Hirdetés
- Almás kagylót főznek Cupertinóban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brett001
aktív tag
Sziasztok!
Tökre semmit nem értek a MySQL-hez ezért előre is elnézést a nagyon lamer kérdésért.
A lényeg annyi, hogy fut a gépemen egy WAMP 2.4 webszerver localhostként használom. Van egy progi ami létrehoz egy mysql adatbázist és abba töltöget fel adatokat. Egy másik meg kiolvassa ezeket és dolgozik velük. Persze néha elfordul, hogy hibás feltöltés fordul elő ilyenkor a phpMyAdmin progival bele tudok nyúlni, sorokat törölni, átszerkeszteni adatokat én is tudok. Most viszont adódott egy olyan helyzet, hogy szereztem egy másik kiolvasó progit ami a dátumot/időt UNIX_TIMESTAMP formában várja. Az én feltöltőm viszont a dátum időt YYYYMMDDHHSS formában tölti fel. (pl. a mai nap 21:58 igy néz ki 201412092158 az oszlop neve 'datetime'.) No most nekem ezt kéne unix idővé konvertálni, hogy az új progi értelmezni tudja. Azt ugye meg tudom csinálni, hogy phpmyadmin ---> sor módosítás a 'datetime' oszlophoz kiválasztom a UNIX_TIMESTAMP függvényt és indítás. Meg is csinálja. Vagy ha ezt beírom belső parancskéntUPDATE `dbnév`.`táblanév` SET `datetime` = UNIX_TIMESTAMP('20141201000200') WHERE `táblanév`.`station_id` = 'érték'
De ugye a phpmyadmin csak egy rekordot tud egyszerre. Ha több sort bepipálok nem csinálja meg a függvény alkalmazását minden bepipált sorra. Ellentétben pl. a törléssel.
Milyen belső parancsot kell kiadni, hogy az egész 'datetime' oszlop összes rekordját átkonvertálja unix időbe?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vallás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Almás kagylót főznek Cupertinóban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- ,,Gamer Pc AMD Ryzen 5 8400, DDR5, RX 6900 XT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 32GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5300U I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 211 - Lenovo Legion 5 (15ITH6H) - Intel Core i7-11800H, RTX 3060 (ELKELT)
- ÚJ akksi! GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év gar
- Xiaomi 15T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 15ACG6 165Hz Gamer notebook -R7 5800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB W11
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A lényeg annyi, hogy fut a gépemen egy WAMP 2.4 webszerver localhostként használom. Van egy progi ami létrehoz egy mysql adatbázist és abba töltöget fel adatokat. Egy másik meg kiolvassa ezeket és dolgozik velük. Persze néha elfordul, hogy hibás feltöltés fordul elő ilyenkor a phpMyAdmin progival bele tudok nyúlni, sorokat törölni, átszerkeszteni adatokat én is tudok. Most viszont adódott egy olyan helyzet, hogy szereztem egy másik kiolvasó progit ami a dátumot/időt UNIX_TIMESTAMP formában várja. Az én feltöltőm viszont a dátum időt YYYYMMDDHHSS formában tölti fel. (pl. a mai nap 21:58 igy néz ki 201412092158 az oszlop neve 'datetime'.) No most nekem ezt kéne unix idővé konvertálni, hogy az új progi értelmezni tudja. Azt ugye meg tudom csinálni, hogy phpmyadmin ---> sor módosítás a 'datetime' oszlophoz kiválasztom a UNIX_TIMESTAMP függvényt és indítás. Meg is csinálja. Vagy ha ezt beírom belső parancsként