Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Gear S3 - második kör
- Kiszivárgott, mikor érkezik a Galaxy S26
- iPhone topik
- UAG tokok mutatják meg a Galaxy S26-ok formáját
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nő az eSIM-ek iránti igény
Új hozzászólás Aktív témák
-
B4ndiBuild3r
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy reggel óta próbálkozom sikertelenül a Windows 8.1 és a Linux OpenSuse 13.1 telepítésével.
Eredetileg a Windows 8.1 volt fenn, de egyetem mellé szükségem van az utóbbi együttes fent létére a laptopomon (ASUS G56JR).1000 GB-os a winchesterem, abból leszakítottam 30 GB-ot, amire a Linux-ot akartam elkülöníteni, telepítésben addig jutottam, hogy létrehoztam a SWAP, /, /Home partíciókat, de szükség lett volna egy /BOOT/EFI partícióra is, amit VFAT/FAT típusúnak kellett volna lennie, itt folyamatos hibát írt ki, de engedett így is telepíteni. A telepítés utolsó 5-10%-ában, viszont megjelent a hiba, hogy a boot részt nem tudja telepíteni, le okéztam és befejezte a telepítést, viszont ugyanúgy a Windows 8.1 bootolt be, automatikusan, mintha fennt sem lenne a Linux, csak a 30 GB-os particíó tűnt el a sajátgépből.
Ötlet híján elkeseredésemben letöröltem mindent és felraktam először a Linuxot. Most minden prímán ment, nem is kért /BOOT/EFI partíciót létrehozni, viszont utána nem engedte a Windows-t telepíteni, mert MBR módban van, és neki GPT kell, kisebb utána olvasás után a boot override-ot nem az UEFI-ra, hanem az enélkülire állítottam, így sikerült telepíteni, viszont nem hozott létre külön 2-300 MB-os "rendszer számára fenntartott helyet", amit korábban szokott, de tovább mentem végzett a telepítéssel és most ugyanott vagyok, ahol elkezdtem a Windows tökéletesen betölt, de a Linux boot menüje eltűnt...
Mindkettő meg van DVD lemezen és most ott tartok, hogy két üres operációs rendszer van a gépemen és holnap este megyek vissza a kollégiumba. Bármilyen ötletet szívesen várok, vagy ha nem jó a fórum, hol máshol kaphatnék választ, mert nem szeretnék üres laptoppal visszamenni, de nem is akarok mindent visszarakni, ha utána törölhetek le mindent újra...
Körülbelül így kellene kinéznie a boot menünek, ahol a nyilakkal választanom kéne, hogy mit töltsön be: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- No Rest for the Wicked
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen széket vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest