Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a OnePlus 13T
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
X kerületben Pesten vlaaki tud valami hibáról? az öreg ne mtud tvzni, minden is megált. (tényleg kezd elegem lenni a Telekomból). nem vagyok otthon távolról pedig nem tudok semmit újraíndítani. shit.
-
snyper990
őstag
válasz
gabo89 #152145 üzenetére
Nem kizárt, hogy tényleg kényszer a platformváltás.
Wikipediáról:
„Official mainstream support for the current and final version of Windows CE, Windows Embedded Compact 2013 ended on October 9, 2018, and extended support will end on October 10, 2023.”
Nyilván ha megszűnik a szoftveres támogatás, akkor gyártó sem lesz a platformhoz.
De nem is ezzel van a gond alapvetően szerintem. Csak a váltás módja, a felkészületlenség és a bénázás mértéke nem lenne méltó még egy kisebb szolgáltatóhoz sem -
gabo89
senior tag
válasz
Ghostface #152131 üzenetére
Ha tudod, hogy kell, boot-olj be egy live Ubunturól, és nézd meg úgy a sebességet. Ha ott is ezt kapod, szerintem hálókártya hiba van, vagy esetleg elgörbült a portban egy tű (bár ilyet még nem halottam), tán csak poros.
Többieknek, iptv témához:
Van olyan rezes hely, cím, amit ha beírsz a weboldalon TV szolgáltatáshoz, IPTV-t ad ki, nem Telekom TV-t. Tehát még forgamazzák. Amúgy én úgy veszem ki a régi HWSW cikkből, nem nagyon van, ki gyártsa, és az sw szupport se nagyon van. Az Android TV egy kényszer. Szerintem!
-
Kritikán aluli a szolgáltatás színvonala ennyi pénzért...
-
poli27
veterán
Másnál nem csigalassúak a külföldi oldalak? Nálam be se tölt egy csomó.....
-
patrikcoc
senior tag
Már azt hittem megoldották, pár napig jó volt...
-
Szpisti
addikt
Egészen pontosan 2021 március 24 óta nem lehet új előfizetőként sima IPTV előfizetést választani. De úgy tűnik 2 és fél év még nem volt elég az új szolgáltatás simára csiszolásához... De a sok hiba miatt ami itt a fórumon olvasható és még egyéb más dolgok miatt is óckodok az új rendszertől, pl a felvételi opció "megnyírbálása" miatt, hogy egyes csatornák nem engedik minden műsoruk felvételét és/vagy a felvételen nem lehet eltekerni a reklámokat...
"VÁLTS, AMIKOR JÓL ESIK
Az új Telekom TV szolgáltatás semmiképpen sem “erőlteti rá magát” az ügyfelekre: aki jelenleg is rendelkezik valamilyen élő tévés előfizetéssel a szolgáltatónál, az bármeddig folytathatja azt, semmilyen lejárati határidővel nem kell számolni. A friss Telekom TV csomagok valamelyikére elegendő akkor átállni, ha valaki szeretné az ezzel járó előnyöket is kipróbálni a felhős felvételektől a 4K-s adásokon át az Android felület sajátosságaiig. Új előfizetők viszont már csak a friss csomagokat választhatják, amelyek azonban Rajki Annamária szerint pontosan azt kínálják, amit egy tévénéző 2021-ben elvár egy minőségi, modern szolgáltatástól."
Link: [link] -
boborján2
aktív tag
válasz
AnonymusX #152126 üzenetére
Hol van itt két platform?
Mármint globálisan egy stream van mindenből. Max van mögötte egy extra cucc a felhős rögzítés miatt.
Szerintem itt a kiöregedett beltérik amik sürgetik a cserét. De hát globálisan kötelezővé tenni egy béta teszt szolgáltatást, na ahhoz sok sikert
-
Ghostface
senior tag
válasz
taki01 #152132 üzenetére
A wifi most úgy van hogy az ő routerük is ad wifit azt mondják az 5G, meg az enyém is ad 5G-t is meg 2,4G-t is. Más a neve mindegyiknek, külön tudok rájuk csatlakozni.
Kábellel kipróbáltam többel is, Cat6-ossal, meg Cat5e-vel is, mindkettő csak 9 mega volt. Driverhez nem nyúltam eddig kalásznettel jól működött, kerestem van-e hozzá frissítés de windows szerint nincs. -
-
taki01
őstag
válasz
Ghostface #152131 üzenetére
Ha másik gép hozza a 750-800Mbps-t, akkor a driver vagy kábel hiba. A wifi-t érdemes ketté választani vagyis külön SSID 2,4GHz-nek és 5GHz-nek.
Azért tudja lefele a 1000Mbps-t ugyan azon a hálózaton a Telekom adni, mert átépítették és most már van ED3.1-es frekvencia lefele irányban. -
Ghostface
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi problémában szeretnék segítséget kérni.
Eddig a Telekomnál volt Sat TV előfizetésem, és a Kalásznetnél pedig netem. Megkaptam ugye a levelet, hogy Sat TV megszűnik ha akarok váltsak IPTV-re. Gondoltam akkor egyúttal a netet is átviszem Telekomhoz, mert nem sokkal drágábban sokkal gyorsabb netet adnak. Ma kijött a szerelő bekötötte az egészet, de elég furcsán működik. Először is neki elég volt a Kalásznet által behúzott koax kábel, azt dugta át a saját modemjükbe (Sagemcom F@ST 3896 Telekom Home box), és azt mondta ez egyúttal routerként is üzemel. Mivel nálunk 3 tv van, és 3 különböző PC/laptop, ezért szükség volt az én routeremre is (TP Link Archer C80 AC1900) ami most Access Pointként működik. Eddig a Kalásznetnél 120/3 megás netem volt, ment is normálisan teljes sávszélességgel minden gépen, most a Telekom 1000/25 megásat húzott be.
És akkor a probléma:
Bekötöttek mindent, ha wifin rákapcsolódtam a céges laptomommal akkor speedtest kb 800 megát mért, ha kábelesen kapcsolódok rá akkor csak 350-400 mega. Tesóm asztali PC-je kábelen 750-800 megát mér, a céges laptopja ha wifin kapcsolódik akkor speedtest nem tudja mérni de van net tudja haszálni. A telefonokkal is kipróbáltam azok közül kettő csak 25 megát mért (lehet ezek nem ismerik az 5G-s wifit) a 3. viszont 250 megát. Viszont ami a legnagyobb probléma hogy az én asztali PC-mmel akármit csináltunk nem mér többet 9 megánál. Próbáltuk közvetlenül a Telekomos routerből is, meg az enyémből is Cat5e-s meg Cat6-os kábelekkel is. Az alaplapom egy MSI B350M Bazooka ezen elméletileg Gigabites Realtek ethernet port van tudnia kellene a nagyobb sebességet. Win10 van a gépen, minden frissítés fent van elméletileg.
Valaki esetleg tud valami megoldást, tanácsot? -
patrikcoc
senior tag
válasz
maglew #152122 üzenetére
Szerintem nem tudja mit beszél az a szerelő… Júliusban ezt nyilatkozta a Telekom:
“Android alapú TelekomTV platformot egyre nagyobb számú előfizető éri el, tekintettel azonban az IPTV díjcsomagokat jelenleg igénybe vevő még nagyszámú előfizetői körre, az elkövetkező években a tervek szerint biztosan párhuzamosan futni fog mindkét platform az eszközbeszerzések optimalizálása miatt.”
Persze ha meg akarják lépni az IPTV kivezetését, nem ártana addigra használhatóvá tenni az androidos boxok szoftverét minden tv-vel, vagy esetleg kivezetni az SDMC-s boxokat ha nem megy… -
yogibear
addikt
válasz
maglew #152122 üzenetére
Nem hiszem, hogy azonnal meg fog szűnni...
Max úgy, mint a SAT esetén, hogy teszem azt, mondjuk 2024 januártól nem kötnek majd ÚJ iptv-t, csak telekomos smart boxost...
Aztán rá 2 évre, mint most a SAT esetén (ott 2022 eleje óta nem kötöttek újat), felmondják a szerződést és vagy smart box, vagy mehetsz isten hírével...
De egyelőre még nincs szó róla... a pletyka meg pletyka csak. -
AnonymusX
őstag
válasz
maglew #152125 üzenetére
A korábbi IPTV platform kiöregedett, egyúttal beltérit is nehéz hozzá beszereznie a Telekomnak, azok keringenek, amelyeket valahogy meg tudnak javítani vagy még működőképesek. Továbbá macerás is fenntartani két platformot, így úgy látszik hamarosan eljön a pillanat, amikor csak az android alapú IPTV marad.
-
AnonymusX
őstag
válasz
maglew #152122 üzenetére
Mit tudunk erről m mennyivel jobb ez?
Ha itt magára az eszközre célzol és a kapcsolódó szolgáltatásokhoz (4k, record&go), akkor idestova 2,5 éve adja publikusan a Telekom (belső teszt 3 éve kezdődött), ezért bőséggel olvashatsz itt a fórumban vele tapasztalatokat, többnyire negatívakat.
-
asynur
tag
Sziasztok!
Nekünk is megjött a levél a Sat Tv felmondásáról (amivel eddig egyébként tökéletesen elégedettek voltunk), hogy novemberben itt is lelövik a szolgáltatást térjünk át rezes iptv-re.
Jelenleg VDSL2 net elérhető a címünkön, rezeshez képest elég jó értékekkel ~90/25 Mbps (központ a ház mellett), de az iptv ha jól sejtem ebből 3 tv esetén akár 20-30 Mbps-t is elszipkázna, valamint a kábelezés "némileg" problémás.
Az internet sebesség nekünk fontosabb mint a tv így valószínűleg a műholdas tv szolgáltató váltás lesz a megoldás, de azért több lehetőséget is körbejárnék így van pár kérdésem.Szerintetek van rá bármi esély, hogy a Telekomos Sat maradjon? (a levélben volt olyan kitétel, hogy ha telekom részéről műszaki akadálya van a váltásnak akkor maradhat a jelenlegi).
Kötnek ilyen esetben bonding-al vagy külön dobozzal iptv-t? két réz érPÁR jön be a házba az egyik néhány éve használaton kívül van, analóg vonal volt riasztóhoz.
Az iptv már csak az androidos "smart" boxal elérhető? (telekom oldala csak ezt dobja fel nekem).
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
maglew
aktív tag
Azt mondta a szerelő, hogy az IP tv meg fog szűnni 2024-től, helyette android tv lesz. Teljes box csere kell majd hozzá.
Mit tudunk erről m mennyivel jobb ez? Szerződést is érinti? -
yrpn
újonc
válasz
Multibit #152120 üzenetére
Nem nagyon értem, hogy mi köze lenne az én problémámhoz egy teljesen más platformon tesztelni. A topik neve otthoni szolgáltatások, nem? Azt gondoltam, hogy mivel a vezetékes internettel jelentkezik csak a probléma, mobilnettel jó, így a jó helyen tettem fel a kérdést.
De hátha lesz más akinél esetleg jelentkezett hasonló.
-
yrpn
újonc
Sziasztok!
Valaki tapasztalt rajtam kívül hasonlót a vezetékes internettel kapcsolatban (nekem 1000/1000 van)?
FB messengeren sima hívás esetén szakadozik a vonal, olyan mint a sima hívásoknál a gyenge térerő (kimaradó szavak, robothang, stb). Ugyanez a jelenség megvan videó hívás esetén is, de ott természetesen a kép is akadozik.Ez önmagában tudom, hogy nem a telekom hibája lenne, de itt jön a furcsa dolog a képbe. Amint átváltok mobilnetre ezek a jelenségek megszűnnek, minden jól/gördülékenyen megy.
Próbáltam saját routerre wifi-jére csatlakozva, a szolgáltatói wifi-re csatlakozva. Más a gyáritól eltérő DNS beállításokkal (akár google, akár clouflare).
-
katsazoli
tag
válasz
AnonymusX #152113 üzenetére
Nem a Sat miatt, hanem Mosonmagyaróváron (és környékén) átadják a Vidanetnek az összes szolgáltatásukat, így megszűnik a tv, net, telefon általuk.
Ezért kaptam a levelet
Van Sat, koax net, meg vezetékes telefon és 3 mobil előfizetésem az 50%-os mobilkedvezmény miatt.
De ha ugrik a díjkedvezmény, az egyből +30ezer havonta. -
AnonymusX
őstag
válasz
katsazoli #152112 üzenetére
Szia!
Úgy sejtem a korábbi hozzászólásaidból, hogy a SAT tévé megszűnése okán kaptad ezt az üzenetet.
Első mondatban rögtön írják, hogy nem fog változni a mobil előfizetések havidíja. Amit érinthet, az a családi mobil opció, annak ugye Magenta1-ben 0 Ft a havidíja, illetve van több Magenta1 előny (lásd készülék előnyök és a Magenta1 plusz előnyök részt), amiket ezentúl nem vehetsz igénybe.
-
katsazoli
tag
Sziasztok!
"Magenta 1-be bevont mobil szolgáltatásának/szolgáltatásainak havidíja változatlan marad, de a Magenta 1-et és a hozzá kapcsolódó előnyöket a továbbiakban nem tudjuk biztosítani."
Ez érinti a 3 mobil előfizetésem 50%-os díjkedvezményét? Vagy felemelik listaárra?
-
jézusom
addikt
Hali!
Nálatok mar megy az iptv?
Nekem android boxos fos van, váltom a csatornákat, hang megy, kep meg ki van fagyva...Valoszínűleg azóta ez van, mióta adtak egy új modemet, de nem tudom mert keveset tvzek.
-
barnibooo
aktív tag
Mai kedvenc
Üfsz.:
Futtat egy hibakeresést...
Én: Rendben
Üfsz.: Látja, hogy internet hibám van
Én: Mondom, na azt pont nem tapasztaltam, és tök jó, hogy VoWifi-ről telefonálok, közben gépezek...
Üfsz.: Ő átkapcsol máshova...
Btw: Kinek hogy javul az a hiba meg, hogy a Smartbox ne kapcsolgassa a képarányt? (emiatt hívam ám őket...)
4K2K-59,94 Hz opció de random időközönként kapcsolgassa ami 2-3 nap és 1-2 hét is szokott lenni. Kábelt javasoltak, hogy cseréljek, de Január óta eddig egyszer sem jelentkezett, csak így a hétvégi kavarba kezdődött huzamosabban... De most azóta jó -
Capella
senior tag
válasz
alexander12 #152102 üzenetére
Böngésző cache törlése, böngésző inkognitóban módban, más böngésző, vagy másik gépről belépve, ezek megvoltak?
-
Mizol29
senior tag
Üdv! Eddig nem használt IPTV box-ot beüzemelném, de van egy kis gond, tápkábelt nem találok hozzá, valószínüleg ki lett véletlenül dobva. Kérdés, elég lehet ehhez egy 12V-os adapter? Boxra az van írva hogy 15V 1A, merjem használni a 12V-ossal vagy vegyek egyet, és ha igen, ilyet honnan lehet szerezni?
-
alexander12
aktív tag
Csak úgy leírom...
Csütörtök este a telekom oldalán beállítottam hogy meghosszabítom az előfizetéseimet (3otthoni, 3 mobil).újabb 2 év hűség, válasszon készüléket gombnál megálltam. Így vártam péntek reggel az új iphonet. Persze mikor reggel megnyitottam az oldalt hibaüzenettel kilépett. Azóta ha rányomok az előfizetések megújítása gombra ; homokórázik és visszadob.
Szépen lemaradtam az új telefonról és azóta azt írja a címemen nincs elérhető internetszolgáltatás. (Kb 25 éve van ott internetem axelerótól fogva.)
Most semmit nem tudok ,csak várok hogy javítsák a hibát
Persze bejelentettem.
Tavaly januárban másfél hónapot vártam hogy utánaírják a címemnek hogy; fsz. 4
Aztán tudták bekötni az optikát -
snyper990
őstag
válasz
yogibear #152100 üzenetére
Hol írtam, hogy bárki is kötelezné ilyesmire?
Csak annyit írtam, hogy egy olyan felület, ahol „semmi nincs, csak program és hang +/-”, nagy valószínűséggel nem lenne kivitelezhető, ha meg szeretné tartani az Operator Tier tanúsítványt (már pedig elég nagy bukó lenne azt elvesztenie).
Másrészt nem tudom, milyen update-re gondoltál, de firmware update pl. tudtommal egyik OEM esetén sem a Play Áruházon keresztül történik... De ha azon keresztül is menne, update célokra futhatna a háttérben szolgáltatásként is, hogy ne zavarjon a felhasználói felületen, de ez pont az, amit az Operator Tier miatt nem tehet meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest