Hirdetés
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PNP
őstag
válasz
laci06 #42997 üzenetére
Mondjuk nem áll sokból lefotózni egy fehér falat, és akkor egyértelmű, miről beszélünk.
Az objektíven keresztül nézve látsz benne bármit? Mert ez leginkább a szenzoron lévő kosz szokott lenni. (Mivel az objektív(b)en lévő kosz messze van a szenzortól, hatalmasnak kell lennie, hogy kivehető legyen a képen) Minél szükebb a rekesz, annál jobban látszik, ez magyarázat lehet arra is, hogy a Sigmával miért nem látod (feltételezve, hogy azt inkább nyitva használod). Csinálj mindkét objektívvel mondjuk f8-on képet a falról. Ha mindkettőnél tapasztalod, akkor vedd le az objektívet és fújj bele körtepumpával (tehát nem szájjal és nem is sprayvel) a lefele tartott vázba. Ha továbbra is ott van, akkor nedves tisztítás (sensor swab), amit vagy te csinálsz, vagy egy szervizes.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
laci06 #42991 üzenetére
Szia, ha mással nem látszik, ezt is ellenőrizd biztosra: mindkét objektívvel lőj minél szűkebb rekesszel és ha csak egyiknél látszik, nem szenzor lesz, hanem üveg. A tisztítás költsége attól függ, melyik lencsetagot érinti, szétszedni biztos szét kell szerviznek, de a költségét nem tudom ma mennyi lehet.. semmiképp sem az obi ára/2
bár relatív minden ugye, mert egy használt-kitobi értéke/2 simán lehet, amit elkérnek (legyen 25e Ft és 50 az üveg), míg ha ugyanezt egy fél milliós üveggel tennéd meg, valszeg annak is 25-50 körül lenne a portalanítása, szakszerű tisztítása (lényegében tiszta levegővel kifújkálják, ha nincs nagy dráma, öreg, gombás obik más tészta, de ez nem az a kategória lesz talán).
Az ár csak hasraütés, amit hoztam. Meg kell kérdezni Sony szervizt. Nekem csináltak ilyet régen, de hogy az most jelenértéken hány Forint, uh. Egy telefont megér.
-
rgranc
aktív tag
válasz
laci06 #32820 üzenetére
Szia, nekem évek óta a6000-hez és duplakithez Sony LCS-U11 van. Az első zsebben a pótakksi és egyebek elférnek, belül pedig egészen pontosan akkora, hogy elfér a gép a kitobival, és a zoom, több objektív már nem.
-
B1T3
addikt
válasz
laci06 #32825 üzenetére
Nekem egész régóta megvan Rivacase 7450 oldaltáskám, amely egész kompakt, mégis meglepően sok mindent el tud nyelni. A nagyobb cuccok közül belefér a váz a 85mm-es objektívvel és még két közepes méretű objektív is, miközben az elülső zsebben ott a vaku és a miniállvány is (a sok kis praktikus zsebben pedig egyebek, mint pl. a tartalékaksik). Ráadásul olcsó is, 10 ezer körül van az ára. Rövidebb kiruccanásokhoz nálam bevált.
Csak azóta érzem kicsinek, amióta megvan a 135mm f/1.8 GM.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / használt állapotban / 3 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110 i5 6600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Zalman S2 TG DeepCool 580W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest