- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ez is egy kafa utólagos fejegység - Carpodgo T3 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, hoppoltam Arch-ról Tumbleweed-re. Volt egy kis szívás, először klónozással gondoltam átköltöztetni a belakott, 64GB-os ssd-n levő tumbleweed-et a 480G-os ssd-re. De az Arch telepítő médián lévő clonezilla nem látta a 64g-os lemezt, pedig fdisk listázta. Letöltöttem a clonezilla oldaláról egy bootolható iso-t, ez látta mindkét lemezt, és sikerült átklónoznia a 480-as ssd-re. De jött a feketeleves, nem tudtam átméretezni a partíciót, mind a clonezilla live iso mind az arch telepítő alól indítva elszállt a cfdisk valami hibával. A 480-as ssd-re átklónozott tumbli szépen bootolt, felraktam egy gparted-et, ez látszólag átméretezte a partíciót, de ez csak újraindításig tartott. Na akkor mindent gyalultam mindkét ssd-ről és a 480-asra felraktam a tumblit a legújabb snapshot telepítő iso-val. Beállítottam amit kell. Az tetszik hogy az Arch-al ellentétben tumbleweed-en kaptam egy majdnem kulcsrakész rendszert, amin már csak keveset kellett reszelni. Felraktam az nfs szervert(filmek megosztása média lejátszónak), letiltottam a gyári tűzfalat és ufw-t izzítottam helyette. Az ufw-t és az nfs szervert konzolban telepítettem és konfiguráltam. A YaST-ot csak a SuSe gyári tűzfal letiltására vettem igénybe. Telepítettem szintén konzolból a megszokott alkalmazásaimat. Nomeg tetszik a Vaapi támogatással ellátott chromium a tumbleweed-ben, amihez ubuntun külön tárolót kell felvenni, arh-on meg aur csomagból felrakni egy patchelt chromiumot, aminek a vaapi támogatását a csomagkarbantartók eltörték így a chromium hw gyorsítás nem működik egy ideje arch-on. Majd meglátom mennyire válik be válik be a tumbli, a kezdet biztató
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Háború Izraelben
- UHD filmek lejátszása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Battlefield 2042
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest