- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Akinek van már kártyája, tényleg csak fél évig érvényes? Rá van ilyesmi írva vagy a QR-ben van ilyesmi?
-
válasz
quailstorm #91272 üzenetére
Ezeket médiabox-hoz használtam. Kivezettem az infravevőt. Tehát linuxon működött.
Vidd el mind a kettőt és próbáld ki! Aztán megegyezünk.
Szerintem úgyis kell a driverekkel dolgoznod.
Küldök. -
válasz
quailstorm #91270 üzenetére
Van 2 USB-s. Az egyik HP-s valami (USB Receiver 100105), a másikat valami tuner kártyához adták.
-
-
válasz
macilaci78 #91187 üzenetére
A kérdésem teoretikus volt. Van állásom és még sok évem a nyugdíjig. De pl. az USA-ban ezek a dolgok sokkal definiáltabbak. Ott nem kell pont a korhatáron elmenni nyugdíjba. Ha valakinek van megtakarítása az nekifoghat a világjárásnak hamarabb.
Tudom, hogy "normálisan" hogyan számolják a nyugdíjat.
A kérdésem, hogy van-e legális vagy szürke módja, hogy mondjuk 60 évesen leXarjam a napi reggeli kelést, meg a rendszeres bejárást és 65 évesen mégis megkapjam a rendes nyugdíjamat. Addig meg valami csökkentett összeget amit magam kiegészítek.
Az 5 évhez kellene kb. 5x4 mFt. Természetesen ezt össze kell rakni előtte. De ha 5 évig munkanélküli vagyok akkor ezek jócskán megvágják a nyugdíjamat is majd 65 évesen.
65 évesen megyünk nyugdíjba és ~73 év a várható élettartam. 8 évről beszélnek amihez - még az aktívabb állapotomban - hozzáadnék 5-öt. -
Vitaindító: Hogy lehet elmenni nyugdíjba a korhatár előtt és hogyan számolják ilyenkor a nyugdíjat?
Tfh van pénzem finanszírozni a 65 éves korig hátralévő időben a megélhetésemet. De ha megérem a 65 évet onnantól szeretném megkapni a nekem járó pénzt. -
válasz
macilaci78 #91010 üzenetére
-
válasz
pilóta #90967 üzenetére
Hát, nem tudom. Megnéztem a zajvédelmi létesítményi tanulmányt. Elég hivatalosnak tűnik. Konkrétan bele van írva, hogy a zsombói nem nyilvános fel- és leszállóhely stb. Emberünk meg azt állítja, hogy ő ilyet nem írt Zsombónak.
Ez nem egy működő reptér papírja, mert akkor nem Zsombó lenne a fejlécben.
Eddig ez nem kitaláció.
A településfejlesztési tervben tárgyalják a vízelvezetés módját, dréncsövezés stb. Konkrétan benne van, hogy: "Zajvédelmi munkarész is készült a tervezett repülőtérrel kapcsolatban, a véleményezési
dokumentációban „Zajvédelem_repülőtér” néven található." Az is benne van, hogy Bordány már 2020-ban is jelezte, hogy a terület Natura2000-es besorolású.
Szóval nekem pár perces beleolvasás alapján nem tűnik hype-nak a cikk.
Nyilván ha mindent elolvasnék okosabb is lennék. -
válasz
pilóta #90956 üzenetére
De ugye, az mindenkinek lejött, hogy a cikk nem csak arról szól, hogy ki fog repkedni, hányszor és mivel, hanem arról, hogy aláírásokat hamisítanak, kiszedik a szakvéleményből a hátrányos részeket és úgy tárják a lakosok elé? Meg kikerülik a természetvédelmi előírásokat.
És mindezt a település pénzéből fizetik ki.
Így könnyű szavaztatni, meg fejleszteni...
De a buli az lesz ha majd állami támogatást is kapnak a hamis papírokra meg a Naturás törvény megsértő projektre. -
válasz
macilaci78 #90772 üzenetére
De most nincs személyes megjelenés. Egyszer csak (~6 hónap) kapunk egy pár doksit o'szt kész.
Ezt akkor mesélte az Önkoris ügyintéző amikor beadtuk a hagyatéki leltárt.
Azt hiszem ők még csinálnak egy íróasztal melletti értékbecslést. Nem tudom az számít-e az adott kérdésben.#90773 vizslakutya: "Jövedelemadó alapja = vételár – elszámolható és igazolt költségek" Ez azt jelenti, hogy ilyenkor nincs vételár (örökölt érték) hanem a teljes eladási ár - költség az adó alapja?
-
Tudtok egy érthető linket az egyeneságon örökölt lakás eladásának adózásáról?
Elolvastam pár cikket. Értem az 5 évet, meg a csökkenő százalékot, de mindenhol azt írják, hogy az adó = (eladási ár - vételi ár - költség) * 0,15 * éves szorzó.
De, mennyi az ingyen, illetékmentesen örökölt lakás vételára? -
válasz
azbest #90590 üzenetére
Van bevált linketek? Milyen adatok kellettek hozzá?
Mondjuk jó lenne a régi szemvizsgálati papírom csak más dioptriával?
Kellene venni egy ugyanolyat mint a mostani, csak erősebbet. A boltba beépített szemdoki úgyis csak engem kérdezget, hogy melyik lencsét éreztem jónak. Semmit sem mér objektívan.
Felpróbálok pár szemüveget a kollégáktól és amelyik jó olyat veszek a papíromon lévő adatokkal. Csak nem ment arrébb a szemtengely távolságom!?
Újabban megint ajánlanak a monitor elé szűrős réteget. Olyat tudnak? -
válasz
macilaci78 #90378 üzenetére
Nem tudom. Én csak virtuális Win-t használok azokra a feladatokra amikre a Linux nem jó.
Arra az Aprón vettem kódot. Azért nem aggódom. -
-
A szalonnasütőt építettem téglából. Befejezésül valami műkő szerűt gondoltam a tetejére.
Tudtok olyan szakembert aki ilyet csinál? Gondolom a sírkövesek, de van más is? Lehet ilyet méretre kapni?
Műkő párkányt kérdeztem, de az csak 80 fokig bírja. Na, ott annál sokkal több lesz. -
válasz
regvoltrossz #88874 üzenetére
A Kecskeméti u. Csongrádi sgt. vége felé is volt egy szerelő. A kirakata még megvan.
-
válasz
pulutodurumo #88841 üzenetére
Én szoktam kitenni a sárga zsákokat 2 hetente. Egyszer volt 3 zsák az elmúlt 10 évben. 2 db 120l-es sárga kuka elég lenne.
-
Azt tudja valaki, hogy pl. egy 6 lakásos társasház miként kapja meg? Mi 6 számlát fizetünk, 6 kukáért. 6 sárga kuka kissé sok lesz. Egyet meg kinek a nevére írnak?
-
Nektek elmentek otthonról!
Ennyire nincs hőség....
Amúgy azt olvastam, hogy a magassága meg a szöge egyáltalán nem mindegy ahogy ível a lökös, a hamis riasztások miatt. -
-
Utólagos tolatóradar beszerelésre melyik céget javasoljátok? Jó lenne ha valakinek személyes tapasztalata lenne.
Én nem merem szétfúrni a műanyag elemet.
Mi pénz lehet. Csak hátra kellene. -
A múltkor került szóba a Napfényfürdő Aquapolis. Jól olvasom, hogy a legdrágább a belépő az ilyen létesítmények közül?
Nooormális?? -
válasz
quailstorm #88196 üzenetére
Gondolom azt a 200M-t nem fogja hiányolni, de a RAM márkás és drága volt. Tényleg nem az alaplap listájáról választottam.
Így még sohasem jártam, de gondolom kezdik már feszegetni a határokat... -
Ezeket a sebességeket mivel méritek? Speedtest, iperf?
Más:
Összeraktam a haver gépét és egyáltalán nem volt olyan egyszerű, mert a ház és a táp meg az alaplap gyártója nem egyeztetett gyártás előtt.
De meglett, csak nem olyan szép mint amilyen lehetett volna.Jött a következő probléma: a 3200MHz-es RAM csak 3000MHz-el fut stabilan. Felette hibázik. Kár.
-
Mindenkinek köszi.
Megnéztem egy videót és már okosabb is vagyok. A hétvégén indul a party.
-
A linuxos topik tanács bevált, de itt az újabb kérdésem:
A feladat egy komplett játékgép összerakása. Sok PC-t raktam már össze, de csak olcsó kínai házba, egyszerű irodai gépeket.
Ez ablakos, leírása szerint jól kábelezhető.
Tudtok olyan oldalt, videót, ahol ilyenek szakszerű szerelését mutatják be. Nincsenek LED-es ventik, meg ilyesmi, de mégsem szeretnék annyira megégni a kábeldzsumbuj láttán.
Kötegelőm, tapadós, vágható szalagom (igaz kék meg sárga) no meg szigszi az van valamennyi. -
válasz
pulutodurumo #88038 üzenetére
Ez jó lesz. Kösz. Feltettem a kérdést.
-
Megakadtam az Ubuntu szerveremen a Network Managerrel. Szerintetek melyik topikban tudnak segíteni? Hol tegyem fel a kérdésemet?
Létrehoztam egy bridge-t a hálókártyák között, pontosnak tűnő leírás alapján, de a csatlakozó cuccok nem kapnak IPV4-et csak 6-ot. -
-
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat. Megrendeltem amit linkeltem, hogy megtetszett. Visszaigazolás még nincs. 1+1 év gari.
Vissza a másik gondomhoz, sajnos Ezekiell nem tudott segíteni.
Még mindig PCI-e riser cuccot keresek, hogy egyszer ki tudjam próbálni, hogy megy-e a PCI-e 2x netkártyám PCI-e 1x csatiban.
Csak ha igen, csak akkor nyúlnék a fűrészhez. -
válasz
macilaci78 #87929 üzenetére
Ez már nem NUC hanem STICK.
Amúgy a monitor adott, és nincs rajta hdmi.
-
válasz
macilaci78 #87918 üzenetére
Ez a NUC mozgatta meg a fantáziámat.
Meg ez! Pont jónak tűnik. -
Egy kis okoskodás (brainstorming) kellene nekem.
Anyukám régi pc-je kimúlt. Azt kérte, hogy ne olyan csúnya és nagy szerkezet legyen a következő, hanem aranyos és kicsi.
A feladat nagymama felhasználó: böngészés, gmail, videó és képnézegetés, skype, wifi ha van beépítve. Szerintem csak VGA csati van a monitoron.
Most jó volt neki a kétmagos AMD SSD-vel. Gondolom ezt ma már egy régebbi gép is tudja.
Mit keressek? Esetleg egy előző generációs NUC is tudja?
Vélemény? -
válasz
vizslakutya #87905 üzenetére
A Cégnél van minden hozzá, csak én nem vagyok bent.
Ha ráér küldd el és valamelyik nap kinyomtatom! -
Van valakinek PCI-e riser eszköze kölcsönbe? A régi hálózati kártyám (PCI-e 2x) nem megy bele az új alaplapba (PCI-e 1x).
Azt mondják lehet vágni, ha a kártya felismeri az 1x csatlakozást és tudja kezelni.
Nekem Broadcom 5709-es van, a Neten meg a BC 5708-asról találtam, hogy tud így működni.
Ki kellene próbálni fűrészelés nélkül! -
Mielőtt keresgélek a Neten megkérdezem. Keresek használtan
SSD 240-256GB,
notebook RAM 4GB DDR4 2400MHz (A másik mellé menne. Most egy ADATA van benne.)
Ha valaki éppen fiókot takarít a kanténban és ilyeneket talál csak szóljon! -
válasz
csoszogi #87637 üzenetére
A Tarjánban zajlott zöld város felújításban két ilyesmire kialakított helyet is létrehoztak. Az egyik a Debreceni utcai játszótér mögött, a Másik a Retek utcai távhő épülete mögött.
Ezeknél előtte is volt tűzrakóhely, meg néhány összefordított pad. Most is van ha jól emlékszem.
Hogy aztán az ott lakók mennyire tekintik "sajátjuknak" azt nem tudom.
Gondolom a "hatóság" csak nem zavar el, ha a Város direkt kialakított ilyen helyeket. -
Egy Asrock J4105-ITX lapból rakom össze a házi szerverem. Ubuntu 20.04-el. Van rajta egy M.2 Socket (Key E), supports type 2230 WiFi/BT module and Intel® CNVi (Integrated WiFi/BT) foglalat. Jó drága Intel kártyákat már találtam. Valakinek van ötlete, hogy linux kompatibilis kártyából milyen olcsóbbat keressek?
Ez jó lehet? -
válasz
PowerBuldog #87472 üzenetére
-
válasz
martonx #87419 üzenetére
Mindenkinek köszönöm.
Akkor AMD Ryzen R5 3600 + melyik gyártótól vegyem a GTX 1660 Super-t?
Mekkora táp kell egy ilyen kombónak?
Milyen vezérlővel ellátott alaplapot keressek amivel ki lehet ezeket hajtani?Bocs a sok kérdésért ,de a PC-k játékos részébe sohasem folytam bele.
-
De jó, hogy megkérdeztem. Azt is kérte, hogy a következő években is elég ereje legyen.
Akkor a Ryzen 5 3600 vagy a 2700x elegendő lesz 16GB RAM-mal?
Mi legyen a videokártya?
Küldött néhány játékcímet amiből a "Control: The Foundation"-t találtam a leginkább teljesítményéhesnek. A leírása ezeket ajánlja: Radeon RX 580 vagy GeForce GTX 1060.
Erre esetleg valami javaslat? -
Melyik topikban tárgyalják flame mentesen, hogy AMD-s vagy Inteles CPU a jobb ma egy új játékra összerakott gépben?
Ilyesmi tanácsot kértek tőlem. -
válasz
martonx #87399 üzenetére
Windows 10 van minden gépen teljesen frissítve, jogtiszta oktatási jogon.
Nincs biztonsági aggályom egy csepp sem.Attól még nem léhűtő egy magyar szakos tanár, mert nem kajtatott, hogy ugyan oktassatok már ki az távtanítás rejtelmeiről.
Nem igazán érdekli a számítógép, csak érzékeli, hogy muszáj csinálni. Segíteni nem segít nekik senki. A solena által említett tanfolyamok sohasem értek el idáig.Úgy képzeld el mintha holnaptól kivágnának téged kapálni a földekre, mert muszáj. Senkit sem érdekelne, hogy Te miben vagy jó, mert holnaptól mást fogsz csinálni. Megmagyaráznák, hogy ez a jövő ha tetszik ha nem.
-
válasz
martonx #87377 üzenetére
Hú, ez jó hosszú lett.
Csak pár apróság:
"Ugyanakkor azt is tudom, hogy nyilván cserélnétek ti,.."
Nem. Pont ezért írtam. Bármikor vehetnék új gépet, de nem érzem szükségét. És tényleg nem érzem, nem csak hangulatkeltés."Csak mi is szopunk a sok digitális analfabéta tanár miatt,..."
Mi úgy mondjuk, hogy ugyanolyan gyakorlatokat kellett volna tartani minden félévben mint a légvédelmi szirénák esetében régen. És nem a vírus miatt hanem mert ez a jövőhöz tartozik. Digitális heteket kellett volna rendezni, most nem szívna ennyit senki sem.
ShadowX: Pontosan."Stadion építés helyett, már rég minden tanárnál ott kellene, hogy legyen egy 2 évesnél nem régibb laptop..."
Itt van. 2 éve kapták. Nem mindenki, de nagyon sokan. Jobb gépe van mint nekem a cégnél. De az asztalit szereti használni. Amúgy mindkettőt használja mivel az asztalinál torlódás lép fel néha. Ez is a kijelentésemet igazolja, nem olyan rossz az az i52400 ha ezt választja az i7 helyett. Ő nem ért hozzá csak érzésre..."Ugyanez vonatkozik a családokra is, mert ők se hibátlanok."
Bizony-bizony. A tanár eddig is könyörgött a szülőknek, hogy üljenek le a gyerek mellé és legalább azt ellenőrizzék, hogy elkészítette-e a házit és tanul-e. Sz'tak rá. Most fel vannak háborodva, hogy mennyi időt vesz el az otthoni tanulás. Pont annyit mint eddig, csak muszáj megcsinálni. Amúgy most sem nekik kell megcsinálni a feladatot a gyerek helyett.No, az enyém is hosszú lett...
-
Egy barátom keres használt laptopot a nagyinak. Böngészés, YouTube, Skype, videó lejátszás, win10 64-et bírjon.
Ha valakinek van eladó jelentkezzen! -
Ezek mennyire megbízható szervizek?:
Auto Consulting Hungary Kft 6725 Szeged, Kálvária sgt. 77.
Molnár Autóház Kft.6728 Szeged, Dorozsmai út 8.
Postaautó Duna Zrt.6728 Szeged, Kollégiumi út 6.
Peugeot-om van.
A Genertel Takarékos CASCO-ja csak szerződött szervizekkel javíttatott javítást fizeti. Cserébe olcsóbb, mint a "sima".
Váltanék CASCO-t -13000 Ft-ért. -
válasz
macilaci78 #86662 üzenetére
Most már tudom miért van rajtad sapka.... kilátszana a szarvad.
-
Hol érdemes használt projektort néznem? Kisebb, valamennyire hordozható kellene.
-
válasz
pulutodurumo #86423 üzenetére
Én úgy tapasztaltam, hogy minden felületen kopik. Szerintem ez a működésének elve.
-
2,4GHz-es, USB, access point képes WiFi adaptert keresek linuxhoz. A mostani még a szervert is kifekteti újabban.
-
2000 Ft-ért eladó egy ilyen mobil telefontartó wireless töltős.
A műszerfalra tapaszthatót vettem helyette, mert azzal jobb pozícióba kerül a telefonom. -
válasz
Rhino666 #85844 üzenetére
Saját ház/hálózat esetén csak Maci ötlete kifizethető.
A "védett" eszközök egy-egy konnektorra, a védett konnektorok átrendezve külön megszakítókra, a megszakítók elé egy combosabb UPS, amit - sajnos - a max teljesítményre kell méretezni!
Az árak miatt mindezeket az egyik fázisra kötni! (az egyfázisú UPS kissé olcsóbb mint egy 3 fázisú).
Jelölni a konnektorokat, hogy valaki bele ne dugjon mindenféle más fogyasztókat! Mert az később elfelejtődik és áramszünet esetén megint lefekszik a rendszer. -
válasz
SirRasor #85653 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy Windows minden program indításánál bejegyzést tesz a pagefile.sys-be. Csak ezt a folyamatot lehet gyorsítani a RAMdisk-el. Ha már használnia is kell azt akkor megette a fene, mert a RAM-ból teszi majd RAM-ba.
Szóval én még sohasem mertem kikapcsolni. -
Melyik ingyenes RAMdisk progival tudok 3-4GB-os RAMdisket csinálni WIN10 alá?
-
válasz
macilaci78 #85264 üzenetére
Ha nem közterület akkor ez bonyolultabb. Ha az utcát veszed és felismerhetők az arra járók akkor megszívhatod.
Amúgy meg mire erre rájönnek meglesz a hunyó vagy leszokik róla.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest