Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Egyelőre szerintem indulj el, aztán ha már úgy látszik, hogy a táblaméretek növekedésével egyre lassabb, akkor ráérsz optimalizálni.
Akkor már úgyis lesz elég adatod a felhasználói szokásokról, és egyértelműbben kirajzolódik, hol van a szűk keresztmetszet.1% sebességnövelésre nem érdemes napokat elszúrni.
Nekem is volt olyan projektem, ahol engem cseszegettek állandóan, hogy túl sokáig fut nagy ügyfelek esetén az adatmigráció teljességét vizsgáló querym, végül már a DBA guruink optimalizálták, de úgy sem lett sokkal jobb a helyzet, talán 10%-ot tudtak nyerni az indexeléssel és egyéb mágiával.
Legnagyobb telefonelőfizető vállalatot 12 óra alatt tudtuk végigkergetni, ebből 2-3 óra volt az adatkonverzió, és 9-10 az adathelyesség+teljesség ellenőrzés.Aztán projekt végén távoztak a főokosok, akik az adatellenőrző motort fejlesztették, és én örököltem meg a kódjukat a következő projekthez, mondván van már elég gyakorlatom a ellenőrző funkciók írásában.
Sikerült beüzemelni, főnököm elment demózni, hogyan lehet egy mozdulattal megszüntetni 120 ezer előfizetést, aztán 20 perc múlva idegesen telefonál, hogy még mindig nem jött be a következő képernyő.
Végül valami 2 óra volt, mire egy táblában szereplő 120 ezer rekordot sikerült kikeresni pár másik táblából, és a demó alkalmazás továbblépett a következő képernyőre.Kézzel megfuttattam ugyanazt az ellenőrző queryt, 3 perc alatt lefutott.

Na, akkor jobban nekiálltam átnézni az ellenőrzéseket futtató motort, és észrevettem, hogy a kolléga minden rekordra, minden egyes query futtatására kurzort használt, így a tömeges adatellenőrzésre szolgáló query annyi példányban futott libasorban, ahány sor volt a táblában

Plusz megfejelve a dinamikusan összerakott SQL futattatásának a hívásonkénti overheadjével (120e rekordnál az bő egy óra!)Utána egy hétig faragtam az örökölt kódot, mire kiírtottam belőle az összes létező kurzort, hogy az összes query az egész adathalmazra egyben fusson, és egyszer legyen csak dinamikus SQL hívva.
Eredmény? 2 óra helyett 3 perc.Ha visszaportoltam volna az újraírt motort a migrációs projektbe, akkor "kedvenc" nagyvállalatunkat 12 helyett 3 óra alatt le tudtuk volna futtatni, ugyanazokkal az ellenőrző querykkel...
Szóval az optimalizálnivaló nem mindig ott van, mint amire először gondolnál!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Gyúrósok ide!
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Motoros topic
- További aktív témák...
- HyperX Cloud Stinger Core Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- ÚJ HyperX Cloud Stinger Core Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Eladó egy komplett erőbázis ami bármilyen csatára felveszi a harcot a megfelelő kártya mellett.
- Samsung C34G55TWWP Monitor - 34", VA, 3440 x 1440, 1 ms, 165 Hz
- Eladó ASUS TUF GAMING B760M-PLUS WIFI mATX alaplap
- Lenovo 40AH és 40A1 dokkoló, töltő is.
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB 100%(1év Garancia)
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs