- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
Azért ez eléggé nem volt triviális, hogy először system-ként kell csatlakozni, majd azzal létrehozni egy felhasználót magamnak.
Rögtön két problémába is ütköztem: először nem engedett felhasználót létrehozni, mert valami prefix (C##) gondja volt. Erre ki kellett adnom egy ALTER SESSION utasítást, és így már lefutott a CREATE USER. Viszont azt sem tudtam, hogy ennek a felhasználónak külön dba jogokat is kell adnom, hogy csatlakozni tudjak vele. Most már szerencsére ez is rendben van.
Következő lépésként felkutatom a HR sémát, és utánajárok, hogy lehet felrakni, mert egyelőre ezzel is meg vagyok lőve.
-
bpx
őstag
Most akkor PIVOT/UNPIVOT azért van kilőve, mert nem használható, vagy mert nem sikerült megoldani vele?
with data as
(
select * from t_test
unpivot (value for val in (val1, val2, val3, val4, val5))
)
select a, b, c from (select val, value, label from data)
pivot (min(value) for label in ('A' as a, 'B' as b, 'C' as c))
order by val; -
tm5
tag
Valójában nem értem, hogy niért lenne rá szükség. Van valami "zajos" elem valahol a két végpont közötti csatornában? Azért normálisan azt várnám el, hogy se az Oracle se az MSSQL ne torzítsa az adatot az átvitel során.
Egy dolog jut az eszembe ami problémát okozhat, az pedig az eltérő db character set encoding. Bár azért van az Oracle Gateway, hogy ezeket kezelje.
Én használtam Gateway-t bő 10 éve és ahogy emlékszem már akkor sem volt vele semmi gond.
Vagy az a gond, hogy valaki valahol belenyúlhat az adatokba?
-
Petya25
őstag
MSSQL és nem ismeri a LAG függvényt.
bambano
Lehet nem fejtettem ki pontosan, 'b' minden első előfordulását szeretném megkapni egy időintervallumban. A 4 az állapotváltozásokra lehet hogy jó lenne a példámban, de a státus állapota többféle is lehet nem csak kettő. Ha úgy tetszik a b c d e értékek is előfordulhatnak. -
tm5
tag
Én is LAG-gal csinálnám amire még lenne téve egy CASE WHEN, hogy
CASE
WHEN val = LAG(val) OVER ... THEN 0
ELSE 1
END xez menne egy subqueryben és erre már csak egy SUM(x) kell.
Nagyon szépen működik a LAG, nekem a multkor a legutolsó értékváltozás dátumát kellett meghatározni és így csináltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7400, 14" FHD IPS, i7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év gara
- DELL LATITUDE 7400, 14" FHD IPS, i7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Lenovo Thinkpad T480s, 14" FHD IPS, I7-8550U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Dell Latitude 3510, 15,6" FHD IPS, I5-10310U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Magyar bill, W11
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged