Hirdetés
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Aranyozott különkiadást kapott a Red Magic 11 Pro+
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Egyébként meg lehet, hogy a tákolt eljárás ezredmásodpercekre kireszelése helyett inkább a folyamatot kéne átnyálazni, hogy az mennyire optimális, azzal valószínűleg SOKKAL többet nyernél.

Egy korábbi combos adatmigrációs projekten anyáztak velem állandóan a nagy adatmennyiségen lefutó sok adatellenőrző szkript "lassúsága" miatt.
(Én reszelgettem a szkripteket azon a projekten)Aztán következő projekten újrahasznosítottuk az egész adatellenőrző keretrendszert, csak annak a gazdája már nem volt a csapatunk része, így elmélyedhettem a kolléga kódjában, és tele volt kurzorokkal, meg dinamikusan összerakott SQL hívásokkal

Egészben az volt a legszebb, hogy az összes rekordra egyesével hívta meg az ellenőrző szkripteket.Azt meg tudni kell, hogy Oracle alatt egy exec 'select 1 from dual;' akkor is másfél másodpercig tart, ha fejreállsz közben...
Végeredmény az lett, hogy az egyesével futtatott szkripteket összefűztem egy clobba, aztán az lett dinamikusan futtatva.
Plusz kivettem a kurzort az egész elől, mert az ellenőrző szkriptek eleve úgy voltak megírva, hogy egész táblára futottak, így egy százezres táblán elég volt őket egyszer meghívni, nem kellett rekordonként külön-külön...Eredmény? 20 perc helyett lefutott az egész 15 másodperc alatt.
Tanulság?
Ne engedj Java/C/C# programozót SQLt "kódolni", mert az teljesen más műfaj.
(Pláne, ha natív SQL helyett Hibernate-tel vagy LinQ-el súlyosbítja
)Kiváncsi lettem volna, hogy a keretrendszer 2.0-át visszaportolva a légycsapó projektbe, mennyi ideig tartott volna a 3 betűs nagybank összes telefonvonalának adathelyesség ellenőrzése az eredeti 12 óra helyett

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Suzuki topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- ASUS routerek
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest