Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lapa

veterán

válasz RB #5 üzenetére

megjegyzések az all-in-wonderhez: nekem is egy aiw 7500 van a htpc-ben, de 3 dolog miatt gondold át:

1. digitális tuner - az új aiw-okban ha jól tudom van már digit vevő, szerintem ilyet vegyél. a digitális műsorok (nálam upc direct) nagyon jó minőségben jönnek (miután kibe kapcsolom esténként a beltérit :((), érdemes a legjobb bemeneti minőséget adni a kártyának. nemtom a 9200 aiwban van-e, de sztem megér +10-15e hufot. ha most nem is, későbbre jó lesz.

2. az aiw 7500-ön csak egy vga kimenet van. nemtom olvastál-e már az rgb-kimenet varázslásról, de lényeg, hogy ha két vga (vagy egy vga és egy dvi átalakító-kütyüvel) kimenet van, akkor tudsz rgb jelet adni a tévének. az s-video jel kicsit (nagyon) gagyi. persze lehet, hogy csak én várok sokat. olvasnivaló: Bővebben: link

3. aiw rulez, de a felső 2 pont miatt készülök a cserére. ha van esetleg digitális beltérid, akkor a tunert megspórolhatod egy ati vivo kártyával, abban ugyanaz a chip dolgozik, de csak 1 bemenete van. szal ha műsort akarsz felvenni, akkor bekapcsolva kell hagyni a beltérit és rá kell nyomni arra a csatornára, amiről fel szeretnél venni. persze kompromisszumos megoldás, de nekem pl. így lesz...

• bandrew

tag

válasz RB #5 üzenetére

Ha elfogadod a tanácsom 9200SE kártyát csak akkor vegyél, ha biztos vagy benne, hogy soha semmi erősen graf kártya támogatást feltételező progit nem fogsz futtatni. Tehát nagyjából, ha soha nem fogsz játszani vele. szvsz nem sokkal drágább egy 9200 AIW mint a 9200SE AIW

• dabadab

titán

válasz RB #8 üzenetére

Nem tudom, abba se vagyok biztos, hogy tavaly v tavalyelott vettem :), mindenesetre ez a CMI8738-as kartyaknal mind igy van.
    Vmi noname cucc volt, talan a Bluefishnel ez:
    Hangkártya CMedia 5.1 (OEM) 1,992 Ft,- 2,490 Ft,-
    Vagy van a Pclandnal is hasonlo, de szerintem azert kerdezz ra, hogy van-e melle digi I/O panel (mivel ez a kartya ket hatso helyet foglal, az egyik a hangkartyae + egy panel a negy SPDIF csatival, mert azok nem fertek volna el az 5 kis-jack + gameport melle).
    Ill a Pclandnal meg a Miklandnal is lattam InnoAx 5.1-et, az is ugyanez, csak az ''markas'', igy majd' a duplajaba kerul.

• dabadab

titán

válasz RB #5 üzenetére

Majd ha idom engedi, beirom az adataimhoz :)
    Videokartyanak egy Matrox G400 DH van - ilyen celra nem rossz kartya (megkockaztatam: a TV-kimenete meg mindig a legjobbak kozott van), csak meg mindig aranyarban van (tavaly v tavalyelott vettem, akkor hasznaltan 10k kornyeken volt, es egy-ket honapig eltartott, amig sikerult talalnom egyet) na meg persze 3D-ben tul sokat nem tud, de arra nincs is szukseg.
    All-in-Wonderrel meg nem talalkoztam, de gondolom a TV-kimenete ugyanaz, mint a tobbi ATi kartyanak, annal meg a Matrox szerintem egy kicsivel jobb.

• dabadab

titán

válasz RB #1 üzenetére

''A kérdésem az, hogy ebben az esetben befolyásolja-e a hangminőséget a lapra integrált hangchip''

Nem.

''vagy az az SP/DIF kimeneten átalakítás nélkül csak egyszerűen átengedi a digitális jelet és a dekódolást/analóg átalakítást az erősítő maga végzi a jóval komolyabb HW-ével?''

Igen.

''Ilyen esetben akkor megteszi-e egy akármilyen gagyi hangchippel szerelt alaplap is?''

Igen.

''Számítana-e valamit pl a Soundstorm?''

Ha csak HTPC lesz, akkor nem.
    (A Soundstorm Dolby encodere - ha jol szedtem ossze az infomorzsakat - arra jo, hogy a jatekok EAX-es hangjat 5.1-ben nyomja ki)

ps: az en HTPC-mben is egy CMI8738 alapu hangkartya van (kemeny 2000 penz volt :), ezert van rajta SPDIF in/out optikai es koax valtozatban is), altalaban ezt szoktak alaplapra is szerelni v. az ujabb valtozatat, a CMI9739-et.

• HW-Peter

aktív tag

válasz RB #1 üzenetére

Úgy gondolom, hogy mivel a PC-ből eredő hangok mind digitális formában vannak (audio cd, mp3, dvd-k divx-ek hangja stb), ezért jelen esetben nincs szükség D/A (digitálisról analógra) átalakításra. Csak akkor lenne, ha fejhallgatón/hangszórón szólna. Ott valóban fontos a chip minősége, jel/zaj aránya, dinamikája stb.

SP-DIF-en ugye digit jel közlekedik. ''SP/DIF kimeneten átalakítás nélkül csak egyszerűen átengedi a digitális jelet és a dekódolást/analóg átalakítást az erősítő maga végzi a jóval komolyabb HW-ével'' :))

Arra figyelj, hogy ha az erősítőd tud fogadni digit. optikai jelet, akkor jó, ha ilyen van a ''hangkártyán'' is. Bár erről megoszlanak a vélemények.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés