- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
user01
aktív tag
(Tudom, tudom, valaki mondta, hogy egyes rendszerek tudnak virtuális 5.1-et csinálni sima sztereóból is...)
Valóban így van. Nekem Sony 5.1-es soundbarom van, és többnyire TV-filmeket nézek (sztereó). És a régi házimozim Dolby Prologic II.-jéhez hasonlóan itt is sok effekt a hátsó hangszórókból jön, illetve a filmek zenéjénél is van olyan hangszer, ami hátulról szól és az egész zene körbe ölel.
-
Nekem ezekkel az 5.1 soundbarokkal 1 bajom van.
Méghozzá a késleltetés hiánya (lehet van olyan ami tudja,csak gondolom a drágábbak közt).
Hiába állítja a ember a hátsók hangerejét,ha nincs mellé késleltetés.
5.1/7.1 esetén az lenne a lényeg,hogy optimális esetben egy kör mentén helyezkednek el a hangszórók egyenlő távolságra a fültől.Ez a legtöbb esetben nem kivitelezhető egy átlag szobában/nappaliban,erre lenne jó a késleltetés,de ilyet nem nagyon látok a legtöbb soundbarnál.
A front mondjuk 3méterre van a fültől,a hátsók meg 60-80cm-re...
Aki már hallott jól beállított házimozit,tudja miért is fontos ez. -
mikrofon
veterán
Szia,
én örülök, hogy ezt leírtad. Igazából reggel, mikor elkezdtem írni az előző HSz-emet akkor a tiéd még nem volt.
Pl. nagyon jó, hogy a halkan filmnézést leírtad, mert ez nekem is fontos. Azért is érdekes, mert a JBL bar 9.1-nél mindenhol szerepel negatívként, hogy a beszéd hangkiemelést nem tudja. Így ezzel lehet teljesen ki is esik, pedig hogy örülne a feleségem, hogy a háttérhangszórók valójában nem falon vagy állványon lennének, hanem a középső egységen, amikor nem nézek filmet....
Másik érdekesség, hogy én a zenei részt nem olvastam ilyen rossznak, mint amennyire te most leírtad. Így valójában kérdés számomra, hogy te teszed magasra mércét, vagy tényleg nem üti meg az igényes zenehallgatás szintjét. Mondjuk kérdés, hogy akkor a többi soundbar ehhez képest hol van. Pl a HW900T. Én a HW70T-t néztem, mert az van most jóáron, meg elvileg több helyen azt olvastam, hogy nagyon hasonló a 800T-hez. Viszont az általad is linkelt oldalon zenei teljesítményben a 70T a 800T alatt van nem is hajszállal. Mondjuk a 900T az meg egy hajszállal felette. Bár kérdés, hogy ezek a mért értékek mennyire tükrözik a hallgatási élményt....
Minden esetre így még érdekesebb lett számomra a q900T. Feltéve, ha jó irányba nézelődök.... Bár szeretném olcsóbban megúszni....
Mondjuk az általad linkelt oldal a legjobb zenei soundbarnak, a q950t-t írja. Ha jól gondolom akkor annak ugyan olyan, vagy nagyon hasonló főegysége van mint a q900T-nek, ami csak egy hajszállal tud többet a tesztjük alapján mint a 800T....Szívesen olvasnék egy hasonló leírást a JBL bar 9.1-röl.... Mert kérdéses benne még akkor a zenei képesség mellett, hogy halkan mennyire élvezetes a filmnézés
-
Gino20
őstag
Ezt esetleg érdemes megnézned [Q70R vs SN8Y]
-
peti85
senior tag
Nekem Polk van, de nem az SR, hanem csak a 3.1. Hangminőség első osztályú, ahogy az a Polk-tól megszokott általában, Chromecast Audio jól működik. Google Assistant nincs beépítve, tehát mikrofon nincs benne, de telefonról vagy más Google Assistant képes eszközről vezérelhető. Könnyen átküldhető a telefonról pl. a Spotify hangja. Zenére is alkalmas, de nyilván ez igényfüggő is. Én igényes vagyok a jó hangzásra, de azért nem ott tartok hogy kábeleket cserélgetek a jobb hangzás érdekében. Az ügyfélszolgálat meg tényleg várakozásokon felüli. Viszont itt nem lesz Atmos és DTS-X hangzás, ha ez fontos Neked.
-
AttiMM
csendes tag
Sziasztok ismét! Már írtam néhányszor, és kaptam is hasznos segítséget, amit köszönök!
A választási folyamat végén járok, még kellene egy utolsó segítség, tapasztalat, vélemény - lökés.
Igények (azok vannak!):
200e körül keresek 5.1(.2) soundbar + hátsó hangsugárzós megoldást LG OLED55C8 tévénkhez főleg mozizásra, de online streaming zenehallgatásra is, lehetőleg beépített Google Assistant segítségével.
Sok-sok utánanézés és tanács után ezek maradtak a porondon:SAMSUNG HW-Q70R + SWA-8500S
LG SN8Y(G?) + SPK8
POLK AUDIO MagniFi MAX SR 5.1Mivel LG tévénk van (amit egyébként mindenkinek csak ajánlani tudok, az OLED az fantasztikus dolog!), ezért a szívem az LG megoldásához húz jobban, ráadásul abban van beépített Google Assistant (Chromecast), amit szeretek. Díjat is nyert idén ezzel a készülék, annyira nem lehet rossz.
A Samsung megoldásait nagyon sokan dicsérik itt, néhány teszt jobbnak tartja az LG-nél - ugyanakkor abban Alexa van, aminek korlátozottabbak a streaming zeneszolgáltatók elérése.
A Polk audio jó minőségű cuccokat gyárt és az ügyfélszolgálatát is nagyon dicsérte itt valaki.Fentiek alapján melyiket választanátok és miért? Az még jobb lenne, ha összehasonlító tapasztalatotok is lenne.
Aki válaszol, annak köszönöm (a többieknek a türelmet)! -
Gino20
őstag
Sokáig 7-8e volt, most kicsit drágább, de ez swa-khoz jó [link]
Nálam szintén zenész, vagyis nappali + konyha egy nagy átjáróval, így fogalmam sincs milyen lehetne egy akusztikailag jó - tökéletes helyiségben, de egy biztos, amit használok, így is jól ,,keveri - varázsolja" a hangokat.
Online streaming, Google Assistant, Spotify: Ebben sajnos nem vagyok kompetens, így lövésem sincs. Egy tuti, hogy a HW-Q60R-ben nincs wifi csak BT (Q70R-ben már van), de ha jól látom a zenelejátszás, akkor is BT-n menne [kép]
Ha a samu mellett döntenél, akkor javasolt a 2019-es R sorozat (Idei sorozat esetén pl még a Q70T is a kicsi SUB-al van szerelve) -
Gino20
őstag
5.1 esetén 150e körül akár jó vétel lehet egy Samsung HW-Q60R + Samsung SWA8500 vagy SWA9000.
A kanapé mögött arra enged következtetni, hogy esetleg a kábel sem zavaró akár a padlón elvezetve, ha azt a kanapé úgy is eltakarja (persze akkor ha nincs mögötte nagy tér, ahol közlekedtek). A Q60 mélyláda tekintetében elmarad a JBL-től, de szerintem sokkal szebb a hangkép, hangszínek.
Q70R már SUB-ban is a samu csúcskategóriáját képviseli [link] Ez egy swa8500-al ~180k és még ,,Atmost" is van a magassági sugárzók miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- alza vélemények - tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- 3D nyomtatás
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest