Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • nfsu17

  veterán

  válasz pusszycat #6 üzenetére

  Már (azaz korábban is) teljesen lényegtelen, hogy minek nevezik a készüléket, mármint a minősége nem attól függ.
  Persze azért az valamennyire még mindig helytálló, hogy a Xiaomi (így magában, redmi és poco "utónevek" nélkül) még mindig a "legminőségibb" termékük (bármit is jelentsen ez :D ). Nevezzük ezt a cég fő csapásirányának.
  És akkor a redmi/poco vonalból elvesznek mindig valami "minőséget".
  Pl nincs fém káva, vagy nincs vezeték nélküli töltés, de pl a Xiaomi fővonalat is megcsippentik néha (nincs jack, nincs infra, stb).
  És akkor utána vannak a redmi és poco vonalak, amik meg akár teljesen csereszabatosak lehetnek a neveikkel, éppen attól függően, hogy melyik országba tervezik az eladásukat (oké, a névváltozáson kívül azért itt ott belenyúlnak hw/sw oldalon is, pl egy kínai piacra szánt redmi akár poco néven jöhet EU-ba is, de mondjuk a hálózatkezelése bővebb lesz, vagy lesz (vagy nem lesz) benne pl NFC.

  Redmi telók úgy általában az átlagnézőknek valók, néha kicsit erősebbek, néha kicsit gyengébbek, valamelyiknél erősebb a kamera, valahol gyengébb..
  Poco meg erős procival gyárt telókat (F és X széria), amikkel lehet játszani, de olyan hatalmas minőséget nem kell tőlük várni (üveg hátlap, fém keret és hasonlók).

  Ahogy Obyboy írta, már 2019-ből volt ilyen történet:

  Redmi K20 "keleten" >> Xiaomi Mi9T (EU-ban)
  Redmi Note 12 Turbo "keleten" >> Poco F5 nálunk

Új hozzászólás Aktív témák