- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Pulfix #36430 üzenetére
És a régi iphez tartozó port forwardok? Meg az új iphez tartozó?
Egyébként ez előtt nem routerből állítottad? Nem értem hogy hol állunk, mit állítottál be, és mi volt beállítva ez előtt.
Ha nem ugyanazt az ipt kapja mint az előző körben, és a port forward be volt állítva, akkor most a default portok nem jó címre mennek... Add neki vissza az előző ipt, vagy midositsd a port fw beállítást ennek megfelelően.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Pulfix #36388 üzenetére
Azt mutatja amit/amiket ellenőriz a torrent lista valamelyik végén. Ha azt csinálja látnád. Ha egyszerre sok van beállítva akkor meg még éreznéd is mert ez meg tudja fogni a NAS -t.
Ha nem akkor esetleg töröld ki az egészet (DS-böl) utána csomagkezelőben leállítás utána indítás és akkor nézd meg jó e. Így beállítások legalább maradnak. Amit még seedelned kéne azt majd add hozzá megint, ha letöltési helyen ott van az anyag akkor ellenörizés után csak seedelni fog.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Pulfix #36385 üzenetére
Sok torrent volt? Lehet, hogy csak ellenőriz(amíg az ellenőrzésél nem végez újat se indít) , amivel végez el kezdi seedelni csak azt alap nézetnél pont a másik végére rakja.ha a kezdési idő fülre nyomsz akkor mutatja őket talán. Ellenőrizni meg egyszerre csak annyit ellenőriz amennyi be van állítva aktív letöltésnek.
De ez csak tipp -
törölt tag
válasz
Pulfix #36385 üzenetére
... ki tudja mikor frissült a DDNS? ... mert, ott meg a WAN IP-t kell frissíteni.
Amennyiben végleg nem megy. Csinálj egy újraindítást a NAS-on (reboot). Az sokaknál beindította a seed-et.
(Most az én Download Station-ömben pl. találtam olyan trackert, aminek a következő frissítése több mint 21 perc.)
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Pulfix #36006 üzenetére
Te tudod mennyire fontosak az adataid... Lemezre is írhatod, usb-s vinyóra is kiteheted időszakosan, minden sérülékeny és minden meghalhat, de legalább van mihez nyúlni. Én pl csinálok offsite mentést is egy ezer éves redva 112J-re, ami pont arra elég. Meg mentek usb-s vinyóra is, ami kb 5 éves, de talán 20 üzemóra ment bele, mert lehúzom és a fiókban pihen. Ott nem sok mindenért halhatnak ezek meg.
"biztonsági beállítások & tűzfal - itt mire gondolsz pontosan?"
Szerintem valami olyasmire, hogy https használat, az alap portok legalább a routeren legyenek megváltoztatva lásd nem az 5000 vagy 5001-es portokat használd hanem bőven fölötte bármit, ne legyenek nyitott portok fölöslegesen, pl tilthatsz ip-t pár próbálkozás után, akár kétlépcsős azonosítást is tehetsz be...
-
törölt tag
válasz
Pulfix #35993 üzenetére
A szünetmentes már sokszor volt téma. Én is írtam róla párszor.
Mr. Janó #17736
Mr. Janó #16885
Mr. Janó #16804... és ahogy már többen írták előttem: A RAID nem pótolja/helyettesíti az adatmentést!!!
-
Véreshurka
senior tag
válasz
Pulfix #35993 üzenetére
Sajnos drága tanulópénz az ilyen...
UPS ügyben itt nézz szét aztán keress rá google-ben, hogy itthon melyiket tudod megvenni. Illetve itt a keresőben is próbálkozhatsz, hátha valaki már írt olyan UPS-ről ami a te nasoddal is együtt tud működni. Az APC-k általában erősen ajánlott márka, főleg a smart széria.
Jómagam ilyet használok: [link]
-
törölt tag
válasz
Pulfix #35987 üzenetére
Hááát, ha egy darab HDD van benne akkor Basic a kötet és az áramszünetek miatt összeomlott.
Ilyenkor a fő jellemzője a NAS-nak, hogy iszonyatosan lelassul a vele való kommunikáció. Lehet, hogy napokig kell várni rá, mire IP címet kér/kap és reagál a belépésre. Amennyiben nem lehet vele kommunikálni, még napok múlva sem, még akkor sem kell pánikolni:
Ahogy már javasolták, ha nem tudsz vele kapcsolatot létesíteni, akkor állítsd le vedd ki a HDD-t és próbáld meg egy Linuxos (közvetlenül olvasnia kell a lemezt) vagy egy PC-s (segédprogrammal olvassa a lemezt) gépen megnézni, hogy elérhetők-e az adatok ill. lementeni azokat (backup).
Aztán indulás az elejéről, mintha ma vetted volna.
... és ezentúl, ha nyugodtan akarsz aludni - legalább is a NAS-t illetően - akkor:
- rendszeres adatmentés
- szünetmentes tápegység
- RAID
- rendszeres op. rendszer frissítés
- biztonsági beállítások & tűzfalP. s: Amúgy a Synology Support egy Support Form kitöltése után állítólag összeomlott gépet is megpróbál feltámasztani, de én még sosem kértem ilyet tőlük. Meg ugye el kellene érniük kívülről és a tied egyelőre nem kommunikál, így aztán elérhetetlen.
-
Szaszabond
aktív tag
válasz
Pulfix #35993 üzenetére
Szia szünetmentesből én ilyet vettem: APC BACK-UPS 700VA 230V AVR Ez volt számomra ár érték arányban a legmegfelelőbb, ami olcsó és tud usb vezérlést is. Remekül kezeli a DS218+.
-
Véreshurka
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500 100/90
- Samsung Galaxy Buds 3 Pro fülhallgató
- WHITE GAMER PC! i7-14900K / RTX 4080 Super / 32GB 6000MHz / 1TB 980 Pro / Z790 / 1250W! BeszámítOK!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest