolatuk van.
-
-
mlinus
őstag
válasz
Petari #55240 üzenetére
a probléma az, hogy te belefűzöd a saját teóriádat a problémádba. amit körülírsz sima csomagveszteség, semmi multiplexelés meg egyéb csűrcsavart dolog.
a problémás szerver ip-jét szerezd meg, nyiss meg egy parancssort és írd be
ping ip cím -n 500
lefut pár perc alatt, és másold be a végeredményt.
-
Petari
csendes tag
válasz
mlinus #55238 üzenetére
Kedves milinus: 2 év után írok először erről. Miután kipróbáltam minden lehetőt, beszéltem emberekkel akiknek tanyáról, oarabola antennával sokkal jobb a lag-juk - miközben a kiírt ping kb. ugyanaz - ugyanazon a szerveren. Még egy jellemző jelenség: amikor több játékos van a pályán, ami már 5-6 egyszerűen lehetetlen frag-ot elérni - vagyis pontot szerezni. Egyszerűen a csomagjaim elvesznek útközben. Hiba az rengeteg van közben - a pályán látom a halottakat befagyva - mert kimaradt az információ a szervertől, hogy törölni őket, vagy egészen röhejes helyzetek - kilövök pár rakétát előre. és elindulok előre - erre az én rakétáim eltalálnak hátulról
Ez megaröhej ! Tehát még a csomagok idősorrendje is változik - ez persze elég ritka eset, talán havonta egyszer, de soha nem volna szabad előfordulni .
Nem megy háttérben semmi más forgalom, semmi más prg. nem fut a Windowsban . Meg ha van is nem túl nagy forgalom - mondjuk 500 KByte/sec a háttérben, teljesen ugyanaz. Én azt mondom hogy ez mindenképpen a Telekom hibája. Az igazi kérdés az, hogy hajlandóak lesznek-e javítani rajta.
Kábel kapcsolat van az otthonunkba. míg az épületig (kb 50 lakás) optika megy - bár is azt mondja a T-Online.Esetleg átmenni nagyobb sebességű csomagra ? Bár a feltöltés csak a nagyon drágáknál gyorsabb igazán, ha jól látom.
-
mlinus
őstag
válasz
Petari #55236 üzenetére
már ne haragudj, de ez zöldség. Ha napszaktól függően változik a pinged, akkor nyilván az adott szerver felé az útvonal be van dugulva. Nincs semmiféle beállítás telekom részről ami ezt befolyásolja. A pinged meg annyi amennyi. Háttérben futó adatforgalom negatívan befolyásolja a pingidőt, amúgy.
-
Petari
csendes tag
válasz
DJ. Ru$y #55151 üzenetére
2 hét múlva lejár a 2 éves hűségidő. Szeretném hosszabbítani, de úgy, hogy jobb is legyen. A sebesség rendben van általában, már mint a Mbit/s . De online játék, ahol az alacsony latencia fontos, az probléma az idő 95%-ában. Az egészben az a furcsa, hogy mondjuk 63 mS pinget jelez, de a reális késés van vagy 300 mS . És a késés állandóan változik. Volt aki azt mondta hogy a modemem kell jobbra cserélni. Azzal ellentmond hogy néha tényleg alacsony a késés (lag, angolul) . Nagyon napszak függő. Vagyis, a hálózat terhelése az, ami számít. Az én teóriám az, hogy a Telekom lassú multiplexelést alkalmaz. Ami azt jelenti, hogy másodpercenként mondjuk 10-20 szor fogad/küld csomagot az én IP címemről (számítógépemről). És ez maga adja a lag-ot . Mert hiába a 20 Mbit/sec, nincs meg a kellően gyors kommunikáció rövid csomagokkal.
Erre sokan mások is panaszkodnak - mármint hogy online lövöldözős játékra nem jó.
Valaki tud megoldást erre, mit kell mondani a technikusoknak akik kijönnek, hogy ezen javítani tudjanak ?
A másik dolog az árpolitika. 2-év hűség mellett: Havi 5900-at adtak meg, és arra csak akkor van kedvezmény, ha telefon és TV is van tőlük. Míg online ez úgy néz ki hogy: 4425 Ft, amire jön 20% kedvezmény ha van tel. vagy TV . Tehát online majdnem fele annyi ! Már ha a számlán, amit kiküldenek az lesz tényleg
Sajna, a mi körzetünkben csak ez van és az Invitel, ami semmiképpen sem tűnik jobb választásnak.
-
On-line vagy már, távoli hozzáférésű videotéka elérhető Magyarországon? Néztem a T-Home saját tékáját és rém silány, vagy legális lehetőség streamelt téka elérésére itthonról?
-
törölt tag
A netflix ellen akarnak menni, viszont elég gyér a kínálat. Másrészt gondolom iptv kell hozzá, de ezek rézkábelen nemsokat érnek...
-
MY2K
aktív tag
Aki sokat videotékázik annak jó hír, hogy a moziklubot 2év hűséggel 990-ért megkaphatja
-
HaZse
őstag
Nekem a megrendelt TV-met, ami online ment. a megrendeléstől számított 2 hét múlva hozták is ki. Original doboz volt. Fel sem volt bontva. Aki kihizta, ő bontotta ki, hogy a garancia papírt lepecsételjes.
Más.
Akinek hosszabbítás, új eszköz, bekötés kell Csongrád megyében, az nyugodtan keressen meg privátban. Sorbanállás nélkül idegeskedés mellőzésével tudok segíteni. Ingyen és bérmentve.
-
iminimi
csendes tag
Hellósztok !
Szeretnék érdeklődni akinek van esetleg ez a sat tv box-a Kaonmedia CO1000P.Kérem ossza meg az infót. Főleg az érdekelne lehet egyéni csatorna listát késziteni.Vagyis Pl. az egyes program helyre bármelyik csatornát berakni..Most Sagem PVR-esem van az tudja ezt a funkciót.
Előre is köszönöm. -
vacs
veterán
Sziasztok.
Jelenleg az én nevemen van a telefon+net előfizetésünk, de szeretném átíratni anyukám nevére.
Tudja valaki, hogy mennyi ennek a költsége? -
MY2K
aktív tag
Rendeljetek mobilnetet nálam sorban állás nélkül. Részletek pü-be!
-
Ronam
addikt
válasz
Mulderpapa #55209 üzenetére
Kezdenek egyre trehanyabbak lenni, most olvastam a Sony tv topicban, hogy az egyik vasarlo mas tv-hez tartozo talpat kapott a tv-hez amit rendelt, eleg fura
.
-
Mulderpapa
aktív tag
Helló!
kb. 1 hónapja szeretnék megrendelni egy TV-t a Telekom webshopból, de egyszerűen lehetetlen.
Kiválasztom a típust, rákattintok a "megrendelem" gombra, majd félig betölt egy oldalt "Rendelés jóváhagyása" szöveggel és semmi más nem történik.
A múltkor az ügyfélszolgálaton jeleztem a problémát, sűrű bocsánatkérések közepette az ügyintéző rögzítette a megrendelést, mintha online történt volna, 3x visszaolvasta a típust és a fizetendő összeget, erre 2 hét után kiküldtek egy teljesen más típust, amit természetesen visszaküldtem nekik, de nem hajlandóak kicserélni a megrendelt készülékre, azt mondták újra meg kell rendelnem, amit viszont továbbra sem tudok megtenni.Hogyan lehet megrendelni bármit is ebből a szutyok webáruházból?
-
btz
addikt
válasz
DJ. Ru$y #55206 üzenetére
Semmi köze az A3-nak, csak szemléltetni akartam, ha már tanúk is lesznek, meg közjegyzői pecsét, stb és nem tudnak mit kitalálni akkor felhozzák azt kifogásnak vagy mást, attól függ milyen a képzelő erejük. Bár nem hiszem hogy mindenáron ki akarnának hátrálni a dolog alól.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Jézusom. Te aztán értesz hozzá, A3-nak mi köze a tanukhoz? Ilyen hivatalos papírok, engedély, meghatalmazás 2 tanúval alá kell íratni, minimum lakcímmel, és igen, mi olyan meglepő abban, hogy tanúzásnál oda kell írni a személyigazolvány számot?
Ha már valamit hivatalosan csinálunk, akkor normálisan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest