- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirus86
aktív tag
válasz
Synthwave #90 üzenetére
Miert vagna haza egy vertikalis eger? Pont ez a lenyege, hogy nem vagja haza, mert az izmaid nincsennek kitekerve. Ha emeledet a poharat, attol sem megy tonkre. Amugy egy Sved kolleganom hasznalt egy nagyon specko eger-szerut. Kb az ujjebegyevel dolgozott csak. Megnezem a regi kepeim kozott, hatha megtalalom es belinkelem. Az is erdekes es jo megoldas volt izuleti problemakra.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát, ha programozol, te is rengeteget használod a billencset, kb. ugyanaz a kategória, mint az újságírás, ha nem többet nyúzod.
Megérdemelsz egy normális kis billt.
"Btw, kiosztásilag amúgy a Ducky One 2 TKL PBT jónak tűnik, viszont kivágnának az irodából vele"
Vagy One 3, az hot swap, és később könnyen cserélhetsz kapcsolót. Van mindkettő, csípem mindkettőt, szóval elsőkézbeli vélemény.
Amúgy nem feltétlen vagdalnának kifelé, MX Silent Reddel egyáltalán nem hangos, meg O-gyűrűs MX Speed Silverrel sem (megszünteti a kemény bottom outot is), de ha az utóbbi kapcsolóra mennél rá, mindenképp One 3-at nézz, mert a One 2-vel hiperérzékenyek lesznek tőle a gombok (megérinted, és könnyen dupláz/tripláz; így csak játszani használom, de ahhoz, amíg nincs analóg switch vagy 30 gF-es kapacitív Topre, godlike). Meg a One 3 alapból is halkabb valamivel, mert van némi csillapítás a NYÁK alatt, plusz a stabilizátorait megkenték, így azok meg jóval csendesebbek (és konzisztensebben/szebben szólnak), mint egy One 2-n. Egyébként a One 2 és One 3 is acél plate.
-
azbest
félisten
válasz
Synthwave #91 üzenetére
én fórumozáson kívül nem írok sok szöveget, főleg programozok. Egyedül az zavar az utóbbi két fajtában, hogy valamilyen bill kombinációnál sikerül kiakasztani őket és f11 vagy f12 gombnyomásnak hisznek valami programozási karakter kombót, mert magyar kiosztáson az egyszerre nyomható limitjüket néha elérem, de reprodukálni fixen nem tudom
Meg persze van amelyik eleve olyan hitvány, hogy semmire sem jó (genius i100).. ja meg hát az évek alatt elkopott genius i200 után csak azt a rapoo-t találtam hasonólt magyar kisztással, annak meg írtam, hogy túl agresszív az energiatakaréskossága..
Szal nekem se csattogós lepkére, se nagy dizájnra meg misztikus kapcsolókra nicns szükségem. Csak itthon, magyar kiosztással töredéke a kínálat mint akár szlovák vagy más szomszédnál a kompakt billentyűzetekből. Fájásaim sincsenek a hétköznapi billentyáűzetektől.
Btw, kiosztásilag amúgy a Ducky One 2 TKL PBT jónak tűnik, viszont kivágnának az irodából vele [link]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"és nem valami hipszter 50 ezres."
Ezt mondhattad volna úgy is, hogy olcsó műanyagok vannak rajta, és csörög-zörög-visszhangzik-karistol.
Az 50 pénz amúgy az alja normális készre szerelteknek, innen csak felfelé van. A "hipszter" a 200 000-es épített, meg a 130 000-es limited group buy. Ettől függetlenül a "hipszterek" tudják, mitől döglik a klavi.
Továbbra is azt mondom, hogy neked is érdemes lenne benézned apróra a fél-, meg harmadáras, DE ISO PBT-s Ducky-khoz. Nem egy kategória azokkal, amiket ennyiért boltban veszel.
-
OS-szinten nyilván van gombcsere-lehetőség, ezt is használom, de ez rettenetesen kényelmetlen. Egyrészt, mert nem tudom pl. a notebook touchpadjét külön nem megcserélni, másrészt, mert szeretném, ha a Windowsaim szinkronban lennének, de nem mindegyikhez használok ilyen egeret, hiszen van pár notebook is.
Úgyhogy csakis az egéren történő gombváltási lehetőség oldaná meg a helyzetet. Egyébként elég sok balkezest isemerek, és több mint harminc éve mindegyiktől megkérdeztem, hogy hogyan használja az egeret, de egyetlen egy sem cseréli fel a gombokat, mindenki a hagyományos kiosztást használja.
MaCS
-
azbest
félisten
mármint melyik két gomb van felcserélve? Os szinten nincs bal-jobb csere opció?
#62 Predatorr
én komolyan kérdeztem melyik billentyűzetet írtad.
Modecom Volcano Gaming Lanparty 2 RGB Blue? Csak us angol kisztással?Régóta keresek olyan kisebb méretű billentyűzetet, amin nincs numerikus rész és touchpad sem és nem valami hipszter 50 ezres.
Most szutyok rapoo k8000s -t használok, de mivel nem a saját egerével, ezért mindig bealszik a dongle és első betű lemarad gépeléskor. Plusz 3 hónap alatt lekopnak róla a betűk
(na már megérte nézegetni, mert látom, hogy "TKL" jelzéssel futnak ezek az alakúak)
-
Köszönöm, hogy válaszoltatok! Megfontolom ezt a témát, Sirusnak pedig küldök egy PM-et.
-
Sirus jól mondja.
Ha a hagyományos, fekvő egeret használod, akkor a két alkarcsontod a közös hossztengelyük körül elcsavarodik, keresztezni akarják egymást, plusz a csuklód is felfele kunkorodik.
A vertikális egér esetén az alkacsontjaid szépen párhuzamosan futnak, a csuklód pedig lazán egyenesen marad.
A feleségemnek már komoly fájdalmai voltak, gyógyszert szedett és az orvos már az operáció előjegyzését intézte. Aztán találtunk egy 2900 forintos vertikális egeret a Lidlben (!!! - azóta sem láttam), és ezt használva már két munkanap után érezhetően kevésbé fájt a nejem keze a nap végén, és egy hónap elteltével, azonos munkateher mellett (napi 8-10 óra napos egerészés) megszűntek a panaszai.
MaCS
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Lehet, hogy inkább ultrakönnyű ergo kellene.
Nekem nullán vannak az ízületeim, úgy, hogy egy ceruzát nem tudok 10 percig fogni diszkomfort érzés nélkül, ami gyorsan feszítő, hasogató szeretetté válik (szóval például 5-10 percnél hosszabb kézzel jegyzetelés eleve kizárva), és ezek a vertikális motyók a halálom. Igaz, konstans emelek/repozicionálok, de szerintem alapjaiban ellenmegy a gyógymaus fogalmával, ha az eszköz olyan nehéz, hogy ajtótámasztéknak is elmegy.
-
-
válasz
Synthwave #77 üzenetére
Közel harminc évig elvoltam szimmetrikus egerekkel, nem okozott gondot a balkezességem.
Aztán jött a vertikális egér pár éve, ami ugye kizárja a szimmetrikusságot -- viszont vertikális után már soha többet hagyományosat... (A családban egy de facto eldöntött operációt is feleslegessé tett a vertikális egér.)
Úgyhogy vertikális balkezes kell. Van is, csak szívás vele a gombok felcseréltsége.
MaCS
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Erre sosem gondoltam, de összegasonlítva a régi hagyományos egeremmel, elhanyagolható a tömegkülönbség."
Mert erősen sanszos, hogy az is egy kisebb féltégla (milyen típus?). Nálam a vertikális egér minimum kétszeres tömegszorzó ahhoz képest, amit általában használok (a 38 gramm miatt most épp van az háromszoros is), de nem ritka a háromszoros sem (jelen pillanatban négyszeres).
Van egy-két kifejezetten balkezes egér, de nem az a jellemző (mondjuk a Razer DeathAddernek vannak/voltak ilyen verziói, bár azok elég nehezek, meg nem új tech), inkább vertikálisból akadnak ilyenre opciók. Vagy ugye ott a trackball.
A balosok jellemzően a szimmetrikus darabokból szoktak válogatni, bár olyan, aminek a jobb oldalán is vannak gombok – tehát valódi kétkezes –, viszonylag ritka (pl. Logitech G Pro Wireless, Ducky Feather; a kettő közül inkább az utóbbi – volt mindkettő –, de egyébként ott van még a sima vezetékes Razer Viper, Razer Viper 8kHz és a Razer Viper Ultimate is, ha wirelessre vágysz).
A billentyűzetes dolgot nem értem.
-
válasz
Synthwave #74 üzenetére
Erre sosem gondoltam, de összegasonlítva a régi hagyományos egeremmel, elhanyagolható a tömegkülönbség.
Bár, gondolom, vannak tudatosan kikönnyített egerek, ami viszont a vertikálisok közé még nem jutott el.
Amúgy rohadt nagy szívás, hogy balkezeseknek nincs ésszerű alternatíva egér-/billentyűzetfronton.
MaCS
-
Jelenleg is ezt használom, csak nem CSL, hanem no-name márkajelzés alatt, 12 dollárért, és amint látom, sajnos a CSL-en sincs kapcsoló. Amúgy ragyogóan bevált, eltekintve az idióta gombcserétől.
Eddig a neten kutakodva amegfizethető kategóriában összesen két gyártmányt találtam, ez az egyik.
Köszönettel: MaCS
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Annak, aki konstans emeli és repozicionálja, nem valami szerencsés, mert jellemzően baromi nehezek. Nem is értem, hogy miért..
-----------------------------------------------------------
(#71) Sirus86: A TTC Gold Blue kapcsolók szerintem bejönnének neked.
-
A vertikális egér nagy királyság, nem is értem, miért nem ez az alapértelmezett.
Egy baj van csak vele: balkezeseknek szinte nincs. Ezért kénytelen vagyok egy kínai gyármányt használni, amely egyébként teljesen jó lenne, ha lenne rajta kapcsoló a gombok megcserélésére. Valamiért ugyanis triviálisnak veszik, hogy a balkezesek fordítva használják a gombokat...
MaCS
-
himpike
aktív tag
Meséld el a főnöknek hogy neked 70ezres billentyűzet kell dolgozni meg game pad meg egér, sok szerencsét!
Az othoni cuccom kb 35ezerbe fájt összesen és abból 21 volt az egér. Amiről beszélsz az számomra sznobizmusnak tűnik. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Predatorr #65 üzenetére
Mindkettő.
"Jó egérpadot nehéz találni,"
Nem igazán.
szövet vagy hibrid: bármelyik Artisan, PureTrakok, X-raypadok, Lethal Gaming Gear Padok, Xtrfy GP4/GP5, Lamzu Energon, Vaxee padok, Zowie G-SR SE Rouge, budgetben Razer Pro Glide stb. Nemrég meg bontatlan QPAD CT-ket árultam ki szotyiért.
merev: SkyPAD, Razer Atlas, Cerapad KIN, ha találsz még valahol, akkor fUnc 1030-asok, budgetben SteelSeries QcK Hard Pad.
"meg volt drága Asus strix mechám, egy kupac sz.r, azóta meg egy jóés olcsó Volcano 10k"
A "jó" eléggé relatív jelző. Készre szerelt (és könnyen beszerezhető) billek közül ezeket a márkákat érdemes nézni: Ducky, Varmilo, Keychron, Akko, Filco, Realforce, esetleg Leopold. Az utóbbi időben például petákokért mennek aprón a DE ISO (szóval PBT-s) Ducky-k, dobozzal, mindennel.
"Sosem adnám egy komolyabb processzor árát egy billért."
Én bármikor, tekintve, hogy munkaeszköz is, és nagyon nem mindegy, hogy min pötyögök egész nap, és VAN különbség. Viszont amikor a 50-75 rongyos billeket hiánytalanul, minimális garival 20-25-ért elhozom HA-ról (jobb kupakokkal, mint itthon boltból újonnan), olyan nagyon nem is kell mélyre nyúlni a zsebbe.
-
Predatorr
őstag
válasz
Synthwave #64 üzenetére
Melyik? Jó egérpadot nehéz találni, billből. meg volt drága Asus strix mechám, egy kupac sz.r, azóta meg egy jóés olcsó Volcano 10k körül, éa van.mégegy szuoer csöndes és kényélmes Trust lapos, nyomósom 10 éves, azzal sem kevés játékot.toltam végig. Sosem adnám egy komolyabb processzor árát egy billért.
-
himpike
aktív tag
Egér és billentyűzet terén nem nagyon szoktam 15-20k felett költeni, az egérpadokat meg évente kidobálom.
-
-
SaGa59
őstag
Ennél az volt az elsődleges cél, hogy végig tudjak gépelni akár egy regényt is (javításokkal együtt) úgy, hogy a csuklómat arra a két párnára letámasztva fel se kelljen emelni, abból a pozícióból elérhető legyen valamennyi gomb. A középső „oszlop” a funkció billentyűkkel nem, de minden más, ami szövegek beírásához kell, igen. „Másodállásban” fordítok, ezért sok magyar szöveget gépelek és javítok. A normális billentyűzeteknél a bal kezem kisujja rendszeresen begörcsölt a sok Ctrl+c Ctrl+v és társai miatt. Ezt a szokásos ergonomikusok se tudták megoldani, maradt a saját terv. Plusz amit sosem értettem (értettem, hisz az eredeti billentyűzet az írógépek klaviatúráján alapul, csak azt nem értem, miért nem lehetett ezt már rég elengedni), hogy a hüvelykujjunk a legmozgékonyabb és az kapja a legkevesebb gombot kezelésre. Nálam ebből van öt-öt mindkét oldalon. Az alsó „ívek”. Meg egy csomó olyan karakter elérhető az alap layeren, ami a normál billentyűzeteken vagy nem, vagy csak nagyon bonyolultan. Pl a „normális” idézőjelek, a nem törhető space, a „tripla pont” és hasonlók. Irodalmi szövegben ezek fontosak.
-
SaGa59
őstag
Nem. A billentyűzetépítős topicban találsz még jónéhány saját építésűt másoktól. Ők se szabadalmaztatták. A programja is nyílt forráskódú (tmk_keyboard_master), úgy töltöttem le a netről. Ha valakinek kell, szívesem átadom a „terveket”, én biztos nem állok neki újra lombfűrésszel kivágni hetvenkét switch helyét egy vastag alulemezből. Mondjuk ha újra kéne építenem, a switcheket 2-2 mm-rel közelebb tenném egymáshoz és a „dőlésszöget” kisebbre venném 5 fokkal. Így egy kicsit túlságosan „széttart” a két fele. Nem kényelmetlen, de „szűkebben” kényelmesebb lenne.
Ha valaki kéri elküldöm a „tervrajzokat” is. Fapadosak, de aki eltalál egy „huzalon”, meg tudja csinálni. Teensyduino mikrovezérlő az alapja. Mondjuk azt a rajzot épp nem találom, melyik huzal melyik forrszemre csatlakozik a vezérlőn, meg hogy a diódákat melyik irányba kell beforrasztani (az oszlop vagy a sor felé legyen a katódja?), de ha lekapom a hátulját, meg tudom nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Notebookok, VGA-k, házak, hűtések, monitorok, egerek és padok mellett egy barebone klaviatúra is felbukkan.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel találgatós topik
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest