Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ztsoft
    őstag

Ha már csak parancssor jöhet szóba, én inkább UNIX-ot használnék, főleg valamelyik BSD-t, geek-érzés lenne. :D

Számomra pont a Suse 8.0 volt az első, Windows-hoz hasonlóan könnyű felhasználású Linux. A DOS-os világból kijövet, nekem elegem lett a feketeségből. :)

Otthoni felhasználónak jó az a grafikus felület, a Linuxot inkább a "szabadság" érzéséért szeretem.

A mostani OpenSuse-t már nem érzem annyira jónak. Mandriva sincsen már, helyette van a Mageia, de az sem az igazi. A Debian-származékok gördülékenyebben működnek, nekem laptopon futtatva azok jobban beváltak.

Egyébként a Suse alapja, ha jól rémlik, a Slackware volt. A "Slackit" már kipróbáltad? :)

Még nem, eddig nem volt bátorságom az ilyen "egzotikus" disztribúciókhoz. Kivétel a Sabayon, azt is csak azért, mert egy másik fórumon egy hölgy azt használta (az oké, hogy forrásból dolgozik, jobban optimalizált a hardverhez, de a frissítés nagyon hosszú, és erőforrás igényes).

Úgy érzem, itt az ideje, hogy kipróbáljam. Sikerült annyi tapasztalatot össze szednem Chakra, Arch vonalon, hogy meg tudjak birkózni a feladattal (no meg a fluxbox, openbox, stb., igaz, ezek messze állnak tőlem, nem igazán jön be a Win98 feeling).

Új hozzászólás Aktív témák