Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
"Nem naivak voltak hanem szellemileg jóval előrébb tartottak, egy utopisztikus világ volt amit Roddenberry álmodott meg és ragaszkodott hozz"
Nekem kezdettől az volt vele a bajom, hogy még ha el is fogadjuk a célt, hogy az emebri faj "szellemileg előrébb jár", ez egy scifi-ben így is bugyutaságnak tűnik, mivel fogalmilag és minden szempontból kizárt, hogy a galaxis (és akkor még csak a saját kis galaxisunkról beszélünk) csupa galamblelkű, azonos szellemi/erkölcsi szintű fajból áll. Mert nyilván nem. Következésképpen, teljes idiotizmus úgy hozzáállni minden kérdéshez, mintha mindenki a szeretet nyelvét beszélné szerte a galaxisban. Ha meg nem így van -márpedig nem így van-, akkor naivitás a Roddenberry féle hozzáállás. Ha rám lőnek, visszalövök.
Egyébként az általunk ismert élővilágban ez gyakorlatilag mindenhol így működik. Vannak ugyan érdekből létrejött szimbiotikus életformák akik látszólag békében élnek egymással, de a többség sajnos a saját érdekeit védi és azért keményen meg is küzd. Tehát amellett, hogy én is nagyon szeretnék egy ilyen csodás, békés világban élni ahol mindenki mindenben egyetért, sokszor éreztem magam kellemetlenül a sorozatot nézve, amikor a nyilvánvalóan rossz szándékú, hódító, harcos fajokkal vagy idegenekkel is állandóan ezt a fényarcú utópisztikus dumát nyomták ahelyett, hogy rendesen odavertek volna ahogy azt ilyen esetben kell.
Egyedül talán a DS9 változtatott ezen, és komolyodott meg egy némileg reálisabb szintre, éppen ezért nekem az a sorozat tetszik legjobban az összes közül, még a hibái ellenére is. A VOY egy kedves kaland, azt is szívesen néztem, főleg a kb. a második-harmadik évadtól. A TOS a saját korában történeteiben nagyon erős volt, azt ezért szerettem. A nagyfilmek közül is inkább a Kirk félék jöttek be. Legkevésbé a TNG-t tudom megszokni a régiek közül, az nekem nagyon naív. Az újakat hagyjuk is. De értem amit mondasz, és azt is tudom, hogy a TNG nagyon sikeres volt a maga korában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Haditechnika, harcászat
- Hálózati / IP kamera
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fotók, videók mobillal
- Futás, futópályák
- Elektromos autók - motorok
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
CPT.Pirk