- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Google Pixel topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FoxxiMaxxi
csendes tag
Üdv. Mindenkinek!
Telekom tv-m van és azt tapasztalom, hogy estefelé, csúcsidőben a WOT online tankos játék nagyon laggol. A napközbeni ping értéke 25-35-ról felugrik akár 150-re is.
Előtte A TARR-tól volt széles sávú netem (300Mbit/sec) és ott ezt nem tapasztaltam.
Igaz, a TV szolgáltatás a Telekomtól jött még rézpáron, IPTV formájában. A TARR-os rendszert más nem terhelte.
Ezért élek a "gyanúperrel", hogy a TV és az online játék hatással lehet egymásra a játék rovására.
Szeretném, ha megosztanátok a tapasztalatotokat velem.
Köszi!
(1 gigás a csomagom, optikai kábelen jön minden, telefon TV, internet) -
válasz
fatal` #156640 üzenetére
Tavaly nyáron nekem (a sokadik bejelentésemre) azt írták, hogy a hiba nem a Telekom hálózatán van, de megtették a szükséges lépéseket.
Nem tudom mivel lehetne rávenni őket, hogy tényleg tegyenek valami érdemit a probléma elhárítására.
Én inkább elmenekültem a Digi-hez.
-
adika4444
addikt
válasz
HollywoodBoy #156633 üzenetére
Így van, ahogy írod. Ha nincs TV bontható az ONT-on a PPPoE és ebben a sorrendben mehet a saját router. A DHCP-t kinyomhatod, de fölösleges, normális esetben a routernek ez nem gond.
@zst: Nem okozhat gondot az aktív DHCP a saját routernek, ugyanis a consumer routereken vagylagos a WAN IP lekérés módja, PPPoE mellett nincs DHCP. MikroTik, OpenWRT és társain lehet ez csak gond, de ott meg beletanul az ember. -
patrikcoc
senior tag
válasz
Sz_Imre #156637 üzenetére
Én is küldtem nekik, hátha segít...
Továbbítottam nekik a free planes CF oldalak gondját is, azokat február óta USA-ba routolja ki a Deutsche Telekom. Nem is a ping a legnagyobb gond, hanem a sávszél teljes hiánya, sokszor percekig nem történik semmi (pl. Netboard fórum, magyar példa).
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
patrikcoc #156635 üzenetére
Nálam a képek bejönnek, de a Discord-on ahol vagyok a haverokkal hang beszéddel, ott 5-10 percenként fel - le csatlakozik, így elég idegesítő, már viccesen említették, hogy mi lett a jó szolgáltatóval, mert náluk ilyen nincs (ők: Voda koax és Digi adsl)... így tényleg röhej
De írtam a telekom-nak e-mailt, képekkel csatolva, meglátom, hogy mit lépnek.
Mert ez így egyrészt idegesítő, másrészt pedig nem ezt a szolgáltatást várná el. -
zst
tag
válasz
HollywoodBoy #156630 üzenetére
Nekem annyiban kellett a Telekom segítsége, hogy ki kellett tőlük kérni telefonon a PPPoE jelszót. Technicolor 2235 van és abban a felhasználónév olvasható ki, jelszó nem. Vagyis én nem tudtam semmi módon kiszedni.
Kérdés (nem konkrétan neked, általánosan, csak nem akarok új bejegyzést):
Ha a saját router intézi az internetet, akkor probléma-e a Technicolorban a bekapcsolva hagyott DHCP? Van TV, vezetékes telefon (ezek mind a Technicoloron maradtak)... Wifi természetes OFF ott...
-
HollywoodBoy
tag
válasz
adika4444 #156631 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igazából nekem csak internet lesz, TV előfizetés nem. Akkor jól értem, hogy ebben a helyzetben akár törölhetem is a Technicolor saját session-jét?
De egyébként akkor a művelet valahogy úgy néz ki, hogy ha elmentek a Telekomtól, akkor utána:
1, Bekapcsolom a PPPoE passtrough-t a HGW-n
2, Összekötöm a HGW-t a LAN1-es porton a saját routerem WAN portjával
3, Átállítom a saját routerem WAN type-ját PPPoE-re és beírom a csatlakozási adatokat
4, TESZT
5, Kikapcsolom a WIFI-t a HGW-n (opcionális)
6, Kikapcsolom a DHCP-t a HGW-n (opcionális)
7, Törölhetem a HGW saját PPPoE session-jét, mivel nincs TV előfizetésem és semmit nem akarok arra dugni a routeremen kívül (opcionális)@Essejó,
Ez biztosan igaz. Egyenlőre nem éreztem ennek hátrányát, de erre gondolni fogok ha problémát észlelek a jövőben a WIFI kapcsolattal. Köszönöm! -
Essejó
veterán
válasz
Mert a Tv a sok fém alkatrésszel, és a képernyővel jelentős árnyékolással bír így a WiFi jel a tv és a fal között visszaverődik.
-
adika4444
addikt
válasz
Persze, be tudod kapcsolni magadnak, az eszközre van írva az admin felület login-ja, be kell kapcsolni a PPPoE passtrough-t és csatlakozhatsz. A Technicolor viszont építse fel a saját session-ját, tehát ne töröld ki és ne is bontsd a kapcsolatát, mert az új Telekom TV-nek kell netkapcsolat.
-
HollywoodBoy
tag
válasz
Essejó #156629 üzenetére
Rendben, köszönöm! De akkor a lényeg, hogy ezt én is megtudom tenni, nem szükséges a Telekom segítsége.
Miért olyan rossz a TV mögötti terület? Eddig nem éreztem problémát ezzel kapcsolatban. Szépen van WIFI mindenhol ahol szeretném és jók is a jelszintek. Persze ettől még lehet, hogy lehetne ennél jobb is. -
Essejó
veterán
válasz
HollywoodBoy #156628 üzenetére
Be kell rajta kapcsolnod a PPPoE passtroughtot, nem bridge mód. A saját Routeredben meg a PPPoE adataidat beírni. Egyébként a WiFi szempontjából a létező legrosszabb elhelyezés a Tv mögötti terület
-
HollywoodBoy
tag
Ja még annyi kérdés, hogy kérnem kell majd tőlük, hogy végezzenek el valamilyen beállításokat külön az eszközön, hogy bridge módban használhassam? Vagy elég ha én kikapcsolom rajta a WIFI-t és a DHCP-t, majd az egyik LAN portjára rákötöm a saját router WAN portját?
-
Cs1csó
titán
válasz
HollywoodBoy #156625 üzenetére
Akkor egy kis keskeny polcot felfúrsz és arra teszed kb. úgy fog kinézni mint ha a falon lenne (nemrég adta valaki itt ezt a tippet amikor ugyanerről volt szó.)
-
HollywoodBoy
tag
-
btudos
nagyúr
válasz
HollywoodBoy #156623 üzenetére
Technicolor FGA2235-öt kapsz a PRO csomaghoz, mert csak ez támogatja az USB stick-en keresztül a mobil backupot, de sajnos elcseszett módon a hátulján van az USB csatlakozó.
-
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Lehet tudni, hogy most 2024 májusában a Telekom milyen HGW-t osztogat az Optika 1000-es PRO csomagjához? 10 nap múlva jönnek bekötni, és addig előkészülnék az eszköz helyét illetően.
Azért érdekel elsősorban, mert a TV mögé van nekem minden ilyen eszköz feltéve a falra (NAS, saját router, switch, 230 elosztó, stb...) és nem örülnék ha kiderülne, hogy olyan eszközt osztogatnak jelenleg aminek a hátulján ahol a mélyedések vannak a falra rögítéshez, oda teszik a csatlakozókat is. Főleg mert az USB stick gondolom nem köröm méretű, és nem akarom, hogy emiatt ne lehessen feltenni a falra (legalábbis nem szorosan a falhoz).
Bridge módban lenne egyébként használva, mert nem akarnék hozzányúlni csak ha nagyon muszáj. Saját routerre lenne rákötve (AX58U-V2).Köszi előre is ha valaki felvilágosít!
-
-
akey
tag
Sziasztok,
Testvérem telekomos hálózatát szeretném gatyába rázni. Sagemcom F@st 5670 ONT eszközük van.
Jó ez egyáltalán tartós használatra vagy rakjak be mellé pl. egy RT-AX1800U routert.
Ha mégis ajánlott eszköz az 5670-es, akkor tudnátok ajánlani egy jeltovábbítót, amivel biztosan kompatibilis? Mert sajnos egymagában nem fedi le a 4 szobás lakást.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszotokat! -
Lmh
őstag
Telekom TV GO-nál másnál is "érdekes" módon elromlik a Sport 1, bizonyos fontos meccsek előtt?
Nektek most megy a Sport1? Csak nagy fekete háttér előtt karikázik ez a @&#đ.
Persze fizetjük a fullos csomagot, szolgáltatni nem kell, csak a lóvét beszedni. -
adika4444
addikt
válasz
Szajo #156613 üzenetére
HA koax HGW, akkor egy DMZ-t érdemes nyitni a saját routerre, ha optika vagy DSL, akkor meg a PPPoE passtrough-t célszerű aktiválni és a saját eszközzel építeni a kapcsolatot.
Ennyi eszköznél a sima switch/AP módú bekötést nem javaslom, főleg, ha esetleg self-hostolsz majd valamit és külső elérés, VPN kell valamihez. -
Szajo
őstag
Sziasztok!
Ha telekom HGW mögé routert rakok, később okosotthon eszközöket stb akkor van valami "ajánlott" beállítás amit KI vagy BE kell kapcsolni a telekom routeren ha azon csak az IPTV-megy majd?
Gondolok itt olyanra hogy mondjuk az ASUS routerem beállításai megfelelőek lesznek például de közben a Telekomos nem engedi át a dolgot és nem működnek majd megfelelően az okosotthon eszközök például? (Konfiguráláshoz nem teljesen értek, csak fordulhat-e ilen elő vagy van-e valami amit alapből érdemes kilőni rajta?) -
január
csendes tag
Az ingyenes DVB-C meddig fog működni? Most még működik.
-
ZPKing
tag
válasz
marcell.bagi #156605 üzenetére
Hát igen akkor szombat reggel és nappal káosz volt a Telekomnál.
az az érdekes hogy tudtam hogy ki kell húzni és hagyni egy 3 4 órát utána rendbejön.
de nem jött rendbe csak másfélnap kihuzás után.
És ami durva hogy az ügyfélszolgálat 1óra alatt nem tudta alapba resetelni vagy tudom is én mit csinálni hogy működjön.
A modem meghívás nálam nem megy böngészőből.
érdekesség
cmd-ből: ping 192.168.100.1
szépen válaszol a modem. de böngésző nem nyit meg semmit.
érdekes ez a telekom modem téma.Amúgy mi alapján veszi magára a modem a router? vagy hogy működik a rendszer?
Valaki össze tudná foglalni.Köszi
-
bozsokiandra
tag
válasz
bozsokiandra #156609 üzenetére
Közben beszéltem a telekom üfsz-el. Azt mondják nem kell áram a bekötéshez.
-
bozsokiandra
tag
Sziasztok!
Múlt héten próbáltak meg átkötni a frissen elkészült optikai hálózatra, sikertelenül (az oszlopon lévő dobozban nem volt jel).
Még aznap délután hívtak újabb időpontegyeztetéssel, meg is beszéltünk egy időpontot, de most derült ki hogy (legalábbis számomra), hogy aznap pont egy előre tervezett áramszünet lesz.
Ez szerintetek akadályozza a bekötést? Össze tud rakni mindent a szerelő áram nélkül is és majd este ha véget ér az áramszünet működni fog az ont és a set topbox is? -
-
fatal`
titán
válasz
lionhearted #156604 üzenetére
Írtam, hogy valószínűleg emiatt van
Viszont az idő be volt állítva, azért egy hónap csúszás pár hónap alatt (amióta ez az ONT van) durván pontatlan.
Nem okoz problémát, csak kiváncsi voltam
-
marcell.bagi
csendes tag
válasz
ZPKing #156587 üzenetére
Szia!
Nekem ugyan ez van. Koaxos 500/22 net, (eddig) Sagem Fast 3686 bridge módban, mögötte a saját routerem.
Annyi, hogy én már hozzászoktam, ha áramszünet volt, vagy karbantartás, vagy szimplán csak újraindul valamiért a routerem, akkor utána egy jó 30-60 perces sz*arakodás veszi kezdetét. Nálam ez van évek óta.Most szombat reggelre olyan szinten nem akart Ip-t osztani a Sagem HGW a routeremnek, hogy semmit nem lehetett csinálni. Reset után sem. Az ügyfélszolgálatosnak sikerült 7. próbálkozásra visszaállítani router módba a sagem-et. Ő sem értette miért van ez. Utána nyilván már volt net, de én ezeket a vackokat csakis modemnek akarom használni, a DMZ meg olyan jól működik a sagemen, hogy kb 30 perc után lehal az egész router, és csak a hard reset segít rajta.
Be is jelentették eszközhibára, és ma reggel volt itt a szerelő kicserélni a HGW-t.
Egy Caon CG3002-t hoztak. Kérdeztem, hogy ez jobb lesz-e valamivel, de csak annyit mondott, hogy az egyik sz*rabb mint a másik. (bíztató)
Egyből át is nyomta bridge módba, tökéletesen működött. Azt rontottam el, hogy nem kértem meg a szerelőt, hogy várja meg, amíg egyszer újraindítom a HGW-t vagy a saját routeremet. Mondtam egyébként neki ezt az évek óta fennálló problémát, és mondta, hogy ez fixen eszközhiba. Ennek nem szabadna így működnie. Amint újraindult a HGW már osztania is kéne az IP-t a saját routeremnek. Nem kell újraindítani semmit pluszban. Örültem is ennek a hírnek.Visszanyomtam a saját routeremen a DNS kiszolgálót a saját DNS szerveremre, és ugyebár újraindult a routerem. Ez volt kb 1 órával ezelőtt. Mostanra sikerült elkapni azt az újraindítási kombinációt (HGW, saját router áramtalanítása, várni 4 percet legalább, majd először a saját routert vissza az áramba, majd rá 30 másodpercre a HGW-t(hosszú évek kikísérletezése ez a recept)) ami tetszett a Telekom isteneknek, és láss csodát, azóta ismét van net.
Egyszerűen nem értem. Azt hittem, hogy eszközhiba, és a HGW csere után végre nem kell szórakozni egy szimpla áramszünet után, de nem. Maradt minden ugyanúgy sajnos. Lövésem sincs miért csinálja ezt. 3 másik routert próbáltam direkt, hogy fixen nem én rontok-e el valamit, de mindegyiknél ugyan az a szitu. Nem kapnak IP-t.
Egy guru tanácsát, vagy magyarázatát én is elfogadnám, mert roppant kellemetlen arra ébredni egy pillanatnyi áramszünet, vagy egy hajnali T-s karbantartás után, hogy a reggeli kávé mellett egy óráig szórakozhatok a HGW és a saját routerem ki-be kapcsolgatásával, hogy legyen internetem, és elkezdhessem a munkát..
Vagy ez "normális" folyamatnak tudható be, és csak én csinálok valamit rosszul?
Edit: Ja és az az érdekes, hogy ugye mikor kap a saját routerem külső IP címet a HGW-n keresztül, tehát van internet, akkor a saját routeremen keresztül elérem a HGW-t a 192.168.0.1 vagy a 192.168.100.1-es címen. Viszont mikor nem oszt neki külső IP-t, akkor a HGW felületét sem érem el. Eddig azt hittem, ez valami központi hiba lesz, hogy a saját DHCP szerverük a központban nem oszt IP-t, de úgy néz ki (legalábbis az én logikám szerint) mégis a HGW és a saját router között lesz a hiba ilyenkor. Az a még furább, hogy valami adatforgalom fixen van akkor is, mikor nem hajlandó IP-t osztani a routernek, mivel a HGW és a saját routerem LAN adat visszajelző LED-je is szaporán villog, valamint a routerem felületén látom is, hogy van adatforgalom megállás nélkül a WAN porton, tehát valamit kommunikálnak egymással. -
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
fatal` #156601 üzenetére
Technicolor FGA 2235 - pontos az idő.
-
fatal`
titán
válasz
enginev3.0 #156595 üzenetére
Nálam is, csak a network configot nézegettem, mert routert fogok cserélni és meglepődtem, hogy több, mint egy hónapot el van csúszva.
Gondolom nem tudja frissíteni az időt, mert nincs kapcsolat. Igazából nem vettem észre, hogy okozna bármi problémát, csak kiváncsi vagyok, hogy általános probléma, vagy csak nekem ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 5
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ryzen 7 CPU-k
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest