Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Szerintem mi nem egy bios-ról beszélünk. :))
    Linux-nál ugye úgy tudok belépni a bios-ba, hogy elindítom a gépet, esc-t nyomogatom, majd kijönnek a választási lehetőségek, hogy f 1,2,3,... bilentyűkkel mit tudok előhívni.
    Itt az f10-es bilentyű: BIOS Setup
    Belépek így a biosba és a fejlécen van 3 csoport, "téma" így egymás mellett:
    File Secirity System Configuration
    A System Configuration-on belül kiválasztom a Set Security Level finkciót.
    Ezen belül van csomó beállítási lehetőség, pl. Flash media reader, vagy usb port, stb.. Így ezek egymás alatt vannak és ezek között van az hogy SATA Device Mode.
    A Sata Device Mod-on belül lehet választani a:
    Change (ez van beállítva alapból)
    View
    Hide
    beállítások közül.

hát, nem tudom most akkor ez hogyan van. a bios az teljesen és tökéletesen független attól, hogy milyen operációs rendszer van a gépeden. az akkor is elindul, ha vinyót sem tettél be. általában F2 vagy Del szokta előhozni még a legelején, amikor megjelenik a gyártó logója, vagy valami a bekapcsoló gomb megnyomása után a képernyőn.
    abban kell legyen ilyen választási lehetőség is, vagy ha nincs, akkor nem nagyon fogsz tudni rá xp-t tenni (amúgy is necces lesz egy újonnan vásárolt gépre, mert nem igazán csinálnak már xp-s drivereket új hardverekhez). mondjuk nem tudom milyen laptop, végülis elképzelhető, hogy valami nagyon primitív bios van benne, láttam már egy Vaio gépet, amiben kb a bootsorrendet meg az dátumot/időt lehetett beállítani, de azért ez csak nem olyan gyakori már :U
    legegyszerűbb az volna, ha egyből valami olyan rendszerrel használnád, ami kezeli rendesen a hardvereket. akár suséval is, amíg nem lesz win7 telepítőd.

Új hozzászólás Aktív témák