Hirdetés
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A Honor is megcsinálja saját kamerakészletét
- Android szakmai topik
- Egy picit olcsóbb lesz a Google Pixel 10a
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Swap-ot eleve nem csináltam , ezt eltaláltad, de ennek nincs köze az SSD-hez. 8 GB RAM mellett fölösleges, ráadásul a ZRAM nevű funkciót szoktam használni.
cigam-mal értek egyet, fölösleges a böngésző gyorsítótárat tiltani, azzal elvesszük az SSD előnyét.
Szerintem két dolog elég:
- A már említett "fstrim -v" parancsot időnként le kell futtatni (az fstrim.timer service tudja ezt).
- "noatime" flagat érdemes beállítani az SSD-n lévő partíciókra (/etc/fstab-ban , vagy telepítéskor/partícionáláskor), hogy az access time-ot ne írogassa felül mindig az oprendszer.Egy harmadik lehetőség az, hogy a "/var/log" és a "/tmp"-t TMPFS fájlrendszerre lehet mountolni. Ezt én régebben akkor csináltam, amikor egy USB flash pendrive-ról futtattam NAS-ként OpenSUSE-t, de most az SSD-nél nem tartom szükségesnek. Hátránya, hogy a /tmp-be írott fájlok, valamint a logok elvesznek minden shutdown esetén.
Mást nem kell szerintem beállítani.
SZERK: amúgy marha gyorsan bootol az OpenSUSE az SSD-n. XFCE GUI-t használok. A boot menü kiválasztása után kb 2 másodperc, mire az XFCE login screen bejön. Utána még kb 1 sec mire belép a user.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung kuponkunyeráló
- Sorozatok
- EAFC 26
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1 humoros
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium 100% Akku
- Alienware 500Hz Gaming Monitor AW2524HF 27% áfás
- 198 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070 (FOGLALVA)
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest