- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
evo87
őstag
válasz
5-ös kezelő #138454 üzenetére
Felhívtam vagy 6 órást, akiknél van Hirsch szíj, de egyiknél sincs, 23-as Duke, illetve nem is nagyon ajánlottak rendelési lehetőséget.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
A minap (használtan, de karcmentes állapotban) érkezett az óradobozomba egy Citizen CB0021-57E karóra. Nagyon megtetszett, letisztult, elegáns, rádiós, zafír, 200m. Egy valamit viszont nem néztem meg vásárlás előtt: 23 mm van a tokfülek között, így a 22-es szíjaim nem jók hozzá.
A gyári fém nekem annyira nem bejövős, kényelmesebb, elegánsabb viselet a bőr, egyszerűen jobban szeretem. Jól látom, hogy a Hirsch kínálatában mindösszesen a Duke kapható ebben a méretben, a szeretett Carbon és semmelyik másik bőr nem? A Rios shopban sincs ilyen méret.
-
evo87
őstag
válasz
KelemenUhr #137772 üzenetére
Na jó de ez nem az igazi.
-
evo87
őstag
válasz
Mercutio_ #128723 üzenetére
Egy vadász ismerősöm nemrégiben azt mondta, hogy a behajtható (tehát bicska jellegű) késeknél nem veszik olyan szigorúan a 9 centit. A nagyobbik Victorinoxom pont ennyi, tehát annak a szempontjából nem érdekes, azonban egy Hunter Pro-val már szemezgettem, de pont a pengehossza miatt mindig hagytam. Akkor most végülis arra is vonatkozik?
-
evo87
őstag
válasz
szbalogh #128328 üzenetére
Elvileg nem csak könnyebb, hanem keményebb is, idézem a gyártói szöveget:
A CITIZEN világújdonságnak számító sorozatot alkotott. Legújabb Eco-Drive modellje Super Titaniumból készült, ami a nemesacélnál ötször keményebb, viszont annál 40%-kal könnyebb. A különleges IP technológiának köszönhető fényes felületet fokozottan karcálló zafír kristályüveggel koronázták.
-
evo87
őstag
Urak!
Az miért van, hogy az elvileg ellenállóbb Super Titanium Citizen karórám, amit nagyságrendekkel kevesebbet hordok és fiatalabb is, mint az acél Casio Edifice-em, sokkal sérülékenyebbnek tűnik? Míg az acélon eddig semmi sérülés nincs, addig a titánon nagyon sok, igaz csak apró (és nehezen észrevehető) sérülés van. A karcolódás tényleg nem jellemző, de leginkább a tok élein (a tachymeter skála szélén) van ez a sok apró ütésnyom.
Egyrészt jobban vigyázok a Citizenre, mint a Casiora, ráaádsul sokkal kevesebbszer van a kezemen, plusz bíztam benne, hogy a titán tényleg kevésbé lesz sérülékeny, erre mégis...
-
evo87
őstag
A Seiko 7S36...és az őt befogaló SNZG13K1 jól vizsgázott a hétvégén. Pénteken tettem le az óratartó dobozba olyan 18.00 körül és ma 13.30-kor vettem ki. Ergo 0 43 órás járástartalék biztosan megvan.
egyedül a 41-42 mm-es átmérőt kell szoknom (még kicsinek érzem), de szerencsére nincs vaskos csuklóm.
-
evo87
őstag
válasz
JDMKid #126105 üzenetére
Persze, a TC teljesen visszafojtott szakmailag, de nyilván azért, mert a népnek élvezhető, olvasmányos tartalom kell. Egyébként Papp Tibi pl autógépészként végzett a BME-n, tehát azért van ott szakmai alap, csak nem feltétlenül használják.
Nálunk viszont inkább a szakmaiság a fontos, de ez persze az olvasók számán is meglátszik. De sebaj, inkább nyomjuk így, mint úgy. -
evo87
őstag
válasz
phranxinatra #126093 üzenetére
Személyes tapasztalataim mind pozitívak vele, kompetens és hozzáértő. Ugyanígy a TC-s, általam nem preferált különítmnyből még Papp Tibi, akiről pozitív a véleményem, a többiek viszont sokszor nem is tudják mit tesztelnek épp (volt, hogy fokozatmentes automatával szerelt autóról egy tesztben végig úgy áradoztak, hogy a remek 8 fokozatú ZF-es
.... és akkor arról nem is beszélek amikor nem tudják hány lóerős autóban ülnek).
-
evo87
őstag
A borongós időhöz kicsit vidámabb kombináció mára.
Ui.: vigyázzatok a holmijaitokra. Tegnap este egy békés faluban, öregapám háza előtt törték fel az épp nálam vendégeskedő tesztautót. Ablak be, lábtérből női táska el. Amíg felvették a jegyzőkönyvet, a faluban másik 3 házhoz betörés miatt riasztották a rendőröket.
-
evo87
őstag
válasz
madarasz92 #124841 üzenetére
Az Orient Mako távozása és egy kis szünet után más stílusban de visszatértem az automaták világához. Nagy köszönet Fagyalllo-nak a vekkerért. A Hirsch Carbon már-már természetszerűen ehhez ketyegőhöz is passzol. A méretet a 43-as Casio Edifice és a hasonlóan méretes Citizen Super Titanium után még szokni kell, de nem vészesen kicsi.
-
evo87
őstag
válasz
csabulaxi #123864 üzenetére
A James Bong kb. ugyanolyan kötelező klasszik mint a Star Wars. Egyébként nagyonis egyéni ízlés kérdése az egész, mert aki a kifinomultan elegáns figurát preferálja, annak a Pierce Brosnan féle epizódok a legkedvesebbek tán, míg számomra a Daniel Craig által megformázott ügynök a kedvenc.
De az órákon, autókon és csöcsökön kívül a sztori szerintem kevesekben hagy igazán mély nyomot.
-
evo87
őstag
Az utóbbi napokban azon morfondíroztam, hogy mégiscsak kellene egy játszós és egyben búvár vekker, azonban a viselés kisebb sűrűsége miatt autoimatában nem gondolkodom. Ekkor jött szembe a kvarc Orient Diver, ami méretével, a nagyítós dátumablakkal abszolút pofás darabnak tűnik, sőt, ilyen-olyan színű NATO szíjakkal elég sokféle és izgalmas viselet is lehet.
Mennyire tartós tokozású, jó cucc? Esetleg hasonló árban jobb ötlet?
-
evo87
őstag
válasz
TimeCenter #122129 üzenetére
Ejjjjj.... ha Toyota, akkor nein, danke.
-
evo87
őstag
válasz
TimeCenter #120047 üzenetére
Ejjjj..... akkor szépen árazta be az úriember.
-
evo87
őstag
Urak!
Erről az óráról tud valaki valamit? A megadott típusjelzés és típuskód alapján semmit sem találok róla.
-
evo87
őstag
Urak!
Az ilyen órán mi értelme van a stoppernek??? Semmiféle skála nincs sem a perc (9 óránál) sem a másodperc mutatónál (6 óránál), így gyakorlatilag lehetetlen leolvasni a mért időt.
-
evo87
őstag
válasz
vadászcsiga #119406 üzenetére
Alap: az automatát jobb kézre kell felvenni és örökké járni fog.
-
evo87
őstag
Mondjátok, hogy teljesen elment az eszem...mostanában rákattantam az ana-digi modellekre, most pl. a Casio Edifice EFA-133D-8A van erőteljesen a nézegetési lista élén. Nem ismerek magara.
-
evo87
őstag
Ezek szerint nem én vagyok az egyetlen aki rögtön így cselekedett. Sajna ahogy nézetem, itthon nem kapható. Hasonló viszont Casio van az MTP-4700D-1A személyében, ami ugyan a gyári fotón nem túl tetszetős, azonban felhasználói képen már valamivel csinosabb, egy barna bőrszíjjal pl tényleg kifejezetten jól nézne ki. És az ára pl nem kellemes a szemnek.
-
evo87
őstag
válasz
vadászcsiga #117427 üzenetére
Lehet, hogy bolond vagyok, de bizonyos anadigi órák nagyon bejönnek. Ez az Orient pl borzasztóan tetszik.
-
evo87
őstag
válasz
szatocs #116791 üzenetére
Bevallom már hetek óta kattog az agyam, hogy a Casio Edifice EFR-533D-1A órámat lecserélem, mivel a koronográfos Citizenemet jóval többet hordom. És pont az merült fel bennem egy ideje, hogy a helyére egy Citizen CB0010-88E érkezhetne. Akármilyen egyzserű is ez a típus, nekem valamiért nagyon bejön.
-
evo87
őstag
válasz
JackFeryll #113040 üzenetére
Szvsz netes kép, az óra kódszámára keresve az első találatok között van. Érdekes módon nem bántották miatta.
Bezzeg amikor a Makómat árultam, a hetekig leveleztem a jófogásosokkal, mert DSLR-rel merészeltem képet lőni róla és azt feltölteni, aminek a minőséges "netes kép" hatását keltette. Illetve a tény, hogy a watchuseek fórumára, illetve ide feltöltöttem a képet, elég volt ahhoz, hogy a kép miatt érvénytelenítsék a hirdetés arra hivatkozva hogy nem a konkrét óráról készült.
Mennyire lehet megbízható az eredetisége illetve a gari? Lehetséges, hogy ezen az áron nem hagynám ki.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
A jófogáson megakadt a szemem egy nem drága és kifejezetten stílusos Seiko kronográf karórán. Azonban ez a "kitöltjük és mostantól indul a garancia" történet elég érdekesnek tűnik. Mi a vélekedés róla?
-
-
evo87
őstag
válasz
szundybence #107081 üzenetére
Egyszerűen jobban tetszik, jobban szeretem, elegánsabbnak, kényelmesebbnek gondolom.
De ebben a melegben persze én is fémmel hordom, ha az alkalom nem követeli meg az elegánsabb, bőrös verziót.
-
evo87
őstag
Lényegében a Citizen Eco-Drive Eyes esetében is ugyanazok a funkciók vannak, hasonlóan szervezve, csak modernebb, kifinomultabb és látványosabb köntösben. Nyilván más kategória, de a fő motívumok megegyeznek.
(#107069) csabulaxi
Ezek a szíjak borzasztóan tetszenek, de egyszerűen túl drágák szerintem.
-
evo87
őstag
válasz
szundybence #107051 üzenetére
Szerintem elég különleges a komplett dizájn, miközben túlságosan nem is bonyolult vagy zsúfolt. Viszont bőrszíjjal nem biztos, hogy el tudom képzelni.
-
evo87
őstag
Az utóbbi napokban egy olyan Citizen kezdte mozgatni a fantáziám, amelyiken régebben gondolkodás nélkül továbbkattiontottam. De egyre jobban tetszik, a jellegzetes, citizenes ikerkörökkel abszolút stílusos és egyedi megjelenésű: a BU4000-50E
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Nehéz szívvel, de meghoztam a döntést: keveset hordom szeretett kék Orient Makómat, ezért mennie kell. Gondoltam ide is beírom, hátha valaki pont ilyet keres. Pontos, szép állapotú, gyári makulátlan acélszíjjal (javarészt egy Hirsch Carbon volt rajta), illetve egy kék-fekete NATO jár hozzá. 2013 februári vásárlású. Doboz, papír természetesen hozzátartozik. Érd. privátban.
-
evo87
őstag
válasz
5-ös kezelő #104422 üzenetére
Persze, hogy senki sem fogja nézni, plusz amúgysem ismerik sokan ezeket az amúgy alapvető dolgokat. Ellenben engem megnyugtat, hogy a legkevésbé elütő megoldást választottam.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
A segítségetekre, véleményetekre lenne szükségem. A hétvégén esküvőre megyek, azonban öltönyórám nincs, keret hiányában pedig nem jó apropó az alkalom egy újabb óra vásárlásához.
Szóval rendelkezésre áll három óra:
- Orient Blue Mako
- Casio Edifice EFR-533
- Citizen CA-0340-55EMindegyikhez a gyári fémszíj adott, illetve egy Hirsch Carbon, egy Hirsch Rally és egy fekete-kék Nato szíj. Minden óra 22 mm-es, így szabadon kombinálható.
Melyik óra melyik szíjjal volna szerintetek sötét öltönyhöz (fehér inges lesz a móka) a legmegfelelőbb választás?
-
evo87
őstag
válasz
bump3r111 #103010 üzenetére
Amennyiben alkalmi viseletként hordanád, úgy az automata szerkezet csak akkor megoldás, ha forgatót is veszel mellé. Ilyen jellegű használat - főleg ha sportos stílusjegyeket is keresel - esetére talán a Seiko Solar vagy a Citizen Eco-Drive szerkezetei felelnének meg. Évekig elmegy megbontás nélkül, pusztán a fényből "táplálkozik". Emellé a Citizennél mint innovatív funkció rádiós időszinkronizációt is kaphatsz (ami ritkább használatnál szintán előny) a jelzett összegért és a forgatható lünetta is megvan.
Esetleg ez az irány amit keresel vagy a lentieknél inkább elegánsabbat választanál?
-
evo87
őstag
Urak!
Budapesten tud valaki olyan órást, ahol lehet kapni NATO szíjat? (több helyen is érdeklődtem, sikertelenül) Tudom, hogy több helyről is lehet rendelni, de szeretem látni, kézben fogni vásárlás előtt.
-
evo87
őstag
válasz
vadászcsiga #102173 üzenetére
Nap közben a kezemen is napoznak eleget.
-
evo87
őstag
válasz
vadászcsiga #102163 üzenetére
Csak hangulatképnek szántam.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Ma ismételten ki kellett ábrándulnom. Az órásnál már-már rábólintottam a Casio Edifice EQS-A500DB-re, azonban a rámán a Tachymeter felirat több betűje is meg volt kopva... vagy talán egyszerűen rosszul volt festve gyárilag. Innentől már nem volt kérdés, hogy megveszem-e vagy sem.
Milyen órát/márkát ajánlotok ~80.000 Ft-os küszöbig, ami rendelkezik stopperrel (fontos volna), illetve minőségét tekintve megállja a helyét? Emellett inkább az elegáns stílust preferálom, bár a kronográf miatt nyilván sportos fűszerezésűek.
Ezt a Citizen modellt néztem ki kiindulásképpen az eddig preferált Casio Edifice-ek helyett.
Köszönöm.
-
evo87
őstag
Sziasztok!
Ma voltam az órásnál, megtekinteni a megkívánt Casio Edifice ERA-200DB-t. Sajnos a képekhez képest élőben valamelyest csalódás volt, kicsi túlzsúfolt, kevésbé átlátható az egész mint vártam.
Ellenben a Casio EQS-A500DB kifejezetten megtetszett, sokkal elegánsabb, letisztultabb és komolyabb hatást kelt. Úgyhogy több mint valószínű, hogy rá fog esni a választás, vagy a gumiszíjas verzióra, plusz egy Hirsch Carbon szíjra.
-
evo87
őstag
válasz
vadászcsiga #101193 üzenetére
Nincs és. Gondoltam érdekesség h mi mennyi.
Maga a matt fény már egy tisztességes használt autó árával is felér.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest