- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sanya
nagyúr
-
silentkiller
senior tag
válasz
siminhu #64099 üzenetére
Én is a DS File-t használok automatikus és ad-hoc képek mentésére iOS-en. Nekem a PhotoStation nem releváns mert alapból a default photo mappába szinkronizál és csak gépészkedéssel lehet minden újra indításig más mappába állítani. A személyes mappába jó megoldás de nem látom értelmet két helyre, egyazon eszközön szinkronizálni a képeket. A Moments lenne a legjobb mert a workflow-ja hasonló, mint egy Google Photo de nekem többször hibázott iOS-en (timestamp hibák) és el sem tudom képzelni, hogy ki volt az az ostoba akik a folder struktúráját tervezte, amit használat előtt nagyon meg kell nézni! Ha egyszer elkezded használni, onnantól fogva fel kell készülnöd arra, hogyha egyszer szükség lesz rá, úgy nem fogod tudni a képeket egyszerűen (pl.: fájlkezelővel) kimásolgatni mert azok el vannak temetve egy totál átláthatatlan mappa struktúrába.
-
ZS3NI
őstag
válasz
siminhu #64096 üzenetére
Sziasztok,
A google photos változás miatt én is migrálnék NAS-ra. Milyen NAS-t vegyek topicban feldobták a Synologyt. Mit ajánlotok most fotó\videó tárolásra? Fontos, hogy jó APP legyen hozzá. (iOS és Android is).
Lehetőleg 2bay, hogy legyen raid backup. Mi most a menő?
100k-ig.
-
válasz
siminhu #59315 üzenetére
Download stationom üres most... sokat használtam...lehet az oka... tudtok segíteni, hogy kerüljem el a jövőben?
Ha kitörölted a korábban futtatott torrenteket, akkor szinte biztos hogy nem ez az oka.Általában verziózás miatt használ több helyet. Ha már törölted a régit akkor nem tudod megnézni, de egyébként pl. a Storage Report segít hogy mi használ mennyit.
-
dkess
őstag
válasz
siminhu #59313 üzenetére
Szia,
Alapvetően az alábbiak közül lesz az egyik ludas vagy ezek kombinációja:
- file verziózás használata pl. szinkronizáció mellett. Itt különösen a már törölt file -ok verziói okozhatnak nyűgöt – mivel értelemszerűen nincsenek szem előtt és könnyű megfeledkezni ezek rendszeres kezeléséről. Másfelől érdemes ennek szabályait – akár megosztott mappánként körültekintően megválasztani,
- Btrfs -el kapcsolatos dolgok (pl. Snapshot) biztos nem, mert a DS214se ezt nem támogatja, továbbá ezek jóval inkább „szem előtt vannak”. Ugyanakkor a DS218+ -on már érdemes lehet erre odafigyelni, ha az érintett funkciókat használnád …
- Elburjánzó növekményes backup. Ennél is a megőrzési szabályokat érdemes körültekintően a szükségnek és a lehetőségeknek megfelelően megválasztani,
- Az egyik torrent kliens használata esetén (ebben majd kisegítenek, mert én egyáltalán nem torrentezek NAS -on) a seed átmeneti mappából történik. Amennyiben itt (is) megragadnak az állományok és nincsenek kipucolva amik már nem kellenek, akkor ez is lehet okozója a tárhely fogyásának.
- A telepített programok illetve adott esetben azok adatbázisai (pl. média adatbázis, képekkel/thumbnail -ekkel stb.), de ezek azért nem foglalnak nagyon sok helyet azért.A lomtárak ürítését említetted ...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
siminhu #58316 üzenetére
Lépj be a routered felületére és hasonlítsd össze az ott látott WAN IP címet azzal amit a What is my IP adress.com -on látsz.
HA ugyanaz a két IP , akkor jó vagy !
HA eltér a két IP , akkor NAT-olva vagy.Ez valami olyasmi, hogy a szolgáltatónál van egy "router" és attól kapsz IP címet.....tehát eleve egy alhálózaton vagy.
Ezért nem megy a távoli elérés mert hiába adod meg a saját routered címét.....eleve a szolgáltató routerén kellene portot nyitnod.
Ezt meg ugye nem tudod megtenni.
Ekkor hívd fel az ügyfélszolgálatot és kérd, hogy szüntessék meg a NAT-olást, adjanak PUBLIKUS IP címet ( Nem FIX IP-t mert azt általában cégek kérik saját honlap stb működtetéséhez...és fizetős is ! ) Ha kérdik, hogy miért, akkor mond nyugodtan, hogy nem éred el távolról a kameráidat.Valami ilyesmi a lényeg de nem vagyok hálózati guru....ha valamit nem jól írtam, akkor majd a hozzáértők kijavítanak.
-
Dani0504
tag
válasz
siminhu #57264 üzenetére
[Hivatalos magyar forgalmazók listája]
Ezeknél tuti kapsz regkártyát. -
törölt tag
válasz
siminhu #57264 üzenetére
Én azért a nevesebb webáruházakat javaslom, még ha ezer forintal drágább is. Később jól jöhet ha garanciális ügyintézésre lenne szükség.
NO REG - nem hivatalos viszonteladó, általában olcsóbb, de nincs hozzáférés a hivatalos magyar nyelvű synology fórumhoz. Aki nagyon kezdő a témában annak nem ajánlom.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
siminhu #51874 üzenetére
Nem feltétlen kell.
Lehet költöztetni is...azaz Migrálni a lemezeket régi NAS-ból az újba.
Összefoglalóban benne van az is.Egyedül a sorrendre kell figyelni !
Az , hogy van rajta pár hibás szektor.....
Nekem van olyan lemezem amin 8 db hibás szektor van....lassan 2 éve és nem romlik az állapota, simán megy. -
Borisz76
nagyúr
válasz
siminhu #51872 üzenetére
Ha a torrent is fontos és az internetes sebességed is gyors , amit ki is akarsz használni, akkor Intel procis NAS : DS 218+ vagy DS 718+
Synology összefoglalóban : Download Station. ( Le és feltöltési sebességek is vannak benne. )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A tökéletes hűtés éjjel-nappal: ARCTIC FREEZER 8A! Most csak 7.500 Ft!
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest