Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Egyébként meg lehet, hogy a tákolt eljárás ezredmásodpercekre kireszelése helyett inkább a folyamatot kéne átnyálazni, hogy az mennyire optimális, azzal valószínűleg SOKKAL többet nyernél.

Egy korábbi combos adatmigrációs projekten anyáztak velem állandóan a nagy adatmennyiségen lefutó sok adatellenőrző szkript "lassúsága" miatt.
(Én reszelgettem a szkripteket azon a projekten)Aztán következő projekten újrahasznosítottuk az egész adatellenőrző keretrendszert, csak annak a gazdája már nem volt a csapatunk része, így elmélyedhettem a kolléga kódjában, és tele volt kurzorokkal, meg dinamikusan összerakott SQL hívásokkal

Egészben az volt a legszebb, hogy az összes rekordra egyesével hívta meg az ellenőrző szkripteket.Azt meg tudni kell, hogy Oracle alatt egy exec 'select 1 from dual;' akkor is másfél másodpercig tart, ha fejreállsz közben...
Végeredmény az lett, hogy az egyesével futtatott szkripteket összefűztem egy clobba, aztán az lett dinamikusan futtatva.
Plusz kivettem a kurzort az egész elől, mert az ellenőrző szkriptek eleve úgy voltak megírva, hogy egész táblára futottak, így egy százezres táblán elég volt őket egyszer meghívni, nem kellett rekordonként külön-külön...Eredmény? 20 perc helyett lefutott az egész 15 másodperc alatt.
Tanulság?
Ne engedj Java/C/C# programozót SQLt "kódolni", mert az teljesen más műfaj.
(Pláne, ha natív SQL helyett Hibernate-tel vagy LinQ-el súlyosbítja
)Kiváncsi lettem volna, hogy a keretrendszer 2.0-át visszaportolva a légycsapó projektbe, mennyi ideig tartott volna a 3 betűs nagybank összes telefonvonalának adathelyesség ellenőrzése az eredeti 12 óra helyett

Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Renault, Dacia topik
- Vicces képek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OnePlus 15 - van plusz energia
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez a mondat angolul?
- Kés topik
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest