Új hozzászólás Aktív témák
-
Dassler
őstag
Nos, lenne egy láma kérdésem. Olvasgatok itt néhány alalplap specifikációt, és az van irkálva, hogy a via 8237-es déli hídja az elvileg envy audio-t is tartalmaz, de a legtöbb lapon van a Realtek xy chipje. Most ez hogy van? Valaki felvilágosítana? Thx!
-
Raymond
titán
A plussz a tobbi alaplapi megoldassal szemben a SS-nal az, hogy jatekok alatt is hasznalhatod az SPDIF kimenetet igy nem kell a gyatra DAC-kre hagyatkoznod. Hangkartya eseten nem gond az analog kimenetet hasznalni, mert ott mar komolyabb a hangminoseg. A problema az SS-al az, hogy csak AXP alaplapokon letezik. Ha mas platform erdekel akkor a kulon hangkartyan kivul nincs mas valasztasod.
-
DoubleD
aktív tag
Akkor ha jól értem, akkor manapság csak a Sstorm kínál (nem a megfelelő szó) ''valamire való'' integrált megoldást?
Bevallom, nem néztem, hogy használják-e, de esetleg a Via Envy (így írjuk?!)?
Összefoglalva: az alaplapi megoldás ezek szerint nem tudja kiváltani a hangkártyát?! -
DoubleD
aktív tag
Mindenképp digitális kimeneten gondolkozom - az optikai mellett az szól, hogy az erősítő egyetlen koax bemenetére már rádugtam egy dvd játszót, a koax mellet pedig az, hogy nem lenne tizenvalahányban a kábel (ugye?).
Elolvastam a cikket, amit linkelsz. No igen, számomra a kérdést épp az veti fel, hogy az integrált mizériák is (külsőleg) baromi erősnek mutatják magukat (x.1 csatorna - nem mintha ez lenne mérvadó), kezelőfelület, eq, meg mittudomén, ellenben a paraméterek ugye... .
Ha tfh digi kimenetet használok, és azt mondom, hogy ami a Yamán meg a hangfalakon romlik, az mellékes, akkor Szerinted kiváltható egy soundblaster? Nem vagyok botfülű, a hangfalak is csak JAMO, meg whafredale, de azért a (hang)tisztaság fél egészség.
-
Raymond
titán
Analog kimenet az onboard kartyaknal meg mindig nem az igazi (Intel HD ide vagy oda). Egy ujabb teszt:
Bővebben: link
SPDIF-nel a Yamaha-n all a dolog, ugyhogy ott mindegy lenne, de a recsegest ez nem befolyasolja - ugy ertem ha ott van akkor mindegy hogy SPDIF vagy analog, ez mar elotte keletkezik. -
DoubleD
aktív tag
Új kérdés a régi topicba:
Érdekelne, hogy a mai minőségi alaplapok integrált hangkeltői milyen minőségben muzsikálnak. Bevallom, jel/zaj aránnyal kevésbé tudok mit kezdeni, mintsem valami olyasmivel, hogy ''Szerintem soundstrorm. Nem egy Audigy, de recsegni nem recseg.''
Szóval tapasztalatok kénének. A kérdés apropója, hogy manapság szinte minden alaplapon van valamilyen kütyü, az én tapasztaltom pedig elfogy egy k7s5a-nál, amelynek kritikán aluli a hangja, szóval egy 4.1-es Live szól helyette. Új lapon gondolkodom, ha nem muszály, kihagynám a hangkártyát a tételekből.
Fontos megemlíteni, hogy a kimenő jel egy combos Yamaha erősítőbe menne, amelyben ott vannak a megfelelő dekóderek, és szeretnék 5.1-et neszelni, amikor lehet.
No, ezt adjátok össze, várom a hozzászólásokat (és persze köszönöm)! (Raymond, Te már korábban is segítettél)
-
lauhaen
csendes tag
Gondolom, hogy az 5.1 hangzás úgy néz ki, hogy van 2x2 +1 hangsáv, ami külön van felvéve és be van tömörítve.(Ez lenne az AC3?) Ehhez kell egy kodek, ami szétválogatja őket.
A hangkártyában van egy előerősítő, amire már a szétválogatott jel megy ki, vagyis minden csatornára az oda tartozó. Ha így van, akkor már így is meg kell szólalnia külön-külön a hangfalaknak, ügye?
Ha eddig jól gondolkodtam, akkor annyiban különbözik ettől a digitális kimeneten DD-s erősítőre küldött jel, hogy azt - adott esetben - egy sokkal profibb áramkör válogatja szét.
Nem tudom, hogy mindez így van-e, csak ezt szürtem le. Javítsatok ki, ha tévedek!
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
éééjjeli bagolyok gyűűűljeteeek
-
LordX
veterán
Dolby Digital az elvileg egy AC3 stream-mel egyenértékű. Viszont ha azt csinálod. hogy dekódolod az AC3-at, és kiadod a hangkártyád 3 darab analó jackajzatára, akkor már nem éppen Dolby Digital.
Szigorúan DD-ben akkor részesülhetsz, ha szerzel egy külső DD erősítőt, és a DVD AC3 hangját dekódolás nélkül kiküldöd a hangkártya digitális kimentetére.
A hangminőség jobb lesz, meg kevesebb procit fog enni a DVD lejátszás (azt előnyök vége), csak hát az árak.. -
Sick Boy
őstag
basszus de jó lenne tudni mi az a HTPC...
-
dabadab
titán
''Van-e AC-3 dekóder egy alaplapra integrált hkártyán?''
Nincs, de nincs is ra szukseg, szoftverbol szokas dekodolni az ac3-at (eppen ugy, mint ahogy pl az mp3-at is).
''Mi az az AC-3''
Egy hangformatum, olyasmi, mint az mp3, csak ez 5+1 csatornat tud, a DVD filmek hangja van ilyen formatumban.
''elég-e ha a három 3,5mm jackem (line-in, line-out, mic) - a hangkártya driverén - 5.1-re van állítva, kaphatok-e így Dolby Digital hangzást?''
Elvileg igen, de ki is probalhatod fulessel, hogy megy-e a dolog. -
lauhaen
csendes tag
Sziasztok!
Én egy kicsit alulképzett vagyok a témában, de van egy remek ac 97 integrált hangkártyám az ABIT BD7III-as alaplapomon. VEnnék egy Creative Inspire P580 speaker settet. Azt írják a speaker jellemzésében, hogy ac3-képes hangkártyával DolbyDigital hangzást idézhetek elő (adott filmnél).
Kérdésem:Van-e AC-3 dekóder egy alaplapra integrált hkártyán? Mi az az AC-3 és elég-e ha a három 3,5mm jackem (line-in, line-out, mic) - a hangkártya driverén - 5.1-re van állítva, kaphatok-e így Dolby Digital hangzást? És ha nem, érdemes-e ilyen speaker-settet venn?
[Szerkesztve] -
b.bone
senior tag
válasz
masterminde #31 üzenetére
hát ha azt nézted volna amit én mondtam akkor tudnád hogy (az ami a #34-ben van).
nézd meg ,hogy a linkelt topicban, milyen válaszokat kaptam a #64-re. pár hozzászólás az egész. és minden világos lesz -
dabadab
titán
válasz
masterminde #31 üzenetére
Filmeknel menni fog az 5.1, a jatekok viszont csak sztereoban fognak szolni.
-
[DoN]$[LeoN]
tag
Sziasztok!
Bár nem vág teljesen a témába, de akkor sem off
A problémám a következő: Abit IC-7G lapra integrált Realtek hangcsippel veretem. Én a hangminőséggel elégedett vagyok, nme hallok nagy különbséget ilyen más (jobb) hangkártyák közt. De a gond az az h egy egy idő után elszáll hang http://prohardver.hu/pics/smileys/mad_2.gif
Netmom mitől lehet, talán ahogy melegszik a rendszer?? Ált . akkor szál el ha már két progiból is jön hang (pl. : CS+ west-coast /winamp/)
Könyi segítsetek mer megőrjít. Ja és ha újrain dítom megint van hang és már kijelentkezéskor is... -
lapa
veterán
megjegyzések az all-in-wonderhez: nekem is egy aiw 7500 van a htpc-ben, de 3 dolog miatt gondold át:
1. digitális tuner - az új aiw-okban ha jól tudom van már digit vevő, szerintem ilyet vegyél. a digitális műsorok (nálam upc direct) nagyon jó minőségben jönnek (miután kibe kapcsolom esténként a beltérit), érdemes a legjobb bemeneti minőséget adni a kártyának. nemtom a 9200 aiwban van-e, de sztem megér +10-15e hufot. ha most nem is, későbbre jó lesz.
2. az aiw 7500-ön csak egy vga kimenet van. nemtom olvastál-e már az rgb-kimenet varázslásról, de lényeg, hogy ha két vga (vagy egy vga és egy dvi átalakító-kütyüvel) kimenet van, akkor tudsz rgb jelet adni a tévének. az s-video jel kicsit (nagyon) gagyi. persze lehet, hogy csak én várok sokat. olvasnivaló: Bővebben: link
3. aiw rulez, de a felső 2 pont miatt készülök a cserére. ha van esetleg digitális beltérid, akkor a tunert megspórolhatod egy ati vivo kártyával, abban ugyanaz a chip dolgozik, de csak 1 bemenete van. szal ha műsort akarsz felvenni, akkor bekapcsolva kell hagyni a beltérit és rá kell nyomni arra a csatornára, amiről fel szeretnél venni. persze kompromisszumos megoldás, de nekem pl. így lesz... -
masterminde
csendes tag
-
b.bone
senior tag
válasz
masterminde #29 üzenetére
nos nekem is a minap sikerült ezt a problémát megoldanom. vagyis engem is itt a fóromun világosítottak fel.
egy sima stereo jel nem lesz elég. viszont a digitális kimenettel sem mész sokra.
Live esetében a megoldás, hogy minden csatornát külön viszel át az erősítőbe.
Nem tudom neked milyen van. Nekem sony ennél ezt úgy nevezik hogy multi-channel. a lényeg, hogy kell 3 db stereo jeck-rca kábel.
a live-on ott van három kimenet. az egyik kábel a front. a másik a sourround (háttér). illetve a harmadik a sub és a center.
tehát az erősíton 6db rca aljaznak kell lennie erre a célra.
amugy itt: Bővebben: link a #64-ben ugyan ezt a kérdést tettem fel. a válaszokat és a megoldást pontosabban a linkelt topicban olvashatod.
[Szerkesztve] -
masterminde
csendes tag
Sziasztok!
Én most vettem egy házimozi erősítőt 5+1 hangfallal. A Pc-ben egy SB live 5.1 ketyeg, jelenleg KX-driver-t használok hozzá, a kérdésem az, hogy hogyan tudom úgy rákötni az erősítőre a hangkártyát, hogy -valódi?- dolby hangzást kapjak?
szeretném hogyha mondjuk a ''beszéd'' csak a frontból jönne stb...
Eddig sima sztereó jellel oldottam meg, mégpedig a win beállításaiban /multimédia tulajdonságok->5.1 térhatású...stb/, a KX beállításaiban pedig 2.1-re állitottam a hangszórókat. Namármost az erősítön, ProLogic II-ben keveri le, és nem dolby digitalban, és igy áthallás van a front és a center hangfalak között. Lehet hogy én vagyok láma a dologhoz, eddig nincs túl nagy tapasztalatom benne. Remélem tud valaki segíteni, köszi! -
LordX
veterán
de, kódekfüggő, mert ha a hülye DX filter egyből kérdezés nélkül dekódolja az AC3 streamet, akkor ott nem fog a hangkártya kiadni AC3-at, kivéve, ha visszakódolja AC3-ra
PC hangszeteknél még nagyon sok olyan van, ami S/PDIF bemenettel bír, de nem tud DD-t dekódolni. Nézd meg a Creative honlapján, szerinted miért külön feature az S/PDIF és a DD dekódolás? (és van, ami az elsőt tudja, a másodikat nem)
Sima PCM-re csak rá kell ereszteni egy A/D átalakítót, DD-hez meg még kell egy processzor is, ami kitömöríti a jelet. Sokkal olcsóbb az első, ezért nem támogatnak olcsóbb digitális PC hangszetek AC3-at/DD-t. -
dabadab
titán
''Ami DVD-ről jön, az AC3, ha minden igaz, át tudja küldeni (nem biztos, driver meg kódekfüggő,''
Az AC3-hoz nem kell semmilyen codec, ami rajta van a DVD-n, azt direktben ranyomja az SPDIF kimenetre, aztan majd az erosito csinal vele azt, amit akar.
''A drót másik végén digitális erősítő, vagy Dolby Digital erősítő/dekóder van?''
Hat, az SPDIF bemenet meg a DD dekoder azert tobbe-kevesbe feltetelezik egymast, talan csak nehany regi hi-end erositon lehetett olyan, hogy sima sztereohoz SPDIF bemenet jart. -
dabadab
titán
''Amibol 1 gnd, a masik 3 meg a három spdif stereo csatorna. ( FL/FR , RL/RL, C/S ).''
Az SPDIFnel 1 darab jel megy at, akarhany csatornarol is van szo.
Igazabol sokkal jobban hasonlit a dolog sokkal jobban hasonlit arra, mint amikor egy mp3 atmegy a LAN-on, mint a hagyomanyos analog csatlakozashoz. -
LordX
veterán
Az Audigy PCM-ben küldi át a számítógép által ''kitalált'' hangot. Tehát max sztereó. Ami DVD-ről jön, az AC3, ha minden igaz, át tudja küldeni (nem biztos, driver meg kódekfüggő, AC3Filter elvileg tudja, és még semmilyen SB kártyám nem volt egy ősrégi AWE32 óta).
A drót másik végén digitális erősítő, vagy Dolby Digital erősítő/dekóder van? Az első csak PCM-el tud mit kezdeni, a DD erősítő meg tudja dekódolni az AC3-at, és kirakni 5.1-re, ha 5.1 csatornás.
Egyébként ne vegyétek teljesen készpénznek, amit mondok, valszeg így van, de nem tenném rá az életem. Annyit tudok, amit olvasgattam a netről -
neduddki
nagyúr
HI!
Lenne nekme is egy ici pici kerdesem, szoval ha aud2-bol viszek ki spdif jelet hazimozi erosito fel akko reddig meg csak sztereo jelt sikerult elernem vele, ez mindig is igy lesz???probaltam kx-et is azzal is csak stereokent ismeri fel a. mas az 5/6/7.1-es hangfalak koztt van ojjan amin akad digitalis bemenet es az vajjon hogy reagal a aud2 spdif-jere, itt kifejezetten a creativ/logi 560-as cuccokra gondolnek???
Es egy eszrevetel, folkerutl a aud2-re a zs drivere mindenfele hack-vel, es dobbenten vettem tudomasul, hogy ha ac3-as hangot kuldok ki akkor olege ertelmetlen hang\zas jon ki, mintha valoban sokcsatornas hangot kuldene ki, amivel nem tud mit kezdeni a creative 250d, ez mi lehet vajjon???
koszi
udv
neduddki -
LordX
veterán
SoundStorm egyenlőre csak nForce2 Ultra 400 chipsetben (MCP-T) van. Ha jól vettem ki eddig, P4-es géped van, szóval nem nyerő neked. SS2 meg nForce4-ben lesz csak.. Ha így van, vegyél egy SB Audigy2-t vagy egy Terratech Aureon-t, kb. ezek fogják legjobb hangot adni számodra. A PCI slotok miatt ne aggódj nagyon, még jó ideig lesznek a PCIe-s lapokon is.
-
Lidi
aktív tag
Hmm, hát akkor erről le kell mondanom, pedig már tele a t..öm az alapzajjal.
Most akkor vegyek soundstormos alaplapot ? Vagy van ilyen hangkártya alakban is ? De mostanában meg el fognak tunni a pci foglalatok.... áhhh, minden ellenem szól.
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
WOW! Csak állok, és figyelek. Mindenki milyen határozott, én meg egy AC97-tel nyomom otthon, és nem is konyítok a hanghardverekhez, de itt szívom a tudást magamba, mint Spongya Bob a málnaszörpöt.
-
LordX
veterán
NEM!
Az Optikai és a coax S/PDIF (így írják..) ugyanazt vezeti át, egy digitális jelet. Ezen mehet PCM, vagy AC3 jel, utóbbi akár 5.1 csatorna. (Utóbbi a Dolby Digital formátuma) AC3-et csak a SoundStorm kódol (meg vmelyik C-Media, de meg nem mondom most melyik) rá az S/PDIF-re, más hangkártyán (nem csak alaplapin) csak PCM megy át ezen a dróton, kivéve a DVD-k, AVI-k AC3 hangját.
Ha játékot akarsz S/PDIF-en keresztül térhangosítani, akkor SoundStorm, vagy az a CMedia hangkártya kell (jah, és annál a CMediánál is csak opcionális, szóval erre is figyelni kell!) -
Lidi
aktív tag
UP !!! Senki nem használ házimozi erősítőt gépre kötve ?
-
Lidi
aktív tag
A 3 jelet ugy ertettem, hogy az spdif csatlakozo egy negypolusu 3.5 mm -es jack.
( sb live 5.1 -en legalabbis )
Amibol 1 gnd, a masik 3 meg a három spdif stereo csatorna. ( FL/FR , RL/RL, C/S ). Szóval akkor ilyen házimozi erősítő gondolom nincs amire ezt igy be lehetne kötni.
De mi a helyzet optikai kimenettel ? Pl, nalam IS7 alaplapi hangkarin van optikai kimenet, ha azt kötném egy hazimozi erősitobe, akkor térben szolna a hang ?
( mármint a dvd ac3 stream -jén kivul... bar az alaplapi hang megint nem tul jatekbarat, de a hangminoseg miatt lehet megérné. ) -
dabadab
titán
HTPC-n nem jatszunk, arra ott a masik gep
Ha harom dugaszon jon ki a hang, akkor az nem spdif, hanem sima analog kimenetek (sztereo kis jackek gondolom, mindegyiken ket csatorna, igy jon ossze az 5.1 hat csatornaja).
A jatekoknal meg egyelore talan egyedul a SoundStormnal mukodik az, hogy 5.1-ben lejon a jatekok hangja, a tobbinel nem, ugyanis ahhoz, hogy spdifen at lehessen tuszkolni a hangot, eloszor at kell rakni ac3-ba, ami kb olyasmi, mint az mp3, csak tobb csatornat tamogat - es eleddig csak a SoundStormban lattam Dolby Encodert. -
Lidi
aktív tag
És mi van a játékokkal ? Azok is szólnak térben ?
Az a furcsa, hogy pl az sb live 3 db spdif csatornán küldi ki a térhangot. Ezért ha térhangot akarsz játékok alatt, akkor olyan erősítő kell, amin ilyen bemenet van.
Persze ez nem optikai kimenet. Optikánál egy üvegkábelen megy az összes ? -
bandrew
tag
-
dabadab
titán
Nem tudom, abba se vagyok biztos, hogy tavaly v tavalyelott vettem
, mindenesetre ez a CMI8738-as kartyaknal mind igy van.
Vmi noname cucc volt, talan a Bluefishnel ez:
Hangkártya CMedia 5.1 (OEM) 1,992 Ft,- 2,490 Ft,-
Vagy van a Pclandnal is hasonlo, de szerintem azert kerdezz ra, hogy van-e melle digi I/O panel (mivel ez a kartya ket hatso helyet foglal, az egyik a hangkartyae + egy panel a negy SPDIF csatival, mert azok nem fertek volna el az 5 kis-jack + gameport melle).
Ill a Pclandnal meg a Miklandnal is lattam InnoAx 5.1-et, az is ugyanez, csak az ''markas'', igy majd' a duplajaba kerul. -
Lidi
aktív tag
És mennyi egy olyan erősítő amin van ilyen spdif bemenet ?
-
RB
csendes tag
Dabadab, még egy utolsó kérdés: hol vetted azt a hangkártyát, amin volt koax/optikai kimenet is és mi a márkája?
-
dabadab
titán
Majd ha idom engedi, beirom az adataimhoz
Videokartyanak egy Matrox G400 DH van - ilyen celra nem rossz kartya (megkockaztatam: a TV-kimenete meg mindig a legjobbak kozott van), csak meg mindig aranyarban van (tavaly v tavalyelott vettem, akkor hasznaltan 10k kornyeken volt, es egy-ket honapig eltartott, amig sikerult talalnom egyet) na meg persze 3D-ben tul sokat nem tud, de arra nincs is szukseg.
All-in-Wonderrel meg nem talalkoztam, de gondolom a TV-kimenete ugyanaz, mint a tobbi ATi kartyanak, annal meg a Matrox szerintem egy kicsivel jobb. -
RB
csendes tag
Köszönöm az építő jellegű, gyors hozzászólásokat. Amúgy dabadab mi a HTPC konfigod? Milyen VGA kártyát javasolsz? Én kinéztem egy ATI GEXCUBE ALL-IN-WONDER 9200SE-t (26nettó az ára), képminőség terén ez szerinted megfelelő?
-
dabadab
titán
''A kérdésem az, hogy ebben az esetben befolyásolja-e a hangminőséget a lapra integrált hangchip''
Nem.
''vagy az az SP/DIF kimeneten átalakítás nélkül csak egyszerűen átengedi a digitális jelet és a dekódolást/analóg átalakítást az erősítő maga végzi a jóval komolyabb HW-ével?''
Igen.
''Ilyen esetben akkor megteszi-e egy akármilyen gagyi hangchippel szerelt alaplap is?''
Igen.
''Számítana-e valamit pl a Soundstorm?''
Ha csak HTPC lesz, akkor nem.
(A Soundstorm Dolby encodere - ha jol szedtem ossze az infomorzsakat - arra jo, hogy a jatekok EAX-es hangjat 5.1-ben nyomja ki)
ps: az en HTPC-mben is egy CMI8738 alapu hangkartya van (kemeny 2000 penz volt, ezert van rajta SPDIF in/out optikai es koax valtozatban is), altalaban ezt szoktak alaplapra is szerelni v. az ujabb valtozatat, a CMI9739-et.
-
HW-Peter
aktív tag
Úgy gondolom, hogy mivel a PC-ből eredő hangok mind digitális formában vannak (audio cd, mp3, dvd-k divx-ek hangja stb), ezért jelen esetben nincs szükség D/A (digitálisról analógra) átalakításra. Csak akkor lenne, ha fejhallgatón/hangszórón szólna. Ott valóban fontos a chip minősége, jel/zaj aránya, dinamikája stb.
SP-DIF-en ugye digit jel közlekedik. ''SP/DIF kimeneten átalakítás nélkül csak egyszerűen átengedi a digitális jelet és a dekódolást/analóg átalakítást az erősítő maga végzi a jóval komolyabb HW-ével''
Arra figyelj, hogy ha az erősítőd tud fogadni digit. optikai jelet, akkor jó, ha ilyen van a ''hangkártyán'' is. Bár erről megoszlanak a vélemények. -
Lidi
aktív tag
Kicsit off, de ilyen összekötés esetén egy sima sztereo jel is kimegy ott ? ( pl winamp ) vagy csak a dvd-k, meg avik ac3 sztrímje ?
[Szerkesztve] -
RB
csendes tag
Sziasztok,
videózás és zenehallgatás céljából szeretnék egy HTPC-t összeállítani. Nem szeretnék feltétlenül hangkártyát venni, az alaplapit használnám a következők miatt. A PC SP/DIF optikai kimeneten, lenne egy házimozis erősítővel összekötve, amin ügyebár digitális a jeltovábbítás. A kérdésem az, hogy ebben az esetben befolyásolja-e a hangminőséget a lapra integrált hangchip, vagy az az SP/DIF kimeneten átalakítás nélkül csak egyszerűen átengedi a digitális jelet és a dekódolást/analóg átalakítást az erősítő maga végzi a jóval komolyabb HW-ével? Ilyen esetben akkor megteszi-e egy akármilyen gagyi hangchippel szerelt alaplap is? Számítana-e valamit pl a Soundstorm?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest