Hirdetés
- Yettel topik
- 1 mAh-val lopta el a Realme a Honor győzelmét
- Itt vannak az eddigi legrészletesebb képek a Samsung Galaxy A37-ről és A57-ről
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Két 200 megapixeles kamerát tesz a Xiaomi a 18-as szériába?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Kuo: Az Apple lenyelheti a dráguló memóriaárakat az iPhone 18-nál
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Egyébként meg lehet, hogy a tákolt eljárás ezredmásodpercekre kireszelése helyett inkább a folyamatot kéne átnyálazni, hogy az mennyire optimális, azzal valószínűleg SOKKAL többet nyernél.

Egy korábbi combos adatmigrációs projekten anyáztak velem állandóan a nagy adatmennyiségen lefutó sok adatellenőrző szkript "lassúsága" miatt.
(Én reszelgettem a szkripteket azon a projekten)Aztán következő projekten újrahasznosítottuk az egész adatellenőrző keretrendszert, csak annak a gazdája már nem volt a csapatunk része, így elmélyedhettem a kolléga kódjában, és tele volt kurzorokkal, meg dinamikusan összerakott SQL hívásokkal

Egészben az volt a legszebb, hogy az összes rekordra egyesével hívta meg az ellenőrző szkripteket.Azt meg tudni kell, hogy Oracle alatt egy exec 'select 1 from dual;' akkor is másfél másodpercig tart, ha fejreállsz közben...
Végeredmény az lett, hogy az egyesével futtatott szkripteket összefűztem egy clobba, aztán az lett dinamikusan futtatva.
Plusz kivettem a kurzort az egész elől, mert az ellenőrző szkriptek eleve úgy voltak megírva, hogy egész táblára futottak, így egy százezres táblán elég volt őket egyszer meghívni, nem kellett rekordonként külön-külön...Eredmény? 20 perc helyett lefutott az egész 15 másodperc alatt.
Tanulság?
Ne engedj Java/C/C# programozót SQLt "kódolni", mert az teljesen más műfaj.
(Pláne, ha natív SQL helyett Hibernate-tel vagy LinQ-el súlyosbítja
)Kiváncsi lettem volna, hogy a keretrendszer 2.0-át visszaportolva a légycsapó projektbe, mennyi ideig tartott volna a 3 betűs nagybank összes telefonvonalának adathelyesség ellenőrzése az eredeti 12 óra helyett

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 650W
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest