Hirdetés
- iPhone topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Akciófigyelő: Jelentős kedvezményekkel veheted meg a Xiaomi 17-eket
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
- MWC 2026: Adatbiztonságra fókuszáló újdonságok a Motorolától
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- MWC 2026: Na, fussunk vele még egy kört!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenkinek!
Arra kérnélek benneteket, hogy illusztráljátok konkrét példával, vagy csak simán konyhanyelven, hogy a több-a-többhöz kapcsolat esetén mi szükség van a kapcsolótáblára? Az addig rendben van, hogy bele kerül mindkét elsődleges kulcs, de ebben mi a pláne?
Leírom a saját példámat, kérlek véleményezzétek, jól értem-e a dolgot. Az egyik egyed legyen "termék", a másik pedig "áruház". Egy áruházban megtalálható több termék is, és egy termék több áruházban is megtalálható.
Tehát készítek például egy "megtalálható" nevű kapcsolótáblát, ebbe kerül 2 elsődleges kulcs, ami mutatni fog a "termék" és az "áruház" tábla elsődleges kulcsaira. Ebből azt tudom majd megmondani, hogy egy adott termék mely áruházakban van, illetve fordítva, vagyis hogy egy adott áruházban milyen termékek vannak? Tehát ennyi lenne a kapcsolótábla szerepe?A másik, ami még érdekelne, hogy SQL szinten ezeket hogy lehet bepötyögni, hogy megértse az adatbázis-kezelő rendszer? Olvastam REFERENCES kulcsszót is, meg valami CASCADE-t is, de utóbbit nem igazán tudtam értelmezni, hogy mire jó.

Aztán van még jópár problémám, például hogy miként töltöm fel a kapcsolótáblát? Sima INSERT, ahogy egy "átlagos" táblába szúrnék be, vagy van valami speciális kapcsolója?
Az a problémám, hogy a neten fellelhető doksik többnyire angol nyelven vannak, és hiába értem meg magát az angolt, ha ott olyan szavakkal dobálóznak, amit amúgy magyarul sem értek...
Köszi a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- Xbox tulajok OFF topicja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Formula-1
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kigolyózta magát a Netflix a Warner-csatából
- Metal topik
- E-book olvasók
- Anime filmek és sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- HP Probook 445R G6,14",FHD,AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 15" M2 16B RAM 256GB Magyar billentyű garancia 2026.11.14
- Lenovo ThinkPad T480s,14",FHD,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- GARANCIÁLIS ASUS TUF F16 // Intel Core 5 210H // 16GB RAM // 1TB SSD // RTX 4050
- 10genes kishibàs pc(i3-10105f/8gb/gt1030/win11/SSD/hdd)
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4678
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium használt, karcmentes 95% akku (344 ciklus) 6 hó
- darkFlash Shadow Pro
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 32GB RAM 1TB SSD! 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest