- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Szerény teleppel érkezik a Galaxy A37/A57
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lefrissítettem ma mind a két Tumbleweedes gépem, egyiken szépen lement, másikon hibaüzenet a frissítés végén. Újraindítottam a gépet, kaptam egy szép kis kernel pánikot.
Oké, bebootoltam korábbi snapshotról, próbálnám beállítani snapperrel az alapértelmezett snapshotot egy korábbira, erre ilyen hibaüzentet kapok, hogy "btrfs_util_set_default_subvolume_fd() failed, errno=28: no space left on device", miközben volt még 2 gigabájtnyi szabad helyem.Gemini segítségével tudtam megoldani. A gond az volt, hogy hiába volt helyem, a snapshotoknak fenntartott (metadata) hely fogyott el, mert volt több régi snapshotom még tavaly szeptemberről, amiket kézzel hoztam létre, és nem töröltem őket.
A megoldás az volt, hogy ezeket kitörölgettem (sudo btrfs subvolume delete /.snapshots/500/snapshot), csináltam egy balanszolást: sudo btrfs balance start -dusage=0 -musage=0 / (ez átcsoportosítja a lefoglalt, de üres helyeket), így ezután azonnal használható a felszabadított terület. Utána már simán vissza tudtam állni korábbi snapshotra.A Gemini még annyit javasolt, hogy csináljak egy ilyet: sudo btrfs balance start -dusage=10 /.
Ez "azokat az adatblokkokat szabadítja fel, amik 10%-nál kevésbé vannak kihasználva, így több "nyers" hely marad a metaadatoknak", és hogy a snapper konfigjában vegyem lejjebb a megtartandó snapshotok számát. De ehhez nem nyúltam, mert nem ezzel volt a baj, hanem az általam készített snapshotokkal, amiket szépen elfelejtettem törölni. Ahogy töröltem őket, a 2 GB szabad helyből rögtön 12 GB lett
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 notebook - R7 5800HS 16GB DDR4 1012GB SSD RTX 3050 4GB
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 32GB DDR4 so-dimm laptop RAM 3200MHz 2666MHz
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
- Beszámítás! LG UltraGear 27GR93U-B 27 144Hz UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest