- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
megjegyzések az all-in-wonderhez: nekem is egy aiw 7500 van a htpc-ben, de 3 dolog miatt gondold át:
1. digitális tuner - az új aiw-okban ha jól tudom van már digit vevő, szerintem ilyet vegyél. a digitális műsorok (nálam upc direct) nagyon jó minőségben jönnek (miután kibe kapcsolom esténként a beltérit), érdemes a legjobb bemeneti minőséget adni a kártyának. nemtom a 9200 aiwban van-e, de sztem megér +10-15e hufot. ha most nem is, későbbre jó lesz.
2. az aiw 7500-ön csak egy vga kimenet van. nemtom olvastál-e már az rgb-kimenet varázslásról, de lényeg, hogy ha két vga (vagy egy vga és egy dvi átalakító-kütyüvel) kimenet van, akkor tudsz rgb jelet adni a tévének. az s-video jel kicsit (nagyon) gagyi. persze lehet, hogy csak én várok sokat. olvasnivaló: Bővebben: link
3. aiw rulez, de a felső 2 pont miatt készülök a cserére. ha van esetleg digitális beltérid, akkor a tunert megspórolhatod egy ati vivo kártyával, abban ugyanaz a chip dolgozik, de csak 1 bemenete van. szal ha műsort akarsz felvenni, akkor bekapcsolva kell hagyni a beltérit és rá kell nyomni arra a csatornára, amiről fel szeretnél venni. persze kompromisszumos megoldás, de nekem pl. így lesz... -
bandrew
tag
-
dabadab
titán
Nem tudom, abba se vagyok biztos, hogy tavaly v tavalyelott vettem
, mindenesetre ez a CMI8738-as kartyaknal mind igy van.
Vmi noname cucc volt, talan a Bluefishnel ez:
Hangkártya CMedia 5.1 (OEM) 1,992 Ft,- 2,490 Ft,-
Vagy van a Pclandnal is hasonlo, de szerintem azert kerdezz ra, hogy van-e melle digi I/O panel (mivel ez a kartya ket hatso helyet foglal, az egyik a hangkartyae + egy panel a negy SPDIF csatival, mert azok nem fertek volna el az 5 kis-jack + gameport melle).
Ill a Pclandnal meg a Miklandnal is lattam InnoAx 5.1-et, az is ugyanez, csak az ''markas'', igy majd' a duplajaba kerul. -
dabadab
titán
Majd ha idom engedi, beirom az adataimhoz
Videokartyanak egy Matrox G400 DH van - ilyen celra nem rossz kartya (megkockaztatam: a TV-kimenete meg mindig a legjobbak kozott van), csak meg mindig aranyarban van (tavaly v tavalyelott vettem, akkor hasznaltan 10k kornyeken volt, es egy-ket honapig eltartott, amig sikerult talalnom egyet) na meg persze 3D-ben tul sokat nem tud, de arra nincs is szukseg.
All-in-Wonderrel meg nem talalkoztam, de gondolom a TV-kimenete ugyanaz, mint a tobbi ATi kartyanak, annal meg a Matrox szerintem egy kicsivel jobb. -
dabadab
titán
''A kérdésem az, hogy ebben az esetben befolyásolja-e a hangminőséget a lapra integrált hangchip''
Nem.
''vagy az az SP/DIF kimeneten átalakítás nélkül csak egyszerűen átengedi a digitális jelet és a dekódolást/analóg átalakítást az erősítő maga végzi a jóval komolyabb HW-ével?''
Igen.
''Ilyen esetben akkor megteszi-e egy akármilyen gagyi hangchippel szerelt alaplap is?''
Igen.
''Számítana-e valamit pl a Soundstorm?''
Ha csak HTPC lesz, akkor nem.
(A Soundstorm Dolby encodere - ha jol szedtem ossze az infomorzsakat - arra jo, hogy a jatekok EAX-es hangjat 5.1-ben nyomja ki)
ps: az en HTPC-mben is egy CMI8738 alapu hangkartya van (kemeny 2000 penz volt, ezert van rajta SPDIF in/out optikai es koax valtozatban is), altalaban ezt szoktak alaplapra is szerelni v. az ujabb valtozatat, a CMI9739-et.
-
HW-Peter
aktív tag
Úgy gondolom, hogy mivel a PC-ből eredő hangok mind digitális formában vannak (audio cd, mp3, dvd-k divx-ek hangja stb), ezért jelen esetben nincs szükség D/A (digitálisról analógra) átalakításra. Csak akkor lenne, ha fejhallgatón/hangszórón szólna. Ott valóban fontos a chip minősége, jel/zaj aránya, dinamikája stb.
SP-DIF-en ugye digit jel közlekedik. ''SP/DIF kimeneten átalakítás nélkül csak egyszerűen átengedi a digitális jelet és a dekódolást/analóg átalakítást az erősítő maga végzi a jóval komolyabb HW-ével''
Arra figyelj, hogy ha az erősítőd tud fogadni digit. optikai jelet, akkor jó, ha ilyen van a ''hangkártyán'' is. Bár erről megoszlanak a vélemények.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest