Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Lite - szegény ember kameragombja
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
topikk
senior tag
-
topikk
senior tag
Aha, es akkor mas tesztelo hogyan tud repulo madarra is 77% eles kepet? Tony meg setalo emberre 66%-t?
https://mirrorlesscomparison.com/best/mirrorless-cameras-for-birds-in-flight/#rankings
-
topikk
senior tag
válasz
csacsi77 #34896 üzenetére
Teleobiknal lehet kulonbseg, es valoszinuleg ezekbol az Olympus a leggyorsabb, persze a megfeleo obival parositva. Az mas kerdes, hogy az ha mozgo targy esten veszed a sikeres kepek aranyat, ott nagyon lemarad az Olympus. De csupan sebesseget nezve, pl. kulonbozo tavolsagokat valtogatva es fokuszalva, egybol odaugrik, meg a leghosszabb tele is. A Nikon Z6 ii / 500mm PF pl. ehhez kepest lassabb, de ha egyszer megvan a targay, akor sokkal jobb a pontossag. Kisebb tomegeket kell mozgatni egy m4/3 obiban.
-
topikk
senior tag
válasz
kovsol #33810 üzenetére
Amúgy a crop jobb képminőséget ad mint az átugrott pixelek, ebben az esetben nem igaz, hogy a FF képméret akár dinamikában , akár élességben jobb lenne. Az obival meg lehet kompenzálni a látószöget.
-
topikk
senior tag
-
topikk
senior tag
válasz
kovsol #27447 üzenetére
"Ha a téma azt kívánja meg, hogy nagyobb legyen a DoF, de kevés a fény. Akkor hiába az f1.4 üveg, akkor is rekeszelni kell, és itt jön szóba a magas ISO tűrés. Nem mindenre megoldás az, hogy felrakok egy fényerős objektívet."
Ez így nem kerek , ugyanis a crop szenzoros gépek nagyobb mélységéleséggel rendelkeznek ugyanolyan látószög és rekesz esetén. Így amit az ISO tűrésen nyersz az egyik esetben (FF), azt az alacsonyabb ISO / nagyob blendével is megnyered a másik esetben (APSC). Ez az ekvivalencia. Nagyjából, ha a szenzorok ugyanazt a színvonalat képviselik, stb.
Az FF előny csak akkor jön ki ha mehet a szűk DOF.
-
topikk
senior tag
válasz
robi1979 #27288 üzenetére
Ha az1,4 56 van neki (nem tudtam), és ha nyitva használható, akkor semmivel. Viszont meg kellene néznie, végignézve a képeket ahol 1.4-et használt, hogy tényleg kell-e ennél kisebb DOF. Ha nem, akkor technikai szempontból nincs értelme a váltásnak. Hobbi / élvezeti / kipróbálási szempontból még lehet.
-
topikk
senior tag
válasz
Speeedfire #27282 üzenetére
Bár sokan szidják a koncepciót, pont az ilyen dilemmák miatt jött ki az Oly az f1.2 fixekkel. Veszel egy 45 f1.2 obit 750 Euróért és megvan az óhajtott / elégséges DOF-od , minden más maradhat a régi. Hozz ki egyet próbára, azzal nem veszítesz semmit. Az M4/3 képminőség meg bőven sok Flickr és Instára, az nem indokol FF vázat.
-
topikk
senior tag
válasz
mikrofon #17358 üzenetére
Azert nem csak a pixelszam a kulonbseg. Tegnap olvastam egy gyakorlatias tesztet, az A7iii -rol azt irjak, hogy az objektiv valahogy lazabban ul a vazon, es ha olyanok a korulmenyek por megy a szenzorra. Az R verzional nincs ilyen problema.
"Take the company’s 24-105mm f4 G OSS lens and put it on the Sony a7r III and the Sony a7 III–what you’ll find is that it feels looser on the lower end camera (the Sony a7 III.) When I spoke about this to Mark Weir and the Sony engineers, they said that there probably is around half a mm of thickness difference and that this is all something that they’ve heard.
So why did I just spend an entire paragraph writing about the stupid mount? Because on one of the event that Sony set up for the press, we were in the desert and photographing dune buggies. Sand got on my sensor through the lens mount and yet I had never taken the lens off of the camera. That’s annoying. This is something that hasn’t happened to me with the Sony a7r III when taking it to the beach on a windy day and it hasn’t happened with competing cameras."
-
topikk
senior tag
Sziasztok! Nem vagyok Sony-s, de a nagy hype miatt olvastam az A7iii -rol, hogy ennyi penzert ennyi kamerat meg nem adott senki. Ehhez kepest neztem ma az e-infin.com/eu szurkeimportos oldalt es ugyanannyiba kerul mint a Nikon 850D. Akkor hogy is van ez?
-
topikk
senior tag
eglobalnal botlottam bele, jo vetelnek tunik (bar nem ismerem a Sony E mount obik arait)
https://www.eglobalcentral.eu/sigma-16mm-f-1.4-dc-dn-contemporary-lens-for-sony-e-mount.html
-
topikk
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest