Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• batagy

őstag

válasz B4ndiBuild3r #3338 üzenetére

Szia!

Nálam tegnapig Win8.0 és OpenSUSE 12.2 volt együtt, probléma nélkül. Kicsit fel kell frissítenem az emlékeimet, de van egy ismert hiba a kettő OS együttműködésével, mert a windows nem jól kezeli a Hybrid MBR szektort, vagy valami ilyesmi. Csak most így hirtelen nem emlékszek mindenre. 2012-ben az OpenSUSE fórumon is írogattam . Nem tudom, hogy a Win8.1-ben ez javítva lett-e, de ezek szerint úgy tűnik nem.

Mindenesetre, ha van pár nap türelmed, akkor előszedem a jegyzeteimet és előkeresem hogyan lehet megoldani. Annál is inkább mert én is ugyanezt rakom. Tegnap húztam föl a Win8.1-et egy vadiúj SSD-re (80 GB-ot adtam neki), a maradék 30 GB-ra pedig OpenSUSE 13.1-et akarok én is húzni. De az utóbbit még nem raktam föl. Egyszerű egyébként megoldani, csak a win install után asszem a Hybrid MBR-t helyre kell állítani, valami ilyen rémlik, ezt Parted Magic-ből vagy SystemRescueCD-ből a gdisk-kel meg lehet tenni. Majd előkeresem.

Amúgy UEFI módban kell bebootolni mindent, az optikai drive-ot is, ellenkező esetben nem fog UEFI módban települni. Magyarul a BIOS-ban érdemes letiltani az összes hagyományos boot módot, csak UEFI maradjon.

SZERK: ja és a BIOS-ban a Secure Boot-ot tiltani kell, mer különben az alaplap nem engedi csak a Win-t felrakni.

Új hozzászólás Aktív témák