- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Ha valami(ke)t aggregálni szeretnél, akkor a group by-nál fel kell sorolnod minden olyan mezőt, ami a selectnél fel van sorolva és NEM számított mező.
Aggregálandó mezőket viszont nem szabad beírni a group by-hoz.Persze lehetne ablakozó függvényekkel bonyolítani a történetet, hogy ne kelljen group by, de úgy kétszer olyan hosszú lenne a kód, és nehezebb megérteni, mit csinál
select id, kezdes
from (
select id, kezdes, row_number() over (partition by id order by kezdes asc) rn
from tabla)
where rn = 1; -
nyunyu
félisten
create view v_ajandek as
select tetel, sum(netto) sum_netto, sum(brutto) sum_brutto
from dbo.Ajandek
group by tetel;Lényeg az, hogy minden a group by-ban nem megadott oszlopra valamilyen aggregáló függvényt (min, max, count, sum, avg...) kell használni, esetedben mindkét oszlopra külön-külön szummázol.
-
Ispy
nagyúr
A feladatok a recordset és abból a feladat nevét vizsgálja, a ! azt jelenti, hogy a recordset eleme következik.
-
A SAP-ból szerintem nem fogjátok tudni máshogy kinyerni, de nem vagyok 100%-ig biztos benne. Nálunk szerencsére file-okat pakolnak le és mi töltjük be SQL adatbázisba, így már a betöltő tárolt eljárásban elvégezzük a szükséges transzformációkat.
Egyébként a feltöltést követően csak egy plusz update sort kellene futtatniuk, ami az összeg mezőn elvégzi a szükséges konverziót.
-
Fentebb írták, hogy amikor lekérdezésnél hivatkozol a mezőre, akkor pontot cseréld semmire, a vesszőt pedig pontra, utána már tudod használni a decimalt.
select cast(replace(replace(szám, '.', ''), ',' , '.') as decimal(8,2))
Ha elb...tam a szintaxist, akkor sorry, csak már alig látok.
Tárolod is a kapott adatokat? Ha igen, akkor az átalakítást érdemes a letároláskor elvégezni, hogy a későbbiekben a lekérdezésnél ne kelljen átalakítani, így az gyorsabban fog futni.
Én is szoktam szívni ezzel SAP-ból kapott adatoknál, főleg ha EUR és HUF vegyesen van...
-
nyunyu
félisten
Nem lehet állítani az IDEdben, hogy milyen területi beállításokkal értelmezze/jelenítse meg a számokat/dátumokat?
Gondolom az SQL Management Studioban is állítható, nem csak az SQL Developerben.
Meg mire van állítva a szerver? (SQLPlus pl. a szerver beállításait használja)
-
Ispy
nagyúr
Win, területi beállítások, tizedes és helyiérték beállíások. Az ezeresnél van egy pont, a tizedespont meg egy vesző. Gondolom az sql szerver más beállítássokkal megy, nem ámerikái.
Nekem 123.47-et ad vissza, ha kiveszem a pontot, akkor meg kerekít. Szövegként nem is tudom konvertálni, mert nem ismeri fel, mint szám.
Vagy replace-szel kiveszed a pontot, a vesszőből meg pontot csinálsz a convert előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- Androidos tablet topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest