- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrg.960
tag
Szerintem tuti van olcsóbb zafír is, csak a méreteket kellene tudni. A Fortis Aeromaster-ben nekem is 100k-ért cseréltek volna zafírt, ami ugyanolyan "kék reflexfóliás". Egy sima zafír 50k lett volna, de biztos talaltam volna olcsóbban, csak annál a kék AR réteg hozzátesz a látványhoz.
-
-
nrg.960
tag
Egyebkent egy SNZG koronazárosítható?
Nem tantorít el tőle, hogy nem az, de ha megoldható, elgondolkodom rajta. -
-
nrg.960
tag
válasz
Horvi #226487 üzenetére
Nezd meg a 13-at is. Ugyanaz a werk meg minden, csak nem homokszórt hanem csiszolt tok, meg fémszíj, ami eladásnál jól jöhet. De ha tetszik a homokszórt, az egy kicsit fieldwatch-osabb kinezetet ad neki, akkor nem nyúlsz mellé vele.
Most rendeltem be a K-s 13-ast, 41.000ft..ha nem fogjak meg vámon, ha igen akkor kb 52.
-
nrg.960
tag
válasz
dzsi23 #226475 üzenetére
A polír oldalát akár a kabatom újja is mikrokarcossá tudja tenni. Méret nagyon jó. Lug2lug 47mm körül van.
A szíjban a stiftek ki tudnak csavarodni, vagy figyelgeted, vagy nagyon pici menetrögzítő. Nálam az utóbbi, amit a Pesti Órásnál csinalnak a fiúk, pont ma. Aztán később bontható is lesz, ha mégis eladó lenne.
Meg SW200 van benne, de a dolgát teszi. Szerintem simán vállalható. -
nrg.960
tag
válasz
Horvi #226469 üzenetére
A kepen az nem saját, de ugyanez a terv. SNZG13 és 15 között vacilláltam, de a szalcsiszolt tok jobban bejön mint a homokszórt, kicsit igenyesebb hatasa van, így az előbbire esett a valasztás. Az kap majd egy Dome Blue AR zafírt, és akkor lesz egy mászkálós/túrázós órám. Az oldala igaz full polór, azt lehet finom szálcsiszolást kap.
-
nrg.960
tag
válasz
Peddy789 #226461 üzenetére
A legpontatlanabb Seiko-m egy 7s26 SKX volt. Napi -11mp-vel. Ami azt eredmenyezi, hogy kb 5-6 naponta kellett rajta 1 percet előre állítani, hogy pontos legyen. A többi ennél pontosabb volt...és volt már néhány Seiko-m. Most van egy Stein Kermit napi hordósnak a többi mellett, és az is napi 3-5mp van rajta, attól függően, hogy teszem le.
-
nrg.960
tag
Csavaros stift folyton fellazul, hiaba van meghúzva, akkor is fellazul, mit lehetne ez ellen tenni, hogy ha eladásra kerülne a sor, bontható is legyen?
-
nrg.960
tag
válasz
Quartz51 #224673 üzenetére
A Tag is LVMH márka, mégis szerelik az ETA és a Sellita-t is a Caliber 5 név alatt. Meg láttam már ETA-s Sinn-t is. Most akkor nem igazán értem mi dönti el.
Mondjuk Swiss vonalon nem vagyok annyira járatos, meg semilyen vonalon sem, eddig ETA 2836, 2824 és 2893-at használtam meg leginkább Japánokat. Sellita még tapogatva sem volt a kezembe.Lényegében észrevennék valami eltérést, használat, felhúzás és szervizelés alkalmával, hogy most ETA vagy Sellita?
Bár a szervizelésnél igaz beletartozik az is, hogy milyen tokban viszem be.
Köszönet!
-
nrg.960
tag
Sziasztok.
Újabban elkezdtem ismét a Sinn-ek felé nézelődni. A kinézett modellben egy SW 220-1 werk van. Ez miben marad el, vagy tér el a vele egy kategóriában lévő ETA werk-től? Gondolom annyira rossz nem lehet, mert a Tag is építi őket Caliber 5 név alatt, igaz az az SW200.
Jól tudom, hogy nincs itthon hibatalos forgalmazó, így a próba lehetősége kiesik?Köszönet.
-
nrg.960
tag
Tag Aquaracer-nél az acél lünettásakat is hamisították, vagy csak a kerámiás modelleket? Fb-n csak kerámiásokat látom kitiltva.
-
nrg.960
tag
válasz
Rastaman17 #217011 üzenetére
-
nrg.960
tag
válasz
speedernet #216281 üzenetére
Sajnos nem, mindenképp belefutsz a vámba.
-
nrg.960
tag
Egyébként automatánál a kézi húzás mennyire károsítja a szerkezetet? Egy nevesebb órástól halottam, de több helyről is hallottam már, hogy nem tesz neki ha állandóan arról húzgálják (napi szinten)?
-
nrg.960
tag
válasz
Polarstar #215646 üzenetére
Nem sok köze van az óra színének a politikához, legalábbis szerintem. Nálam a narancs eleve egyenlő a bármikor jól leolvasható búvárórával. Az SKX011-et eladtam, azóta is bánom, eleve egy rettentő ritka cucc, de legalább van más narancsból.
Pedig nem értem az emberekben ezt a narancs ellenességet és itt az órára gondolok. Igaza van Dávidnak, hogy sokaknak a snassz fekete óra kell, mert az eladható.."látom te is fideszesedsz!"- erre mosolyogtam volna egy jót, aztán betudtam volna annak, hogy szegény kolléga sajnos sérült, aztán beraktam volna a Taurus alá
-
nrg.960
tag
válasz
Szulita28 #215620 üzenetére
Köszönöm szépen a bőséges leírást! Minden kérdésemre választ kaptam!
Igen az ára..hát nem kevés. Hasznalan jó lenne egyet 100-130-al olcsóbban megfogni, de ha valóban 500db-s limitáció, nem csak valami marketing fogás akkor a használt vásárlás nem lenne egyszerű.
Akkor majd beszaladok hozzájuk aztán megfogdosom.Köszi mégegyszer!
-
nrg.960
tag
Davosa Ternos GMT-ről mik a vélemények/tapasztalatok? DAV3032 szerkezettel van szerelve, de semmi infót nem találok róla, hogy melyik ETA lett átdolgozva vagy csak átnevezve. Pontosan a 161.571.15 ref. néztem.
Inkább Japán vonalon mozgok, a svájci vonal nekem "ismeretlen". Steinhartból volt néhány meg Fortis. Minőségben, kidolgozásban melyikhez áll közelebb?Köszi
-
nrg.960
tag
válasz
g0n21 #214794 üzenetére
Sajnos ilyen téren "maximalista" vagyok..(lehet nem is ez a megfelelő szó rá) mint ahogy ha eladok egy órát, a vásárlóval mindent közlök, mert úgy érzem jól magam.
Pont a kártya hiányában mondtam le egy GS-ről..
Esetleg ha egy ilyen (tartozékok nélküli) órát eladnék, már csak a magam megnyugtatása miatt is minimum egy eredetiségvizsgálatot is csinaltatnék. Nálam ez valamiféle belső késztetés. Így mindent úgy adok át, ahogy én is kapni szeretném.
Persze akkor meg van a válasz is, menjek be és vásároljak egy újat, ha tehetném...megtennémDe ha nagyon nem lesz full set-es, akkor kellő körültekintéssel vadászok majd egyet.
-
nrg.960
tag
Most nézelődök Omega hirdetések között, aztán látom, hogy nagy részénél hiányoznak a gyári kártyái..nem bírom felfogni, hogy lehet elveszteni..nem egy olyan dolog amit napi szinten használsz és emiatt elkallódik. Mikor megveszed az órát, beteszed a dobozba és ott van, legalábbis én így gondolom..
Nem egyszerű találni egy szép állapotban lévő full set-es Seamaster-t.Egyébként Rolex-nél is sok helyen látom, csak ahhoz még nem "nőttem fel" eléggé
-
nrg.960
tag
Órásdobozból tudnátok ajánlani valamit? Nem akarok több tízezreket kifizetni érte, de ami most van, elég szűkösek a fakkok és a 18as csuklóra állított fémet nem fudom becsatolni a párnán annyira kemény.
Leginkább az lenne a cél, hogy széles fakkok legyenek, és puhák legyenek a párnák, hogy be tudjam csatolni a fémszíjat, és ne is feszítse azt.
Köszi. -
nrg.960
tag
Lenne most egy GS-re lehetőségem, az ára is pont paszolna, viszont néhány hónap után mindig megunom az óráimat, legyen az bármi!!
Mennyire van piaca a Quartz GS-nek, ha esetleg később eladásra adnám a fejem? Sajnos hasznaltan quartz-ot egyáltalán nem is látok, de még automata vagy spring-es GS-t se.
Továbbá a butik foglalkozik eredetiség vizsgálattal? Vagy adnak ki róla bármiféle papírt, hogy rendben van a motyó? -
nrg.960
tag
válasz
IvI88 #213448 üzenetére
A Steinhart nem rossz, árához képest aránylag jó minőségű tok és szíj, igásló werk és zafír, utóbbi sok mindenkit lázba hoz..engem nem. Az árát hasznaltan fixen tartja. Nekem is volt néhány Stein, de nem hoztak lázba, csak amikor megvettem, meg amikor eladtam, egyébként egy fekete modell szépen megbújik a hétköznapokban.
Viszont ugye a Samurai nem egy Submariner copy. Egyébként ha a zafír hajt 17k kb. a csere.Nálam az óra vásárlás nem egy nehéz döntés, jó..vannak modellek amin sokat gondolkodom, de általában megveszem, aztán ha mégsincs meg a szerelem akkor megy is fel apróra.
-
nrg.960
tag
Nagyobb értékű használt óra vásárlása esetén, eredetiség vizsgálatot hol tartanak, ahol írásos formába is adják a megállapításokat? Tudtommal a WDL egy balhés ügy miatt már nem foglalkozik ilyesmivel. (Csak olvastam)
-
nrg.960
tag
PVD, DLC vagy bármiféle fekete bevonatos tokkal mit lehet kezdeni ha karcolódik vagy megütődik? Gondolom nem annyira egyszerű művelet mint egy sima "nyers" toknál, hogy egy kis szálcsiszolás, meg polírozás az adott helyeken.
Régebben nagyon tetszettek a fekete tokos órák, de mindig egy félelem volt bennem ilyen téren, függetlenül attól, hogy mennyire vigyázok az óráimra. Ahogy nézegettem, a crystaltimes-nak van olyan fekete Seiko Teki-re hajazó tokja. Abba nem lenne rossz építeni valamit.
-
nrg.960
tag
válasz
csabulaxi #212837 üzenetére
A Fortis üvegére nekem is került a szélére egy apró karc, bár nem tudom hogyan.. Mikor a WDL-ben rákérdeztem a cserére, a sima zafír 50, a reflex fóliás pedig 98+ szerelés ...onnantól kezdve már nem is annyira zavaró az a picike karcocska..
Ha pedig cseréltetném akkor már inkabb a reflex-es, az szép kék..de majd ha kerül rá több és zavarni fog
-
nrg.960
tag
válasz
Szulita28 #212551 üzenetére
Úgy tudtam az a "tokszám", de akkor rosszul tudtam. Köszi ezt a linket, ilyen szíj pont nincs, de vannak itt érdekes dolgok, amik a későbbiekben még jól jöhetnek!
WDL-ben rettentő árakat mondtak... 300-as lengés mellett volt rajta napi 14-15s, ennek az állításáért 18.000ft-t akartak kérni, átvittem Hantoshoz Kelenföldre, ingyen belőtte.
-
nrg.960
tag
Valaki nem tudja véletlenül, hol tudnék rendelni ilyen szíjat ami Fortis 655. tokhoz való? Sajnos a honlapjukon sem találok, de hátha tud valaki valami oldalt amit én nem.
Köszi
-
nrg.960
tag
válasz
Mr.Robot #211585 üzenetére
B42-t fémszíj nélkül nem szabad megvenni, csak ha nagyon-nagyon jó áron van olyan (200-230k körül), mert írtó drága hozzá a szíj...hiszen svájci.. Fémszíjjal szoktak lenni 3-4 éves modellek 300-320 körül. Sajnos én már körbejártam a témát. Fb-s csoportban van egy srác aki foglalkozik Fortisokkal, nála érdemes rákérdezni.
-
nrg.960
tag
válasz
#45302528 #211573 üzenetére
Igen, nagyobbnak hat de csak mikor le van téve egymás mellé az SPB051 és a 077, a polírozott lecsapás miatt a széleken, de mikor felveszed vagy a szabadban, nem a bolti fényviszonyok között már rögtön előtűnik az a 2mm. Tehát akkor nekem meg is van a befutó, a 051. Nyáron egy szép zöld nato-val nagyon mutat.
-
nrg.960
tag
Múlthéten bementem a Seiko Boutique-ba, aztán újra rátaláltam a rég elfeledett 2 szerelmemre. A Fortis-t elengedem, sokat kellene várni rá, még 3 hónap, na meg aztán nem is koronazáras.
Csak még nem tudom hogy SPB051 vagy SPB077 legyen-e a kiválasztott. Szerintem a 051 jobban mutat a virgácsaimon. a 077-et nagynak érzem a 44mm-el, ezért ment el az 1gen. Blumo is.
-
nrg.960
tag
Ma beszaladtam 2db WLD-be is. A WestEnd nem tartott Fortis-t, viszont a Millenium igen. A kinézett Offical Cosmonaut pont nem volt raktáron, de az egyik órásmester pont azt a modellt hordta, így ő készségesen segített. Elvileg októbertől lesz raktáron nekik. Sajnos nem koronazáras, de tudja a wr200at..most nagyon elgondolkodtam, mert nálam sajnos ez "váló ok".
-
nrg.960
tag
Fortis-t Bp-n, vagy a környező városokban hol forgalmaznak? Egy B-42 Official Cosmonauts (647.10.11) keltette fel az érdeklődésemet.
A további kérdés, hogy mennyire kényes a benne található ETA 2836-2, és kb. mekkora összegre számoljak majd az 5 éves szervizciklusnál? -
nrg.960
tag
válasz
NandorHUN #211016 üzenetére
Jártam már így... Épp nem volt otthon szerszám, és egy Dracula Monstert méretre kellett szabni, pont a WestEnd-ben jártam, az aluljáróban lévő boltok egyikébe beugrottam (közvetlenül a mozgólépcső mellett, így nem írok nevet de beazonosítható, hogy mit érdemes kerülni), hogy lőjék be méretre.
Ez a mutatvány cirka 2500ft volt.. persze a szemem ki is kerekedett, de ha már megcsinálták akkor kifizeti az ember.
Ez sikerült is nekik, szépen beraktam a dobozba az órát (hálistennek') és hazaslattyogtam. Majd otthon felvettem, lefeküdtem pihenni az ágyra, és azzal a lendülettel repült is a Monster...szerencsére csak az ágyra.
Na akkor elborította a sz@r az agyam és szépen visszabaktattam, majd kérdőre vontam őket.. persze az illető már nem volt ott, aki ilyen mesteri munkát adott ki a kezéből, csak a kollégája.
Vele nem lett volna illő cirkuszolni, hiszen nem ő végezte el ezt a mesteri munkát, de elmondtam neki a történetet és végül is megtérítette saját zsebéből a korábban kifizetett munkát.Tehát a tanulság, csináld magadnak, vagy ne bízd rá akárkire..de még azután is érdemes leelenőrizni a lyukacskákba bevilágítva megnézni, hogy megvan-e minden persely.
-
nrg.960
tag
válasz
pulutodurumo #210961 üzenetére
Értem! Köszi szépen!
-
nrg.960
tag
válasz
fagyalllo #210951 üzenetére
Te nagy mestere vagy ennek, a CreationWatches.com megbízható forrás? Az egyik ismerős kiszemelt egy Fieldwatch jellegű SNZG15-t, aztán ott egész jó áron van, olcsóbban is mint a Sky-on. Itt is vámolhatnak, vagy ők honnan küldik?
Illetve kb mennyi idő alatt ér ide tőlük? -
nrg.960
tag
Elkezdtem nézegetni a Sinn U1B-ket, viszont csak egy SW-200 van benne használtan 5-600k-ért. Meg ugye 38h jarástartalék. Vagy itt a körítés a lényeg? Az U-Boat acél? Tud az valamiben többet? Nem karcolódik, vagy könnyebb? Nem ismerem a Sinn-eket, viszont a kék Sinn U1B bevésődött az agyamba
-
nrg.960
tag
válasz
aquark #210726 üzenetére
Casio GW-M5610-1 emberi árban van, kb 35.000ft, Solar-os. Ennyiért én még nem láttam radio controll-os órát, tudomásom szerint az 100 környékén mozognak még a Citizennél is. Bár lehet hülyeséget írok, aztán van ennyiért radiocontroll-os.
"Ez sajnos nagyon siet, pár hónap alatt is összeszed 2 percet, állítgatni kell." mondjuk én ezt nem mondanám nagyon sietősnek. Ha ezt tudná mondjuk valamelyik automatám..
-
nrg.960
tag
válasz
kiralytom #210680 üzenetére
Tisell, Seiko SKX és még Orient Mako-k. Én ezek közül válogatnék.
Tisell-t ki lehet fogni 75-80 körül is. Miyota 9, zafír és kerámia lünetta és Submariner design. Talán azt mondanám a "legelegánsabbnak" mind közül. SKX-et is 70 körül fémmel, viszont szalad fel az ára az SKX-nek. Mako-k áraiban nem vagyok annyira otthon, de tuti belefér a keretbe. -
nrg.960
tag
válasz
rbalint88 #210667 üzenetére
Inkább a 18-19 között. Jó ez az eltolt korona, egyrérsz be is jön, másrészt pedig írtó kényelmes. Szeretem az SPB077-et, csak kár, hogy 44mm. Ezért váltam meg a Sumo-tól és az STO tekitől is. 42mm felé már nem szeretek menni. Egy SPB051-el szemezek mostanság. Meg kellene valami elegáns óra is.
-
nrg.960
tag
válasz
SOAD19 #210565 üzenetére
A csuklómban elég szélesen van a csont, ott olyan 17-17,5cm, felette pedig vékonyabb a csuklóm, de egyébként igen, eléggé rövidek az SKX tokfülei. Kb pont megegyezik a 39mm-es Steinhart Ocean GMT-mel.
Akkor szerintem majd eladó lesz a Narancs lünetta. Én is a pepsit érzem magamhoz közelebb, ezen az órán, bár fekete számlaphoz simán feltenném, mert imádom a narancs színt. -
nrg.960
tag
Nem vagyok nagy Mod párti, így a gyári lünetta meg a lünettabetét megmaradna külön, ha eladásra kerülne a sor.
Viszont nem tudom melyik mutat jobban, a kék számlaphoz, a pepsi vagy a narancs-szürke betét.
A Diver's 200m felirat inkább narancsos mint pirosas. Az utólagos betét egy CoinEdge lünettára kerül majd fel. -
nrg.960
tag
Bár van egy srác ki fb-n hirdet egy J-s SKX009-et 85-90 körül. Az új és jubilee-s.
-
nrg.960
tag
-
nrg.960
tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest