Hirdetés
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Ezt az öt videót volt a legjobb megcsinálni idén
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Bemutatkozott a Redmi 13 4G
- Fotók, videók mobillal
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
Hun van a selectből a join?
Ezt a where-es megoldást ne erőltesd, én nem legalább is nem szoktam:
update x set mező=...from xinner join y on x.mező=y.mezőÍgy csak azokat fogja frissíteni, ahol x-ben és y-ban is megtalálható a kapcsolat alapján a rekord.
Ez mondjuk nem access, hanem ms sql, már rég nem accesseztem, szerencsére, de hátha megeszi.
Kicsit furán kezeled az accesst, mint valami excel táblát.
Nem mint egy relációs adatbázist.A gyémánt operátor egy kapcsos zárójel (leánykori nevén), ebben az esetben gondolom nincsen from és paraméterként értelemzi az access, egyébként ms sql-ben így illik a mezőkre hivatkozni, mert egyébként ha a mező neve egy operátor is, akkor a fordító nem tudja mit akarsz és hibára fut. Vagy ha gyilkos modon szóköz van a mező nevében, akkor is megpusztul. Ilyenkor a kapcsos zárójel közötti részt mezőként értelmezi.
Egyébként valami ilyesmi is lehet a megoldás:
update x set mező=....from x, ywhere (x.mező=y.mező)Csak én rosszul vagyok ettől a sytanxistól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó EVGA GTX570HD 2.5GB videokártya
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem mint egy relációs adatbázist.