- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Végre hivatalos, mikor lesz az S26 hivatalos
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone Air - almacsutka
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
válasz
mr.nagy
üzenetére
szia
excelben összeraktam valami hasonlót, ha jól értettem mi a feladat
A pivotban látod, hogy az 1,2,3-as vevőknek mekkora igényei voltak, mennyit kapnak és mennyi a maradék, ami az átlagolás miatt nem kerül szétosztásra.
SQL-ben analitikus függvényekkel meg lehetne csinálni ugyanígy szerintem.
-
varsam
őstag
Sziasztok,
szerintetek melyik gyorsabb?
TO_CHAR(tábla.dátum_mező,'YYYY.MM.DD.') >= '2017.11.01.'
--vagy
tábla.dátum_mező >= TO_DATE('2017.11.01.','YYYY.MM.DD.')
Én azt mondanám, hogy a második egyértelműen, mivel az első először minden értéket characterré alakít át majd utána szűr, a másik pedig egy rendes dátum szűrés.
Kollégánál láttam az elsőt, érdekelne, hogy mennyivel lehet az lassabb? -
varsam
őstag
üdv
egyszerű kérdésem lenne. PLSQL-lel szeretnék dátumra szűrni.
A dátum 2003.11.26. 10:28:14 ilyen formátumban van. Hogy kellene egy bizonyos dátumra szűrnöm?köszi
-
varsam
őstag
köszi, ezt még nem ismerem, de ki fogom próbálni.
Most hirtelen úgy oldottam meg, hogy az első lekérdezésben csináltam egy külön oszlopot, ami true vagy false értéket kap, az alapján, hogy megegyezik-e a szöveg, konkrétan:
A: [név] Like "szöveg*"
Majd a következő lekérdezésben már ezt tudom szűrni iif-fel, hogy iif([A]=false,"akkor ez","különben az") -
varsam
őstag
Üdv,
Access-ben iif kifejezésben hogy tudok szövegrészletre szűrni?
Like "*valami*" szerű dolog kellene. -
varsam
őstag
üdv
Access-be van egy táblám, amiben az egyik szöveg típusú mezőben dátumok vannak tárolva 'yyyy.mm.dd' (nincs pont a végén) formában. Van egy másik táblám, az abban lévő dátum mező rendes dátum formátumban van 'yyyy.mm.dd.' formában.
Ezt a két mezőt nekem össze kéne kapcsolnom, de így nem működik. Hogy tudnám ezt megoldani?előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 9330 2in1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) vbill gar
- Üzletből,garanciával,MSI Alpha Gamer 17 Ryzen 9-7945 16mag-32Szál/32GB RAM/1TB NVME SSD/RTX 4070/4K
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Új Tenchnics A800 Bluetooth Hifi fejhallgató zajszűrővel.
- Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 KIT Beast Black - 1 év magyar bolti garival! -
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs