Hirdetés
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Swap-ot eleve nem csináltam , ezt eltaláltad, de ennek nincs köze az SSD-hez. 8 GB RAM mellett fölösleges, ráadásul a ZRAM nevű funkciót szoktam használni.
cigam-mal értek egyet, fölösleges a böngésző gyorsítótárat tiltani, azzal elvesszük az SSD előnyét.
Szerintem két dolog elég:
- A már említett "fstrim -v" parancsot időnként le kell futtatni (az fstrim.timer service tudja ezt).
- "noatime" flagat érdemes beállítani az SSD-n lévő partíciókra (/etc/fstab-ban , vagy telepítéskor/partícionáláskor), hogy az access time-ot ne írogassa felül mindig az oprendszer.Egy harmadik lehetőség az, hogy a "/var/log" és a "/tmp"-t TMPFS fájlrendszerre lehet mountolni. Ezt én régebben akkor csináltam, amikor egy USB flash pendrive-ról futtattam NAS-ként OpenSUSE-t, de most az SSD-nél nem tartom szükségesnek. Hátránya, hogy a /tmp-be írott fájlok, valamint a logok elvesznek minden shutdown esetén.
Mást nem kell szerintem beállítani.
SZERK: amúgy marha gyorsan bootol az OpenSUSE az SSD-n. XFCE GUI-t használok. A boot menü kiválasztása után kb 2 másodperc, mire az XFCE login screen bejön. Utána még kb 1 sec mire belép a user.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vírusirtó topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 14 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi