-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Jhonny06 #15309 üzenetére
Errol jut eszembe, a Siren csinalt egy Limoncello IPA-t a Hill Farmstead-del.
Nem hittem el, olyan mint egy radler, citromos savanykas frissito, masreszt egy jo dupla IPA. Alkohol abszolut nem erzodik, full limoncello ize van.
Kollegak egesz este azt vedeltek, teljesen leraideltuk a pub hutojet, az osszes elfogyott
Par alak nem eszlelte a 9% koruli alkoholfokot es total kiutotte magat rendesen.
-
qltsar
veterán
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jhonny06 #15217 üzenetére
meg a Mikkeller American Dreamje.
mondjuk itt ugy nezve, hogy ugyanugy 1.8-2eur a 0,5os nemet import Löwenbrau, a szlovak import Zlatyi, a cseh import Pilsner meg a Punk, ugy kb kiegyensulyozodik (meg a Timmermans Kriekje is, ha nagyon nyar van). aztan akkor mar 2.5ert ott a Sculpin.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Jhonny06 #15101 üzenetére
Ezt azert egy az egyben nem jelentenem ki. A mostanaban hype-olt modern IPA-k (amiket egyebkent en nagyon szeretek) jelentosen tobb komlot tartalmaznak a hagyomanyos IPA-nal. En ittam cask-bol eredeti angol IPA-kat, elegge mas a kezmuves vonalhoz kepest, sokkal kevesbe komlos.
Mondhatni, IPA-hoz merten is tul vannak komlozva a mostani fozetek. Ott van peldaul a Money Cannon a Brew Your Mind-tol, ezek az allatok ~30kg komlot tettek 1000l fozethez ha jol emlekszem. Szabad szemmel lathato a komlo olaj a sorben apukam szerint, harapni lehet a komlot. (Csak jutnek hozza.)
-
jsk
senior tag
válasz
Jhonny06 #14981 üzenetére
Itt amiatt drágák a jegyárak, mert abból fizetik ki a külföldi főzdék itt tartózkodását. Nem csak a sörük jön ide, hanem ők maguk is. Így nem csak a sört fizeti ki a szervező, hanem a repülőjegyektől kezdve a szállásig mindent.
Ha meg úgy fogjuk fel, hogy 3-4 sör után már nem érzel semmit (ha fél decit iszol, akkor az szerintem nem úgy van), akkor úgy nincs értelme semmilyen kóstolónak sem a bortól kezdve a whiskey-ig.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jhonny06 #14949 üzenetére
Az alap nekem is az egyik kedvencem, tetejeben az utobbi hetekben ittam belole dobozost es csapoltat is. Ez a bourbon varians egyebkent finom volt, nem arrol van szo, de a 12 euro / 0,568as doboz araert ez keves.
Van egyebkent jol eltalalt BA is, a Founders Breakfast stout es a KBS mind a ketto zsenialisan jo a maga modjan. Es elvileg pentektol jon ide is egy kisebb szallitmany CBS, keszitem a penztarcam mert abbol bizony egy negyes csomag be fog figyelni.
-
jsk
senior tag
válasz
Jhonny06 #14885 üzenetére
Durvák az áraik. Ősszel vettem sima Boris-t, meg Doris-t. Jók voltak, de lehetne kisebb kiszerelésben. Illetve van itthon egy BA Toris. Azt most a hétvégén bontom meg.
Csütörtökön megyek én is a Csakajó-ba. Egy Hoppin’ Frog Tower Tuesday: Infusion A - Coffee Porter-t tervezek venni, ha még lesz. A többit kihagyom.
Illetve a két Brewdog Paradox közül az egyiket (Compass Box v. Heaven Hill). Melyiket ajánljátok?
Illetve valaki ivott már Molotov Heavy-t? Elrettent a durva alkoholtartalma.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jhonny06 #14885 üzenetére
az mar tavaly aprilisban is annyi volt (ki is hagytam oket), meg kulfoldon is benyalnak 18-30 euroba. cigar city is hasonlo.
a borisbol lehet kapni kisebb uveget ill tavaly en belefutottam csapon lenyegesen olcsobban. nagyon jo, de ennyi penzert mar ott a paradox szeria, a tokyo, a black es ezek mind jobbak, a founders kbs es az even more jesus meg hasonlo aron/lenyegesen olcsobban egy masik ligaban jatszik.
az usa fozdek egy resze egyszeruen tularazott a tudasukhoz kepest.
---
btw kapni a lost abbeytol a santa ron diegot itt, agyalok rajta, hogy veszek egy uveget, anno emlitetted nagyon jo volt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jhonny06 #14771 üzenetére
kivancsi leszek a velemenyedre. a mexican biscotti azert nem egy egyszeru darab
.
itt valszeg belgazas lesz: Corsendonk es St. Bernardus Christmas, Balladin Noël, Nøgne Ø (Ö) / Jolly Pumpkin / Stone holiday ale, esetleg megbontom a barrel aged Chimayt is vagy esetleg a Thornbridge Days of creationt. meg csaladdal ahogy konzultaltam hal lesz, szoval a csalad lagerszeretoi nemet Löwenbraut kapnak, en meg Sculpint.
imperial most nem tudom mennyire lesz meg tavaly utan annyira nem akarok kiserletezni. a Rodenbach Alexander hiaba volt remek, nem aratott egyertelmu tetszest mindenkinek.
meg barati korben is lassan leszokunk a sorozesen imperialozasrol, egesz egyszeruen ellopjak adott esetben a figyelmet (jo mondom ezt ugy hogy legutobb old rasputin XIX wheatet ittunk ehgyomorra inditosornek).
-
Jhonny06
veterán
válasz
Jhonny06 #14619 üzenetére
Karácsony, második kör:
BrewDog Vs Beavertown - Coffee & Cigarettes
BrewDog Tactical Nuclear Penguin
BrewDog Dog F
BrewDog Abstrakt AB:22
BrewDog Abstrakt AB:23
BrewDog Abstrakt AB:24
Tempest Virgin Oak Barrel Aged Mexicake 11,3%
Evil Twin Even More Coco Jesus 12%, Imperial Stout
Westbrook/Evil Twin Imperial Mexican Biscotti Cake Break 10,5%, Imperial Stout
Tempest Bourbon Barrel Aged Mexicake 11,3%
Stone Imperial Russian Stout
Evil Twin Liquid Double Fudge -
ROBERTOH
őstag
-
realmadrid92
tag
válasz
Jhonny06 #14673 üzenetére
Nekem bejött a Black, a dobozos verziót ittam, 16,1%-os, 2000ft volt a Bölcsőben, de látom beerside-on "csak" 1650ft.
Én nem nagyon éreztem az alkoholt benne, csak az első kortynál max, és utána egyre jobb volt.
Ugyan túl nagy tapasztalatom nincs az imperial stoutok terén, tudsz esetleg ajánlani hasonló árkatban jó/jobb stoutokat 2e ft-ig bezárólag, azért 3e ft és felette már nem szívesen adnék 0,33 sörért.
Az Evil Twin Even More Jesus-t találtam még csakajóban 2e ft, de az most épp nincs készleten...
-
realmadrid92
tag
válasz
Jhonny06 #14619 üzenetére
To Øl Buxton Long Time No See 12,8%, Imperial Stout
Mikkeller BLACKErről a kettőről kérhetünk vélemányt?
Korábban kóstoltam a Noa Pecan Mud Cake-t, üvegesen és csapról is, nekem az már nagyon édes volt, viszont a mikkeller black nagyon bejött, bár abból ahogy látom van többféle változat (16,1 és 18,7%).
A To Øl a kettőhöz képest hol helyezkedik el?
köszi -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jhonny06 #14652 üzenetére
hu, cocoa psycho volt az imperial stout amivel kezdtem stiluson belul amikor ugy ot eve kezembe akadt a 4 packjuk (jackhammer, dead pony, libertine, cocoa), abbol ugy haromhavonta vettem egyet, aztan sajnos a libertinevel egyutt a pack is eltunt. 10 euroert remek ar-ertek aranya volt (meg ugy is hogy a DPC szerintem gyenge kozepes), plusz kb ugy lehetett jackhammert kapni.
-
Nunder
őstag
válasz
Jhonny06 #14636 üzenetére
Ha eközött meg a Bismarck között kellene választani, akkor egyértelműen a pingvin. Baromi alkoholos, sűrű mint az állat, de szerintem még finom. Másodszorra sokkal jobban ízlett, akkor már jobban tudtam értékelni a stoutokat. A Bismarck már csak tömény alkohol, kevés köze van az IPA-hoz.
Azonban erre is készülj fel, hogy párszor neki kell futni, még ennek a kevésnek is
Eredetihez sem véletlen adták a visszazárót. Társaságban remek, legutóbb két üveggel öntöttünk szét 18-an
Lehet szörnyülködni, élvezkedni, szidni, ajnározni. Kinek mi a reakció.
-
ROBERTOH
őstag
válasz
Jhonny06 #14627 üzenetére
Azt tudod, hogy ez szentségtörés?
Én még nem mertem megszólalni Noa ügyben, pedig amikor tavaly mindenki rohant a csakajóba venni, én is vettem két üveggel és nem jött be annyira. Tegyük hozzá, hogy előtte nem sok stout-ot ittam, ezért lehet hogy nem egyből azzal kellett volna kezdenem. Nekem nem nagyon emlékeztetett sörre. Ha nem tudom, hogy az, akkor inkább valami csoki likőr szerűségre tippeltem volna. Most már több stout-al a hátam mögött kíváncsi vagyok, hogy egy újabb Noa mennyire fog bejönni. Sajnos azt olvastam hogy elfogyott ami csapon volt a csakajóban. Remélem valahol még elcsípem.. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jhonny06 #14335 üzenetére
Lost Abbey Agave Maria Ale, avagy itt ilyen eleg limitalt keszlet jott en meg:
- kiszelektaltam az apakat / tripleket / doubleket / lagereket (apa ha fel eve palackoztak mar ennyit nem er, triple/double vonalon meg altalaban a kezmuves fozdek ar/ertekben szornyuek szoktak lenni, de altalaban minosegben is a belga-holland tengelyhez kepest, a kezmuves lager 12eur/magnum pedig viccnek is rossz)
- aztan a maradek harombol rendeltem egy-egy uveggeles nem vettem eszre, hogy ja, a 10 commandments 1 euroval dragabb volt, csak dupla meretu uveg mellett. nem ez a legdragabb, az a Tokyo barrel aged marad, de majdnem.
-
jsk
senior tag
válasz
Jhonny06 #14281 üzenetére
A Csakajóban ma nyitáskor volt még 2 üveggel. Egyet el is hoztam. Még jött hozzá:
Port Brewing SPA
AleSmith / Pizza Port Logical Choice
Evil Twin I Always Felt Closer to IPAs Than I Did to People
Hoppin' Frog Gangster Frog IPA
Hoppin' Frog Barrel Aged TORIS The Tyrant
Hoppin' Frog DORIS The DestroyerUtóbbi 3 karácsonyra.
-
jsk
senior tag
válasz
Jhonny06 #14181 üzenetére
Ezt tapasztaltam én is. Andival már könnyebb szót érteni. A probléma az, hogy a vásárlók 95%-a hozzáértő személy, aki a legtöbb esetben nem kérdez. A maradék 5% meg olyan nekik, mint aki az űrből jött. Nem értik, hogy nem tudja mit akar. Részükről mi az hogy nem tudja mi az IPA, DIPA, Saison, imerial stout, hellerbock, stb.
A nyitva tartással az esetükben még nem volt problémám, de én is láttam az FB-n, hogy néha-néha kiírják nem nyitnak. Ettől jobban felba**ott már a Hops Beer Bar, ahol szinte sosem nyitnak ki időben, vagy legalábbis akkor ha 17 óra utánra dumálok meg oda találkozót. Illetve most ugyanebbe futottam bele a Polyhistor Pub-ban.
-
realmadrid92
tag
válasz
Jhonny06 #14078 üzenetére
köszi,
Remélem hamarosan sikerül beszereznem, kb már csak ez hiányzik belga abt/quadrupel vonalon, ahogy néztem ratebeeren a top50-es lista elejét, a Rochefort10, St. Bernardus Abt 12, Struise Pannepøt, La Trappe Quadrupel mind nagy kedvencek, és ezek könnyen elérhetőek viszonylag jó áron itthon a westihez képest, én is ettől tartok amúgy, hogy nagyobb a hype körülötte és ár/érték arányban nem ér annyit.
Ha megkérdezhetem a szubjektív listádat, mik azok a sörök más vonalon (stout/ipa stb) amik legalább ekkora élményt adnak mint a fent említettek, és könnyen beszerezhetőek a korábban említett Csakajósör/Beerside/Beerlovers vonalon?
Ahogy olvastam az Omnipollo Noa körül legalább akkora a hype
az pl jobban megéri ár/érték?
-
kraftxld
félisten
válasz
Jhonny06 #14050 üzenetére
Hétvégén voltunk a Planet Sushi-ban a Allee-ben, nagyon jó hely, kérésre adnak kést-kanalat villát is ha a pálcika téma nem megy.
A minőséghez képest az árak se voltak veszélyesek szerintem, magyar viszonylatban hibátlan sushi hely, és 4 főre volt borravalóval, itallal együtt 30e, aztán dugig lettünk. Sört nem ittam, mert mindhárom japán sört kóstoltam már amit ott mérnekA csapolt Dreher / Pilsner meg eléggé környezetidegen volt
-
jookomak
őstag
válasz
Jhonny06 #14050 üzenetére
Nincs messze végül is a körúttól, de jó a kaja, kb Magyarország legismertebb kínai étterme: Wang mester
Bevallom ázsiaiban picit le vagyok maradva, pho-t tudok párat, meg echte japán (nem szusi) éttermet. Ami mellesleg 2 percre van a csakajósörtől.Kaja után le lehet itatni Szent András könnyével.
Viszont ha nem ázsiai, javaslom a tapas éttermeket. Ki lehet kérni többféle kaját, és egymáséból csipegetni. -
looser
addikt
válasz
Jhonny06 #13712 üzenetére
Én 200+üvegre emlékszem, de amikor utoljára voltam ott, akkor csak bolognai hozzávalókat néztem :-) Ha viszont a CBA-ba mész, ott van 3 féle Primátor is: Dark, Weizen, 13. Sajnos a 12-est (Premium) már nem árulják, pedig az nagyon finom, szerintem az egyik legjobb cseh.
-
looser
addikt
válasz
Jhonny06 #13710 üzenetére
A legmesszebb mostanában ameddig elmentem Budán, az az Alle volt, de nem emlékszem Soproni IPA-ra. Tényleg, egyszer ott is volt valami sörfeszt, szerintem Jookomak kollégával és az ő földijeivel ültünk ott. Jhonny, ha Kispesten jársz, az Europark-ban és az Üllői mellett a CBA-ban (Villanytelep) biztosan találsz. Kocsival jársz?
-
válasz
Jhonny06 #13679 üzenetére
kolléga nő is most jött be ezzel a lappal. Csak a "belga "büszkeség"" sort láttam meg és küldtem haza, hogy felejtse el..
Most írtam neki, hogy a 6-os speckó pack viszont tök jó vásár, arra nevezzen be és hozzon nekem egy APA-t, mert azt a Whitstable-t nem kóstoltam még
-
Nunder
őstag
válasz
Jhonny06 #13666 üzenetére
Azért rendeltünk, mert újra kapható volt a Tokyo. Mondanom se kell, hogy mire összeválogattuk a dolgokat - megjegyzem nem volt nehéz, mert eléggé le volt rabolva a guest készlet, a sajátjuk meg a szokásos foghíjas - már nem volt Tokyo egy darab sem...
15 font szétdobva mondjuk 3-4 ember között már simán vállalható, mégsem 44 mint fél éve
Volt, hogy rendeltünk a régi árral 2 üveg Pingvint meg egy rakat másikat. Pingvineket 12-en osztottuk szét, így "baráti" volt a szállítás
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jhonny06 #13632 üzenetére
nem ertem mirol beszelsz, en ket szigetet vegigtoltam a belgaban melegitve es jellemzoen quad + kriek vonalon maradva
. a rochefort 10 35 fokban eros volt, de finom
.
vagy iden amikor az evil twin imperial bizcotti breakje utan meg mentem egy kort az iparmuveszetiben es a nemzetiben.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Jhonny06 #13632 üzenetére
Ez alapvetőennem sörfesztivál, így azért inkább az ivósabb vonal dominál. Annak ellenére vannak kevésbé kommerszek, pl. a Twist & Cherry a Mad Scientist-től. Ami vagy kicsi hordóban volt, vagy inkább levették mert nem fogyott, de az elsők közt tűnt el a kínálatból. Masszívan zeller szaga és íze volt, elég perverz ízvilágú. Valamelyik este már a Hara'Punk IPA-tól is megijedtem, de ma kipróbálom.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Jhonny06 #13630 üzenetére
Stout-ot egyáltalán nem láttam. Imperial IPA van a Hara'Punktól, de mikor megláttam, már annyi sör volt bennem, hogy egy 8,5%-ost nem mertem bevállalni. Nem is nagyon fog változni a felhozatal, a szentandrási és a csíki stand eleve esélytelen, van még a Főzdebusz, ott kerül majd még fel új sör, ahol a MS-t csapolják, ott nem tudom. Meg még az egyik kajásnál van valami kézműves, de kizárt, hogy imperial stout. Van még a Hrabal Söröző, ők most Gallicát is csapolnak, nem csak csehet, de ott nem is néztem, mi van, azt majd 2 hónap múlva másik fesztiválon. Összességében még barna sör sincs, a szentandrási Feketét leszámítva.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jhonny06 #13567 üzenetére
en az uj DIPAjukkal a Fatamorganaval jartam igy par honapja.
elvileg azt is lehet kapni folyamatosan, gyakorlatilag azota se lattam (delutan 6ra mar nem volt nekik). mondjuk Noanal is lehet ez tortent, hogy az emberek raktaroznak. pl Yetibol es Sculpinbol akkor veszek ha olyanom van, mert tudom, hogy kaphato. Nebuchadnezzart se raktarozok, mert az IIPA frissen jo.
-
tomazin
veterán
-
Luser2000
addikt
válasz
Jhonny06 #13414 üzenetére
Az a helyzet, hogy a Marionett annyira olyan hangulatu, mint Koppenhágában 2 állandó (és jobb) helyük, hogy csak további csapokat kellene feltenni, és kész is lenne. A lokáció meg adja magát. (Szerintem azon a helyen jobb helye van inkább valami "nemzetközinek"). Csak meg ne kövezzetek emiatt.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Jhonny06 #13272 üzenetére
Ugye, hogy nem képzelődök? Azthittem csak beképzelem, de konkrétan sz@rul vagyok a 2.3.-ik dreher bak után...
Az Argus-ból annyira sokat nem szoktam iszogatni, hogy beteg legyek tőle, max. 2-őt. De a Bak után rendesen fáj a búrám. Ami azért érdekes, mert a Lidlis 6-os belga sörpakkot gond nélkül letolom, azért ott vannak igen bitang erősségű sörök, attól sem aznap, sem másnap nincs bajom. -
divot
veterán
válasz
Jhonny06 #13165 üzenetére
Nekem nagyon kellemes meglepetés, a Legenda Sörfőzde Hableányára emlékeztet, és azt is nagyon szerettem nyaranta. Az ára pedig...
Nagyon remélem, hogy a kézműves sörforradalom elkezdi a három magyarországi nagyot nyomni a rendes sörök irányába. Bár a Borsodi Tüzes meg Jeges, vagy mi a bánat, azt mutatja, hogy még nem mindenki ébredt fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- Sorozatok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okos Otthon / Smart Home
- Poco X6 Pro - ötös alá
- The First Berserker: Khazan
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest