- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Több fény kell, hogy a OnePlus 15T vonzóbb legyen
- Telekom mobilszolgáltatások
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- MWC 2026: Óriásakkut tuszkoltak egy szupervékony hajlíthatóba
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
üdv. van egy oracle selectem:
select bla, bla2, bla3, bla4 from tabla where ...
egy olyan oszloppal kéne kiegészítenem, amely megszámolja, hogy hány ugyanolyan fajta sor van az adott soron kívül (tehát pl bla azonos az adott sorral).
a problémám annyi, hogy nem tudok aliast adni, mert az adott programkörnyezet nem teszi ezt lehetővé. ennek oka, hogy mindenképp kiegészíti az én jó kis aliasos selectemet egy alias nélküli where-rel...
megpróbáltam beágyazni egy másik select-et (ez tűnne a szimpatikusnak):
select bla, bla2, bla3, bla4,
(select count(*) from tabla ujra where ujra.bla = bla) from tabla where ...ez kihoz egy eredményt, de úgy tűnik ez valami rettentő nagy eredményt ad. úgy sejtem, hogy nem tudtam neki megmondani, hogy csak az adott sor bla értékéhez egyezőket keressen.
remélem érthető a probléma. elég láma vagyok sql-ben de minden tippet szívesen fogadok. próbáltam rákeresni a neten, de nem jutottam előbbre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward 4060Ti Ghost 8GB / 11 Hónap Alza.hu Garancia / Beszámítás OK!
- BONTATLAN Új Ipad 10th , 11th Minden szín 1év hivatalos Apple Garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL.
- BONTATLAN Új Iphone 17 256-512GB Minden Szín 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehet
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Eladó SteelSeries Apex 3 gamer billentyűzet, új!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE RTX 3080 Gaming OC videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 500 SSD + 1TB HDD
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 64GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest