- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Mondjuk Microsoft vonalon maradva Visual Studio LightSwitch 2015 (szólok előre, hogy ingyenes). Jobb, mint az Access, mert:
1. bármilyen teljes értékű SQL lehet alatta, mondjuk MS SQL
2. webes kimenetet generál neked, azaz Access el ellentétben bárhol bármikor, akárhány konkurens userrel tudjátok használni.Nem Microsoft vonalon is van egy csomó ehhez hasonló eszköz.
"A táblák megvannak, formok is vannak bevitelhez, egyszerűbb lekérdezésekhez is, csak ez a qrva "excel" nem megy a készlettel."
No ez az, dobd ki az egész eddigit, és írd újra azzal a megközelítéssel, amit fentebb mondtam. Bármilyen eszközzel is fogsz végül nekiállni, amit mondtam mindegyikre igaz lesz. 100%, hogy alapjaiban elhibázott az adat tábla struktúrád, és így nyilván a rájuk épülő formok is. -
martonx
veterán
Szerintem teljesen rossz az alapállásod a feladathoz. Neked Accessben alap formokat, táblákat kell definiálnod, amiknek közük nincs a fejedben élő Excelhez.
Csinálsz egy formot, ahol bekéred a készlet mozgást, utána pedig Access SQL-el kezeled a többit. Ugyanakkor szólok, hogy szvsz nagyon nem az Access a megfelelő eszköz erre így 2016-ban, bár programozási tudás híján talán mégis (bár még akkor se, bár akkor semmi megoldás sem jó
).
-
tm5
tag
lehagytam egy záró zárójelet az NVL-es sor végéről, nem amiatt kapsz hibát? Mert amúgy szerintem ennek működnie kellene.
Amúgy nem lenne gond a mutatnál egy példát az adatokra, hogy mi van az egyes táblákban és hogy mi az elvárt select eredmény. 2 ember elég, egyiknél van kmh a másiknál nincs.
-
Novics
senior tag
Jönnék egy újabb kérdéssel.
Van egyszer a fentebb megoldott lekérdezés, ahol megkapjuk a legkorábbi kezdődátumot. De vannak olyan userek, akiknél nincsen ilyen dátum, hozzájuk egy másik táblázatban lévő kezdődátumot kellene beírni.
Van tehát 2 tábla:
szemad - itt található a jelenlegi kezdődátum
kmh - itt vannak felsorolva a korábbi munkahelyek, innét kellett a legkorábbit kikeresni
Nekem a jelentésre a kezdődátumhoz vagy a kmh-ban szereplő legkorábbi dátumot, vagy ha ilyen nincsen, akkor a szemad kezdődátumot kell kiíratnom. A két tábla a szemad.id = kmh.dolg mentén van összekapcsolva.Az IIF-re, és beágyazott lekérdezésekre gondoltam - de gondolva az előző megoldásra, lehet, hogy megint ágyúval megyek verébre -, amivel megvizsgálom, hogy a kmh-ban van-e érték, ha nincs, akkor a szemadból kérdezem le a jelenlegi kezdődátumot, ha van érték, akkor az ottani legkisebbet keresem meg.
SELECT szemad.id, szemad.nev, IIF(ISEMPTY((SELECT kmh.kezdete FROM kmh INNER JOIN szemad ON kmh.dolg = szemad.id WHERE kmh.beszamithato =YES)),(SELECT szemad.jogvisz_kezd FROM szemad),(SELECT kmh.kezdete FROM kmh INNER JOIN szemad ON kmh.dolg = szemad.id WHERE kmh.beszamithato =YES))
FROM szemad INNER JOIN kmh ON szemad.id = kmh.dolg
GROUP BY szemad.nev, szemad.id;Azt kapom vissza, hogy ez az allekérdezés legfeljebb egy rekordot képes visszaadni. Nem tudom, hogy ezt pontosan hogyan is kell érteni, de arra magamtól is rájöttem, hogy ez így nem lehet jó. Az allekérdezések ugye nem egy-egy értéket adnak vissza, szóval valahogyan meg kellene mondani nekik, hogy a külső SELECT szemad.id-hoz igazodó értéket adják csak meg. Ha a szemad.nev/id-t átneveztem AS-zel, és az allekérdezésekben meg a WHERE záradékban beírtam, hogy kulso_nev = szemad.nev, akkor meg azért rinyált, hogy a kulsp_nev nem szerepel összesítő függvényben, akkor sem, ha mindegyik függvénybe beleírtam. Szóval totális a káosz, és már nincsen több ötletem.
Közben azért guglizok, és felmerült, hogy esetleg valami olyan megoldás kellene, mint a programozásnál a szubrutinok. Lehet olyat, hogy megírja az ember a 3 lekérdezést, elnevezi őket, és utána csak rájuk hivatkozik? Gyanítom, hogy a külső FROM-ba bele kellene írni ezeket a lekérdezéseket is.
Van valami jó oldal, ahol érthetően, de nem 28ezer oldalon keresztül bemutatják a lekérdezéseket?
A Taylor-féle SQL for Dummies mennyire jó, mennyire szakmai? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest