Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx
    veterán

sziasztok.
    1) létezik valami hatékony módszer lebackupolni egy táblát, amiben 86 millió rekord (16GB) van? ms sql-ről van szó.
    ma elindítottam egy generate script félét, ami ugye sql fájlba menti ki. fél óra után szóltak hogy gáz van a szeróval, persze a query nyomatta 100%-on a procit. 20gb volt a fájl, mikor cancelt nyomtam neki.

2) más adatbázisban is le akarom csekkolni, hogy van-e ilyen gázos tábla. egy select count is ennyire proci igényes, hogy legyilkolja a szerót?
    egyébként production szerverről van szó

1. ne viccelődjünk már, MS SQL-t rohadtul nem generate scripttel kell backupolni, hanem a backupolás funkcióval, ami meglepő módon pont erre van kitalálva. Akár még tömöríti is neked közben az adatot. Tudom durván el van rejtve, a te képernyőmentéseden pl. a totál váratlan Back Up menü pont néven szerepel 5-tel a Generate Script felett.

2. a select count nem erre való, noha rossz gyakorlatként gyakran használják erre. Nálunk pl. a legnagyobb táblában lévő pár milliárd sornál, ha kiadsz egy select count-ot, akkor simán leáll a 64 magos, 256Gb-s szerver is. Ellenben van egy rakás analitikai beépített függvény, simán le tudod kérni az összes tábla adatait. Mondjuk így: [link]

Új hozzászólás Aktív témák