Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Narxis

nagyúr

válasz Vesa #5083 üzenetére

Eredetileg Kurtzman azért repítette a Discovery-t a távoli jövőbe mert többször nyilatkozta, hogy a korábbi sorozatok, filmek nehezítik az írást, értsd nem találhatnak ki akármit anélkül, hogy az ne ütközne problémába a Star Trek nagy történelme miatt. Itt egyértelműen az a probléma, hogy akiknek írni kellene az új dolgokat azok nem ismerik a régi Star Trek-et, nemhogy nem ismerik hanem nem is látták és akkor meg kellene nézni mindet, hogy képben legyenek. Egyetlen üdítő kivétel a Lower Decks ahol látni lehetett, hogy legalább 1 ember látta a TNG-t és a Voyager-t de szerintem a DS9-al és TOS-al kapcsolatosan is voltak poénok csak lehet kevesebb. Ez fájóan hiányzik a többi sorozatnál, látszik, hogy akik írták maximum gugliztak valamit.

"nem szeretnék már egy újabb TNG szintet sem, az idiotizmusba hajló naivitásával"

Nem naivak voltak hanem szellemileg jóval előrébb tartottak, egy utopisztikus világ volt amit Roddenberry álmodott meg és ragaszkodott hozzá, nyilván ez mai szemmel, főleg a világ jelen helyzetét tekintve furcsa de pont ezért szerettek bele sokan. Asszem Jonathan Frakes mesélte, hogy egyszer kapott egy Las Vegas-i nyomozótól levelet, hogy a TNG sok szar dolgon átsegítette amit a munkája során élt meg. Szóval nem véletlen a Star Trek egy ilyen pozitív hangulatú scifi lett.

"Szerintem ezeknél a régi sorozatoknál az a probléma, hogy egyrészt a régi trekkerek egyfajta nosztalgia érzést hozó dolgot várnak, amit viszont ma már abban a formában nem lehetne eladni. A jelenlegi trend viszont annyira borzasztó, hogy a kettőt ötvözni nem könnyű."

Igazából a kérdés az, hogy a Discovery sikeres volt-e? Mai napig nem tudni a nézettségéről semmit de a New Worlds is bukdácsol ha jól tudom. Ha nem volt sikeres akkor, hogy lehet egy ilyen Akadémia nevű sorozattal előjönni? Én úgy látom, hogy zsákutca ez az irány, hogy próbálnak minél szélesebb tömeget elérni, így a régieket elüldözik, az újakból meg nem jön elég. Hogy készülhetett egy olyan film mint a 31-es szekció? Eredetileg ez sorozatnak indult. Nem értem, hogy ki finanszirozza ezt az egész szerencsétlenkedést? Egyébként ott az Orville de nem kell lemásolni csak valami tiszta irányt szabni a Star Trek-nek vagy hagyni békében. Tartalmat akarnak streaming-re de ilyen semmit se érő dolgok születnek, kíváncsi vagyok mennyi pénzt locsoltak el rá.

Alapvetően nehéz helyzetben van a scifi szerintem, főleg a sorozatok mert inkább Severance-ra van igény ami egy kiváló sorozat de nem sok a scifi benne, az űrhajós dolgok nem sokáig tartanak manapság, ha csak az Expanse-t nézem ami azért igen komoly cucc volt mégse tudott megállni a saját lábán, azért kapott még egy esélyt mert Jeff Bezos-nak tetszett. Szóval lehet, hogy igazából nincs jó lehetőség de akkor meg be kéne fejezni a hullagyalázást. :(

Új hozzászólás Aktív témák