Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Neil Watts

veterán

Sziasztok!

Kerdesem nem kozvetlenul SQL-hez kapcsolodik, sokkal inkabb Oracle DB-hez.

Itthoni kiserletezes soran Password4j 1.8.2-t/1.8.3-at szeretnek Oracle 23ai free ala betolteni, mert legtobbszor ora-29532 java call terminated by uncaught java exception java.lang.noclassdeffounderror org/slf4j/loggerfactory -t kapok az implementaciom futtatasa soran. 19c alatt loadjava -v -thin -user… modon siman betolt.

Reprodukalni igy tudod:

Probald meg az slf4j-api-t majd a password4j 1.8.2-t Oracle-be tolteni:

loadjava -r -v -f -s -g "$SCHEMA_NAME" -resolve -user "$SCHEMA_NAME/$SCHEMA_PASSWORD@$CONTAINER_NAME" "$jar_file"
    loadjava -r -v -f -s -g "$SCHEMA_NAME" -append-resolver "((* -))" -jarsasdbobjects -user "$SCHEMA_NAME/$SCHEMA_PASSWORD@$CONTAINER_NAME" "$jar_file"
    loadjava -v -thin -user "$SCHEMA_NAME/$SCHEMA_PASSWORD@$CONTAINER_NAME" "$jar_file"

(A peldak egy shell script-embol szarmaznak)

Nagy valoszinuseggel az alabbit fogod kapni:

ora-29532 java call terminated by uncaught java exception java.lang.noclassdeffounderror org/slf4j/loggerfactory

mikor pl. Argon2-es implementaciodat szeretned futtatni. 1.8.3-ra valtastol sem ereztem valtozast, sajnos. Lehet valamit ugy csinalok ahogy nem kene, de mar a loadjavat atnyalaztam elegge.

Elvart mukodes:

Azt varnam, hogy betoltes utan hasznalni tudjam projektjeimben a Password4j-t.

Kornyezet:

DB: Oracle 23ai free
    JDK version:

Adatbazisban:

SELECT dbms_java.get_ojvm_property(PROPSTRING=>'java.version') FROM dual
    11.0.27

OL8-on:
    java -version
    openjdk version "17.0.15" 2025-04-15 LTS
    OpenJDK Runtime Environment (Red_Hat-17.0.15.0.6-2.0.1) (build 17.0.15+6-LTS)
    OpenJDK 64-Bit Server VM (Red_Hat-17.0.15.0.6-2.0.1) (build 17.0.15+6-LTS, mixed mode, sharing)

Extra info:
    Az slf4j-nel a legtobb osztaly az org.slf4j///org/slf4j/... modon toltodott be, mig 19c-n ezek org/slf4j/... formatumuak. Azt kideritettem, hogy Java 8 utan modulrendszer jot a Javaba elvileg, es az okozza ezt. Ez okozhatja a hibat?

Pl:

org.slf4j///org/slf4j/loggerfactory and org/slf4j/LoggerFactory

Kezzel is megprobaltam betolteni.

Ha betoltom a ket jart (slf4j-api, password4j) wgy mezitlabas java projektbe akkor mukodik JDK 8/11/17/21/24-gyel ahogy kell.
    Ha mavennel huzom be, az slf4j-apin kivul akkor sem huz be mas fuggoseget.

PLS HELP! :)

Ha barmi infora szuksegetek van, akkor csak szoljatok!

Udv.

Új hozzászólás Aktív témák