- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Yettel topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3laX
addikt
válasz
enginev3.0 #130097 üzenetére
Igen ezt kicsit furcsállom. Az Invinetwork VDSL-lel is ennyi volt, ami szávszélben meg sokkal gyatrább pedig. 240Hz-es rendszerhez jobban dukálna vmi minimál. Az utolsó kis ms is számít
. Pár KM-re vagyok BP-től pedig.
Ilyen:
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
taki01 #130093 üzenetére
Nem ilyen univerzális távom van, hama 4in1, a Tv-t egyből összetudtam kapcsolni kód segítségével, a kézikönyvben minden 'szar' is van de Cisco pont nincs....
Neten nem találtam az stb kódját...
Ha potyára vettem most egy u.távot már kajak szétverem az IPTV-t..., Telekomba azt mondták, nem tudnak semmilyen kódot, csak az alap (0000/1234{ami baromság}) és hogy nem vállalnak garanciát arra, hogy működik az u. táv-val, amit megértek, de az már tényleg lehoz az életről, hogy ennyire körülményes legyen valami... -
R3laX
addikt
Sziasztok!
Végre Telekom FTTH-val köszönök be
. A sok késedelem és hiba miatt 38.000 díjlevonással kárpótolnak. Lehetett volna több is, csak a várakozás felénél egyszer már lemondtam a megrendelést, de ez legyen a legkevesebb
. A Digi régi hálózatát (MAX 4Mbps) amint lemondtam, rá két napra kiraktak a lépcsőházba egy "fejlesztenek" papírt. Azóta, vagyis majdnem 1 hónapja semmi mozgás ezügyben....
Android TV bejön, végre nem szétszakadozott képet és akadozó hangú adásokat nézek. A net szakít 950/950
stabil, nagyon frankó . A ping lehetne kicsit alacsonyabb itt Dorog belvárosában, erre nincs vmi trükk, vagy valamilyen terhet levenni a hálózatról? Szüleimnél a város legutolsó legszélső utcájában a trehány Digi 2ms-eket mér speedtestben, szelessav.net-en 2-4ms. Nálam ugyanez 9-15ms-ek, szervertől függően.
-
törölt tag
válasz
dkess #130091 üzenetére
Ez megoldható nálam egyszerűen. A 2 box mellé , még az xbox megy 5ghz sávra a hgw-re , minden más (ahogy eddig is) marad 2.4 -en egy saját routerről vagy kábelen. A lakás átrendezés miatt a 2 box és tv-k helye változik ,minden más marad.
Mivel 150/5 csomagra váltottam így még az sem áll fenn ,hogy az xboxot nagy sebességgel kell kiszolgálni.@tuto558
Köszi ! Ez mindenképpen jó hír!
-
taki01
őstag
-
tuto558
aktív tag
válasz
#46824192 #130089 üzenetére
Sagem 3890v3 a június végi frissítés óta tökéletesen kezeli wifin is a multicastot, mindkét boxom wifiről megy, semmi gond nem volt, sőt... a 2 box közül az egyik 4k tvhez csatlakozik és hiába van másfél méterre a HGW-től, kábelen a 100 Mbps picit karcsú is lenne amikor a nasról egy hdr 4k remuxot nézek, de így nem kell aggódnom, wifin 350 mbps-nél még nem mértem kevesebbet.
-
-
Abel-0101
aktív tag
válasz
#46824192 #130089 üzenetére
Üdv mindenkinek!
A több hónapon át tartó probléma lehetséges, hogy megoldódhat, mindössze, egy Cisco ISB2001 univerzális távírányitó párosító kód kellene, amit sehol nem találok, (1414/1422/online ügyintezők sem)megvettem a kapcsolót, de egyenlőre bizonytalan vagyok, ha valakinek ötelete, infórmációja az STB-vel kapcsolatban szívesen várom, illetve a kódot. -
-
villamos
őstag
válasz
#46824192 #130081 üzenetére
Kábel, kábel, kábel...
ha van rá lehetőség, akkor kábel... és akkor is ha nincs...
stabil kapcsolatot csak azzal lehet kialakítani...
Ha egy eszközön van utp (alias: rj45; lan) csatlakozó akkor lehetőleg hasznájuk is azt.A wifi arra alkalmas, ha a nappali közepén ülsz a kanapén egy tablettel...
-
Érdekes dolgok történtek: rájöttünk, hogy 2 box helyett elég 1 is, és akkor már azt átváltottam az új androidosra, meg az alap díjcsomagra, ma megérkezett, kipróbáltam, de még a végleges helyére nem tudtam éppen odarakni, közben egy telekomos emberke hívott, vázoltam neki ezt a helyzetet, hogy "működik, de..." kapom az sms-t utána, hogy "későbbi időpontban telepítjük a rendelt szolgáltatást...". Ezzel hirtelen nem tudtam mit kezdeni.
Kicsit később összeraktam a helyére a dobozt, felhívom a 1414-et az sms-ben kapott azonosítóval, hogy kész, ügyfélszolgálatos utasított, hogy a 0680404050 számot is keressem fel, mert akkor lesz végleges. Ezután jön a következő sms: "...szolgáltatásának létesítése *** azonosítóval sajnos sikertelen volt, így a megrendelt eszközt sem tudjuk átadni a futárcégnek..." Ezt sem értettem, de jól van
Felhívom a 80-as számot, hogy ide irányítottak, kész vagyok, minden megy, üfsz emberke is már csak a visszaküldésről beszélt röviden, és hogy nincs további teendő, értékelés után vége a hívásnak.
Na, 15 perc múlva megint hív a Telekom, hogy "valami baj van a rendelésemmel, igaz?" (valahogy így fogalmazott), elmondtam neki, hogy eddig kivel mit beszéltem, a szolgáltatás, doboz működik stb. Ő pedig a rendelési folyamatot végigvitte megint, mert valamiért törlődött és majd belsőleg megoldják, hogy ne küldjenek ki egy újabb boxot... Egyelőre ez a történet vége, telekom fiókban gyártódott néhány extra dokumentum, annyit látok -
törölt tag
válasz
Livius #130082 üzenetére
Őszintén szólva , nem gondolnám ,hogy a boxoknak kellene a gigabit. Főleg abból kiindulva ,hogy a legjobb 1080p film is nas-ról max 30 megabit/sec. Max majd 4k lehet érdekesebb, de az még a jövő és most még abszolút nem tervezek 4k tv-t vásárolni. A kérdéses fal túloldalán telefonnal 250megabit simán mérhetó 5ghz-n.
Wifi szempontból pedig jó helyen lakom. 2-3 nagyon gyenge 2.4ghz mérhető ,5ghz-n meg abszolút semmi , csak én magam. És ahogy a szomszédokat ismerem , nem is fogják teleszemetelni a frekit 😀 Meg azárt távol is vannak (szerencsére)
-
törölt tag
Úgy néz ki festés után , kicsit átrendezzük a lakást.
Ha lehet már elhagynám a kábeleket és azok átrendezését.
Az android boxok tudnak működni ugyanilyen gördülékenyen a hgw 5ghz wifiről? Értem ezalatt a letölthető appokat is , yt,hbogo,kodi,plex (nas-al kiszolgálva)
Az egyik 4méterre lenne tőle ,úgy hogy nincs semmi a jel útjában. A második kb. 5 méterre, itt útban van 1 szekrénysor meg a két szoba közötti "vékonyabb" fal. -
IG55
senior tag
Hibajegye lezárása után mennyi ideig van lehetőség az újranyitásra? A 72 órát a lezárástól, vagy az én bejelentésemtől kell számolni?
-
Renwick
őstag
válasz
Lacielvtárs #130076 üzenetére
Egyelőre semmi, viszont októbertől emelkedik (nem is kicsit) a home gateway és a set-top box kártérítési díja.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Srácok, jó reggelt.
A Telekom szokásos szeptemberi csomag változás idén is lesz majd?
Valaki tud esetleg valami infót róla?
pletyka is érdekel -
törölt tag
Egyébként kodi pluginnal megy, de csak SD felbontásban. Gondolom widevine gondjai vannak...
azért ez is több ,mint a semmi.
-
matteo90
csendes tag
válasz
Túzok22 #130067 üzenetére
Szia, amennyiben a földszinti eszközt csatlakoztattad kábellel a HGW/ONT-hoz, az emeleti pedig wifin kapcsolódik a földszintihez, úgy normális hogy azon alacsonyabb a sebesség. Egyébként nálam is teljesen random, hogy épp a közelebbi vagy a távolabbi mesh-hez csatlakoznak a kütyük.
-
Túzok22
senior tag
Sziasztok. Megérkezett a telekom okoswifi csomagunk. Beüzemeltem, párosítottam. Minden jól működik, megmértem a felső és a földszinti mesh-en is a sebességet. A fenti mesh-en alacsonyabb a sebesség, mint a lentin. Ez mindenkinek ilyen, vagy én nem állítottam jól be valamit. Az okostelók hol a lenti, hol a fenti között ingáznak, úgymond mindig átcsatlakoznak?
Segítséget előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz
woodworm #130064 üzenetére
Tényleg ennyire nehézet írtam , hogy nem érted a lényeget?
aki kéri tőle.
A szoftvernek aki kéri tőle , én vásároltam , én töltöttem le ,én telepítettem és én kértem a szoftert meg , hogy kérjen magának port nyitást. Így világos?Már tudom is a következő (szokásos) választ erre is. "Pedig biztos , hogy nyitott már portot kártevő vagy random program , csak nem tudsz róla"
csak leírtam hogy ezzel már ne faradjon senki
-
törölt tag
válasz
adika4444 #130062 üzenetére
Természetesen magamból indultam ki. Ugyanakkor nem én vagyok az egyetlen aki használja , mert azért van , hogy használjuk. Továbbra is az a véleményem , (egy hülye példával élve) hogy az ajtódon akkor fog valaki bemenni ha közkincsé teszed hol a kulcs. De ha a kulcshoz csak három ember fér hozzá, akkor az a három tudja kinyitni.
Kinőttem már a googlevel keressünk mindenhez is exe cracket dologból, és inkább odafigyelve ésszel használom a saját rendszerem.Ugyanakkor én még nem sírtam tele egy topikot sem , hogy vitték a bankkártyám , vagy bitcoint szeretne valaki tőlem egy feloldó kódért.Ismerek olyat is aki 2 linux tűzfal , meg 2 router mögött is fetreng álmában, az ilyen paranoiáson csak nevetni tudok.
Szóval nem vagyunk egyformák és ez így is van rendjén.Visszatérve a témára , valamit ki kell okosdodnom , mert ez a v3 így kuka. (és ki tudja milyen meglepi lesz következő) Teljesen életszerűtlen , hogy egy alapvető beállítás miatt majd a 1414-et hívjam és 1bites vandát hallgassam, aki mire nagynehezen megérti mit akarok , majd ezért hogy biztosan agyf...okozzon még bekérdez egyet , hogy rtl most+ kód miatt telefonáltam?
Egyébként két variáción gondolkodom.
1. 2db android tv lan marad a sagemban , minden más saját routerbe és a sagemben dmz. De ezesetben arra kellene rájönnöm , hogy a tv chromecast funkcióját hogyan érem el a saját router mögül.
2. Minden a saját routerbe és az igmp-t elintézi a ddwrt vagy openwrt, +1 switch mert így már hiányozna a két port amit a tv elvesz.
-
adika4444
addikt
válasz
#46824192 #130060 üzenetére
Az, hogy nem lehet bekapcsolni az UPNP-t, lényegesen kisebb probléma, mint annak kikapcsolhatatlansága. Egyébiránt pedig az, hogy neked évek óta nincs vele gondod, még nem jelenti azt, hogy biztonságos ez a megoldás. Kicsit túldramatizálod ezt a bugot, noha értem, mire gondolsz, voltak ennél azért cifrább problémák is kiengedve előfizetőkhöz.
Saját router, amire nyitsz egy DMZ-t nem játszik? Azon bizonyára nem lenne gond az UPNP működésével.
-
IG55
senior tag
Sagemcom 3890V3 HGW. Önújraindulást mennyire válthat ki hálózati hiba? Úgy értem Telekom hálózat, nem saját, belső. Időnként (pl. ma éjjel), néhány órán belül többször is újraindul. Máskor meg napokig semmi. Több hónapja áll fenn ez az állapot. Azóta volt minimum kétszer "hálózat javítás" és kétszer itt nálam is átnézték a hálózatot, nem találtak hibát.
-
törölt tag
válasz
adika4444 #130059 üzenetére
Erre csak annyit tudok mondani , hogy az upnp-vel az nyit portot , aminek én megmondom , hogy portot nyisson.
Fölösleges a vészmadárkodás , mióta az eszemet tudom használom minden gond nélkül.
A biztonsági érvlésem pedig értsd jól! Ha egy ilyen alapvető hibára rábólintanak , ki tudja mi lesz egyszer a motorháztető alatt, ők meg lazán kiküldik , úgy hogy azt sem tudod frissült a cuccod az asztalon.
Nem a saját rendszeremen kell aggódnom , hogy milyen portokat nyitogat , hanem azon , hogy milyen portokat nyitogat nekem majd egyszer a tele-bug-com.
Vicces , hogy a dlna is mindig csak úgy visszakapcsol. Lehet megérne egy kérdést , hogy ezt úgy mégis hogyan gondolják!
-
adika4444
addikt
-
n@p@lm
őstag
Sziasztok!
Használ valaki új androidos boxot bluetooth fej/fülhallgatóval?
Minden okés?
Tévémen sajna nincs bt ezért gondoltam a boxal párosítani hogy este ne legyen zavaró ha más pihenni szeretne. -
.:ZS:.
senior tag
Az UPnP valamelyest javult, viszont ha beszarik akkor most már teljes visszaállítás kell a hgw-nek. A többi maradt úgy ahogy van.
[#130054] blg, nálad biztos valami csoda példány van. Az, hogy a dhcp-s fix ip-nel használhatatlan lesz a felület (percekig tart hogy bármit mutasson) egy “known bug” még a T által is…
Mellesleg épp tegnap jártam úgy, hogy Facetimeoltam asszonnyal és veszekedtem vele, hogy menjen már közelebb wifihez ahol van mert szakadozik folyamatosan, kiderült, hogy itthon volt max 5 mbps a letöltés… kellett egy restart a kaonnak…
-
IG55
senior tag
A Kaon CG3000 javult valamit szoftveresen az elmúlt fél évben? Vagy még mindig használhatatlanná válik, ha megadok két statikus IP-t meg három port forwardot?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest