Szuperhardverrel érkezik a Poco F6

A Snapdragon 8s Gen 3 nem teljesítmény, hanem fogyasztási csatát nyerhet.

Hiába erősebb a Snapdragon 8 Gen 3 az elődjénél, ha rosszabb a teljesítmény/fogyasztás balansza, így lehet az, hogy hosszú hardveres terhelés alatt, az órajeleket visszafogva nem egyszer a Snapdragon 8 Gen 2 nyer fenntartható teljesítményben, illetve csak komoly melegedés árán tud az újdonság győzni. Azért a mindennapokban nincs szükség ilyen csúcsterhelésre, viszont épp emiatt kérdőjelezhető meg a hardvertervezők felesleges teljesítményhajkurászása, és a Snapdragon 8s Gen 3 épp ez utóbbiból enged jobban kordában tartott órajelekkel.

A tartozékok, a tok már az F5-ön van
Remekül sikerült a Poco F5, rengetegen várják a folytatását [+]

A 3 GHz-re leszabályozott Cortex-X4, a négy 2,8 GHz-re leskálázott Cortex-A720 és a három 2 GHz-re butított Cortex-A520 processzormag mindenre elég kell legyen, miközben jelentősen csökkenti a fogyasztását, és a gyengébb Adreno 735 is a hatékonyságról szól. Kínában a Xiaomi Civi 4 Pro hamarosan tesztekben bizonyíthatja ezt.

Kameraadatok a HyperOS kódban
Kameraadatok a HyperOS kódban (forrás: Android Headlines)

Amíg az a telefon várhatóan nem jut el hazánkba, a bejelentésre váró Poco F6 szinte biztosan igen, és a Snapdragon 8s Gen 3-at, illetve az 50 megapixeles főkamerát átvéve máris vannak hasonlóságok a két modell között. Három helyett a Poco viszont várhatóan csak két kamerát visel majd hátul, derül ki a HyperOS-ből kihalászott kódból. A főegység a Sony IMX882 lehet, az ultraszéles pedig a 8 megapixeles IMX355. Az előlapra végül a 20 megapixeles OmniVision OV20B40 kerülhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Poco

Előzmények

Hirdetés