- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- BlitzWolf termékek topicja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
meander #38513 üzenetére
Nem tudom, igazából ott ahol van olyan aki ért hozzá + használná és megcsinálja, közzé teszi vagy csak megcsinálná másoknak és van hozzá férése az oldalhoz amihez kellene mert anélkül elég nehéz
A bithu -sok is ott vannak fent ahonnan az n -seket leszedted legalábbis én ott láttam anno. Ugyan az csinálta meg őket. Aztán, hogy az működik e még azt se tudom.
Meg külföldi oldalakhoz még a http://www.synoboost.com/ -on vannak ilyenek de azokat se tudom, hogy éppen aktuálisan működnek e . -
Madwe
nagyúr
válasz
meander #37750 üzenetére
Van ám még 216j és 115j is forgalomban, ha esetleg mennél még lejjebb, de én maradnék a 118nál
-
törölt tag
válasz
meander #37738 üzenetére
Nekem egy ds216j-m van (60k), ahogy elnézem újabb változatai is kb. ennyibe kerülnek (pl ds218j)
Amire használom:
4-5 torrent letöltése egyidejüleg: letöltési sebesség 8-10 MB/sFájl tárolása (pl. én is oda backupolom a laptopom): 50-70 MB/s átviteli sebesség Samba megosztáson keresztül (persze ehhez 802.11ac wifi kell). Kvázi olyan gyors mintha helyi merevlemez lenne.
Videónézés: egyszerre két tévén is, eddig még sosem röccent meg.
Ha az internet felől a synology quickconnecten keresztül használod (van mobil app is), akkor nem annyira érdekes a frissités, mert olyankor a nas nem elérhető kivülről (technikailag olyankor a nas csatlakozik a synologyhoz és nyit egy visszairányt). Ha vpn-en keresztül, akkor számít, mert akkor direktben elérhető az internet felől.
Szerintem a + meg a play verziók meg overkillek a legtöbb otthoni felhasználó esetén, speciális igényt fednek le.
-
törölt tag
válasz
meander #37725 üzenetére
Erre a célra szinte bármelyik változat megfelel. Ha az internet felől nem akarod elérni, akkor még a frissitések sem annyira számítanak.
Hozzáteszem ami igényt leírtál, arra még egy routerre kötött usb-s merevlemez is alkalmas.Az ördög mindig a részletekben lakozik, mint pl. hogy mennyire számít hogy gyorsan töltse azokat a torrenteket vagy hogy gyorsan másolódjanak fel a fájlok.
szerintem a következőt döntsd el:
a, úgy gondolod hogy egyre több mindenre akarod majd a jövőben használni a nasodat és akkor inkább kétlemezes, modernebb változat
b, tényleg csak erre a minimál use-case-re és akkor a legolcsóbb egy lemezes és később majd cseréled nagyobbra ha mégsem, nem buksz sokat.A legrosszabb ha veszel drágáért egy kétlemezest és nincs pénzed beletenni a második diszket, vagy ha veszel egy lassút amit fél év múlva cserélni akarsz.
Tudom nem segítettem sokat
-
I'am Dony
őstag
válasz
meander #37725 üzenetére
Azt nem tudom csak eldönteni, hogy a 800Mhz + 256Mb mennyire kevés.
Szerintem nagyon és egyre kevesebb lesz ahogy elkezded kihasználni, belakni.
Az a drága ha 2-3 évente cserélgetsz nem pedig egy új korszerű megvétele. Azt gondolom, hogy a DS118 lenne a legjobb választás hosszabb távon. Én az Oazis nál vettem a lemezzel együtt. -
Pubszon
veterán
válasz
meander #37727 üzenetére
Olyan van mint a 800MHz és 256MB RAM.
Ebben egy 1.2GHz-es CPU van 512MB RAM-al.
Alap felhasználásra (nem rábeszélés, de amire neked kell) mai napig tökéletesen megfelel.
1-2 évig teljes támogatása biztosan lesz, de utáni is lesz jó darabig biztonsági támogatás, de még azután is lehet használni!
A DS115j-től minden téren jobb, mert gyorsabb, 2 lemezes és nem fogyaszt többet.
Ami nekem van az minden téren hibátlan, dobozos, minden tartozékával. Ha érdekel, privátban szívesen válaszolok bármilyen kérdésre, ne szemeteljük a topikot. -
kigyi_23
addikt
válasz
meander #37715 üzenetére
Újat biztosan nem lehet ennyiért, de ha már használt NAS gondoltam a használt popcorn is szóba jöhet
Én nem tudom apróról vettem kettőt is már ennyiért. Nálam ha jól emlékszem 2011 év elejétől (az első szállítmányból ami beérkezett az országba vásároltam) szolgál egy példány nagyon jól működik, tervezem is cseréjét egy A500-raMéltó utódja lenne.
-
kigyi_23
addikt
válasz
meander #37702 üzenetére
Ha videót szeretnél streamelni a tv-re az nem lehetetlen LAN-on keresztül sem akár wifin is, ha a TV képes lejátszani hálózaton keresztül elérhető tartalmat akkor megoldható, de vegyél inkább egy popcorn A210-es media lejátszót ez tökéletes erre a célra meg van olcsón 15K körül már simán lehet venni. Minden formátumot kezel és játszik BD50-es ISO-kat is viszi LAN-on keresztül a NAS-ról. Kezel minden audió és videó formátumot én imádom zenét szoktam róla hallgatni telefonról vezérelve. Nagyon másra nem jó, videót/zenét játszik, de azt nagyon jó minőségben és probléma mentesen. Nekem már 7 éve a hálózat része van benne egy winyóm is amire szintén torrenteztem egy időben, de manapság már csak van lehet ki is szedem belőle, mert a NAS átvette minden feladatát.
-
Madwe
nagyúr
válasz
meander #37708 üzenetére
Ha nem szempont a 4k és a transzkódolás sem, valamint a torrent sebessége sem, akkor gyk. bármelyik, lehetőleg 2016os vagy tavalyi modell (vége 6 vagy 8 legyen a számának.
Ha torrent sebessége is fontos, akkor nem árt ha erős a cpu benne.
Ha esetleg jövőbiztost akarsz, akkor nem árt az erős proci s a sok ram, meg inteles architektúra. -
gyugyo79
addikt
válasz
meander #37697 üzenetére
A Synology -n nincs videó kimenet, ezért a TV-dhez minden képen kell valamit beszerezned attól függetlenűl, hogy a Video Station mint tud.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ford topik
- Videós, mozgóképes topik
- 3D nyomtatás
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest