- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, hazahoztam a Focal Dimensiont, beüzemeltem, csalódás nincs, csak egy kicsinyke, de még ez is változhat.
Sok reviewben hozták fel negatívumként az árkategóriához képesti gagyi szar kínai bankkártya típusú távirányítót. Nemes egyszerűséggel kicserélték már egy normálisra. A külső csomagoláson volt egy matrica: "new remote control". Na nem mintha számítana szerintem, meg ezért ez se egy Logi. Harmony.
Az egész cucc masszív fém, unibody kialakítással, roppant jól néz ki élőben. A műanyag divatos design cuccok inkább a képeken mutatnak szépen, ennél ez fordítva van. A tartólábak viszont furcsák, csavarmentesek, de nem szorulnak bele a soundbarba, így ha megemelem, vagy előrebillentem kicsit pl. kábelezés miatt, akkor kiesnek belőle. Valami gumi alátéttel bele lehetne szorítani őket biztos, de úgyis a falon lesz, szóval nekem ez se számít.
A Focal CUB3 sub is egy impozáns darab, látszik rajta hogy nem először csinálnak ilyet. Minden masszív, robusztus, nehéz, a kapcsolók/poti fémből vannak. Jól néznek ki nagyon a lekerekített sarkok, a felületen viszont ez az idióta puha, gumi tapintású műanyag bevonat van, amit pl. az autóiparban is előszeretettel szoktak használni az idióta gyártók. Sajnos már látom lelki szemeim előtt, hogy mennyire gusztustalanul bele fog ülni a por, meg hogy pár év múlva vedleni kezd és ragacsos lesz, de ne legyen igazam.
Hang: itt van egy kis ellenérzésem, mert zenében nem hozta azt amit az Octogon Audional hallottam. Ez biztosan az elcseszett nappalimnak is köszönhető. Egyik oldalon nyitott (konyha, előszoba felé), másik oldalon full üveg, függönyözve, valamint annak, hogy be kell járódnia a cuccnak. Remélem túlnyomó részt ez utóbbiról lesz majd szó. Illetve a DSP-nek sok beállítási lehetősége van (szoba mérete, falak/padló típusa, soundbar elhelyezkedése, stb..), azzal is játszani kell majd, meglátjuk. Ugyanazt a tiszta/precíz hangzást kaptam amúgy, nincs dobozhang, nagyon kellemes, de nem vesz körbe úgy a zene mint a bemutatóteremben. A régi Yamaha AVR + mozis Magnat szettnél azért így is bőven jobb.
Film: na itt odaver, valószínűleg a DSP-k jobban elkezdenek dolgozni mint sztereónál, mert nyitottabb az egész "scene", mindenhonnét záporoznak az effektek, semmi torzítás, a CUB3 meg bontaná a falat, szinte teljesen minimumra kell tekernem.
Szóval összeségében eddig elégedett vagyok, a CEC/ARC, Bluetooth próbák majd később jönnek, egyelőre fel kéne fúrni a falra.
-
Na, sok-sok hallgatózás után félretettem egy Focal Dimension szettet, holnap de. megyek érte, majd írok a tapasztalatokról. Aki a felső(bb) kategóriában keres, szerintem nézzen rá, Focal CUB 3 sub-al + Focal BT receiverrel együtt csomagban megvehető 230-250eFt körüli összegért, ami az egykori árának kb. fele. A korabeli (3-4 éves a cucc) tesztek alapján erre a fél milliós árazásra azt mondta akkor a szaksajtó, meg az userek, hogy teljesen korrekt ahhoz képest amit produkál, és kifejezetten ajánlott, úgyhogy el lehet képzelni hogy mire képes amikor megszólal.
Nyilván azóta sok víz lefolyt a Dunán, nincs benne multiroom, streaming kliensek, airplay/bt, nem wireless a sub, stb.., viszont a hangzás ettől egy cseppet se változik, ennek terén továbbra is ott versenyez a Dimension a 400eFt+-os kategóriában, csak éppen 150-et kell érte fizetni (a Focal CUB3 sub önmagában 100eFt lenne, így jön ki nálam a kb. 250eFt, de csak elvi dolog, mert a soundbar külön nem vehető meg, csak akción kívül, úgy meg rettenet drága továbbra is). Szerintem szerencsések is vagyunk, mert a hazai disztribútor nyomja az akciót egy ideje, azaz szinte minden itthoni boltban ennyi, külföldi (amazon, ebay) beszerzés esetén is sokkal többet kéne érte fizetni. Azért kint sem fél misi már, de közel sincs rá ekkora akció.
Versenyben volt még amúgy a Naim mu-so (380kHUF), de nem hallottam azt a 130-150 ezres különbséget, és ugyan nálam priorítás volt a zene, de a Focal ugyanabban a ligában játszott ezen a téren az én fülem szerint. Félreértés ne essék, jobb volt a Naim, nagyon precíz, nagyon tiszta, és egy ékszerdoboz az egész, de nem egy kategória visszalépéssel szembesültem akkor, amikor a Focalon megszólalt egy flac.
Másrészt moziban sokkal többet ad mint a Naim (az egy audiophile zenedoboz inkább).Sonost nálam lenyomta (hangban), a Yamaha ysp-2700-at pedig nem tudtam meghallgatni sajnos, talán az még eltéríthetett volna, de annyira nem vágytam rá, és elvileg zenében rosszabb, az meg nekem fontos.
Hát ennyi, ha valakit jobban érdekel akkor majd írok az itthoni tapasztalatokról is, mert ugye az lesz az igazi teszt. Alig várom hogy holnap legyen
-
hibavissza
veterán
Bármelyik ARC képes belépő erősítő + valami feleségbarát sub-sat rendszer jobban szól mint egy soundbar és szolgáltatásban legalább azt tudja. Zenehallgatásban nagy visszalépés egy soundbar. 250-ből én már nem vennék ilyesmit.
Viszont ha főleg filmnézésre lesz és zenehallgatásban tudsz kompromisszumot kötni, akkor szinte bármelyik soundbarral elégedett leszel 150 ezerért. A lényeg, hogy támogassa az ARC szabványt.Bose Soundtouch 300, Samsung 650, Panasonic SC-HTB690 a közelmúltból. Ezeket érdemes meghallgatni. Adott esetben célszerű körülnézni a tv-d gyártójánál. Akkor biztos nem lesz gond az ARC szabvánnyal.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged