- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Apple AirPods Max - a legjobbat a hallgatóságnak
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Nem lesz új Nothing zászlóshajó
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novics
senior tag
Tényleg csak ennyi hiányzik. Ezt én is észrevehettem volna.
Viszont most meg azon akad ki, hogy nincsen definiálva ez a függvény. Sajnos egész héten rendezvények vannak, és most nincsen túl sok időm ezzel foglalkozni, ettől függetlenül hálás vagyok minden segítségért. Még csak most ismerkedek komolyabban az SQL-lel, ez gondolom egyből látszott a kérdéseimen. 
Ez egy dolgozói nyilvántartás, amiből jogszabálynak megfelelő adattartalommal jelentéseket kell generálnom. Az egyik kötelező adat a közalk. jogviszony kezdete. Ha a usernek volt olyan korábbi jogviszonya, ami beszámít a közalkalmazottiba, akkor annak a kezdődátuma kell, ezek közül természetesen a legkorábbi. (min(kmh.kezdete) where beszam = yes) Ha pedig nem volt ilyen jogviszonya - mert vannak olyanok, akiknek ez az első munkahelye, vagy nem beszámítható egyik korábbi sem -, akkor pedig az itteni jogviszony kezdődátuma kell. (szemad.jogvisz_kezd) Vissza kell kapnom mind a 238 dolgozót, viszont mindegyiket csak egyszer. Elég csak egy olyan tábla, ahol a név és a dátum szerepel, azt már be tudom rakni a jelentésbe. Ami maga szintén elég baltával faragott, biztosan van elegánsabb megoldás, de egyelőre működik, a csinosítás ráér.
Még mindig jöhetnek könyv, weboldal tippek, amin el lehet indulni felfedezni az SQL rejtelmeit.

Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- BestBuy topik
- Energiaital topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nintendo Switch 2
- Formula-1
- Bakelit, vinyl lemezjátszó
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10750H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 W11
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Viszont most meg azon akad ki, hogy nincsen definiálva ez a függvény. Sajnos egész héten rendezvények vannak, és most nincsen túl sok időm ezzel foglalkozni, ettől függetlenül hálás vagyok minden segítségért. Még csak most ismerkedek komolyabban az SQL-lel, ez gondolom egyből látszott a kérdéseimen.