- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
modflow #62041 üzenetére
Ja, lehet!!
Mindenki:
Egy kis élménybeszámoló:Tegnap az említett MM akciós keretein belül megvettem a 65XH90,-et.
Mivel PS5-a forrás, és azért választottam ezt a szériát, mert a Sony ezt preferálja legjobban a ko zol mellé.Az elöző készülék 55-ös W8 volt, kicsit féltem a váltástól, de egyelőre pozitív a tapasztalat, a 4K HDR tényleg jó UHD film esetén is!
-
creative_II
csendes tag
válasz
modflow #61892 üzenetére
Igazat adok neked sokan csak beszélnek a problémákról de nem tesznek ellene, nekem is otthon egy ilyen sony tv pihen mint nálad. Megvárom mit hoz a szeptember, ha nem történik változás akkor hasonlóan mint te felveszem velük a kapcsolatot. Aztán meglátom mit csinálnak.
-
axlfsi
veterán
válasz
modflow #61889 üzenetére
Gonosz vagy!
En nem cserelek, szoval igenis legyen csak VRR es ALLM ...Szerinted egyebkent, ha mindannyian XH90xx tualjok ha irunk egy hasonlo levelet, mint Te, akkor ervenyesithetnenk a garanciat es cserelnek a TV-t, leven nem teljesulnek a beigert technikai parameterek? ... az eleg durva lenne!
-
tihibaby
senior tag
válasz
modflow #61846 üzenetére
Nem akarlak idegesíteni, de megnéztem XH90-en,nálam megy.
Viszont volt UPC,most Voda mediacard-al ugyanaz a szitu,mint alsopel kollégánál,bár nálam előtte egy LG43UJ620V televízió is ugyanezt csinálta "hidegindítás"-nál,most ez is,azt hittem ez normális.Ezek szerint mégsem? -
-
modflow
veterán
válasz
modflow #61626 üzenetére
Kedves .....,
Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot.
Tájékoztatjuk, hogy a VRR funkciót tartalmazó frissitést az év végéig fogja kiadni a Sony.
A frissités pontos időpontját a szeptember 19-ét követő héten fogják közzé tenni.
Az jelzett kép- és hanghibát továbbitottuk a technikusaink felé kivizsgálásra.
Köszönjük türelmét.
-
Joshi
titán
válasz
modflow #61628 üzenetére
A VRR és a 4K/120Hz két külön dolog. A VRR az tulajdonképpen egy FreeSync technológia, ami az AMD FreeSync-hez áll a legközelebb. Ez ugye hivatalosan 40-120Hz között ugrál függően attól, hogy az adott grafikus számítási egység milyen képkocka sebességet tud kiszámolni (FPS=Frame Per Secund).
Na most pl PC-re kötöd a tévédet, akkor ott működni fog a fix 4K/120Hz mondjuk a Windows asztal felbontása 4K és 120Hz lesz. PC-n sincs ez másként, hogy ha egy fix képfrissítésű monitoron beállítasz 60Hz-t, de mondjuk játék alatt nem tudja a videókártyád azt az FPS számot hozni, akkor az FPS-ed beesik ennél jóval alacsonyabb értékre tehát szaggatni fog a játék. Na most a PS5 grafikus egysége néhány játéknál jelenleg csak úgy tudja hozni a fix 120Hz-t, tehát a 120FPS-t, hogy dinamikusan visszaveszi a felbontást. Jelenleg ezt tudják az új konzolok.
Ennél sokkal jobb megoldás a VRR (PC-n a FreeSync, G-Sync), azaz nem a felbontást csökkenti és az FPS számot tartja fixen, hanem ellenkezőleg, a felbontás fix 4K marad, de az FPS szám csökkenni fog.
Tehát összefoglalva az nem a tévé hibája, hogy egy külső eszköz grafikus processzora képtelen tartani a 4K@120Hz-t. Ha te reklamálni szeretnél a Sony felé, akkor azt csak a beígért VRR hiánya miatt teheted.
Remélem így már érted miről van szó.ui.: a Vsync technológiáknak még abban van pozitív hozadéka, hogy vertikális szinkront ad, tehát nem fog szétesni a kép. Ugye ez Vsync nélkül elég gyakori.
-
Piftuka
veterán
válasz
modflow #61570 üzenetére
Alig két hete Hegylako01 fórumtársunk kiválóan összefoglalta a lényeget: X90/92/93/94/95J
-
-
F-ECT$
titán
válasz
modflow #61529 üzenetére
A J az idei a H a tavalyi modell, nagy különbség nincs:
The Sony X90J is the Sony X900H's successor. They're very similar overall, but there are a few differences. Although both TVs use a VA panel, the X90J has a higher contrast ratio, which means it can display deeper blacks. Its color gamut isn't as good as the X900H's, but it gets significantly brighter in HDR to make highlights pop, and its brightness is more consistent due to a less aggressive Automatic Brightness Limiter (ABL). -
DJosef
őstag
válasz
modflow #61320 üzenetére
Az XH90 előtt egy LG-m volt azon biztosan nem kell állítani azt tudom.
Ott így nézett ki a helyzet (már ha Xbox-ról van szó):
Egyébként az ALLM és VRR a legújabb pletykák szerint télen érkezik valamikor bár egyre valószínűbb,hogy nem fogják tudni megoldani... Forrás: [link] -
Vhiktor
nagyúr
válasz
modflow #61269 üzenetére
A szetvalasztas alatt én azt értettem, hogy xsx-bol a tvbe csak a kép megy és a hang egy másik kábelen a tv-t teljesen megkerulve megy az erositobe.
Tehát az xsx közvetlenül egy splitterre van kötve ami szetvalasztja a hangot és a képet. A splitter kép kimenete a tvre, míg a hang kimenete az erősítőre van kötve. -
kolosszus87
senior tag
válasz
modflow #61270 üzenetére
Amennyire tudom ezzel nem nagyon lehet mit csinálni, külföldi fórumok tele vannak ezzel, hogy XSX-nél hanghibák vannak eARC használatnál ([link]), ezt a Sony-nak firmware-ben kellene javítania. Az egyetlen amit tehetsz addig h kikapcsolod az eARC funkciót és csak sima ARC-ként használod a portot, de így nem lesz Dolby Atmos v DTS:X. A másik amit te is csináltál, hogy 60hz-re állítod.
-
modflow
veterán
válasz
modflow #61269 üzenetére
A készülékeim a következők:
- Sony XH9096 TV (legfrissebb firmware: v6.0466)
- Sony STR-DH790 7.2 AV erősítő ("legfrissebb" firmware: v1.171, 10-10-2018)
- Xbox Series X konzol(Már több HDMI kábelt próbáltam, gyári XSX, PS5 és más 8K-s HDMI 2.1-es kábelt is.)
A TV és az erősítő a HDMI3 eARC porton van összekötve egymással. Az Xbox közvetlenül a HDMI4 portba csatlakozik.
A legzavaróbb probléma:
A TV 4K/120Hz-es képbeállítás esetén eARC-on a bitfolyam alapú hang (Dolby Atmos, DTS:X, DTS, DD) folyamatosan akadozik az erősítőn, kb. minden 3. másodperc kimarad.
Ha a képfrekvenciát leveszem 60 Hz-re, akkor mindenféle hang tökéletes, ha visszateszem 120Hz-re újra jelentkezik a hiba. Ha 4K/120Hz képbeállítás mellett a hangot tömörítetlen formátumban továbbítom (7.1) akkor tökéletes a hang. De 5.1 alatt konkrétan eltorzul az egész hangzás.
Ha magán a TV-n jön a hang, akkor pedig mp-ekre kimarad a hang, annyira megakad.
Csatoltam egy linket, ahová feltöltöttem egy videót a hibákról.
Itt minden jól hallható.
https://www.youtube.com/watch?v=bzQDnz9sLq0 -
Jakesz
addikt
válasz
modflow #59965 üzenetére
Komolyra fordítva:
Az XH90-en vannak már ezek a funkciók vagy sem? Csak mert mindenfélét olvasni a neten. Van, ahol azt írják, hogy még mindig úton van a frissítés, és van ahol meg azt, hogy már kiadták, de a 4K 120 hz nem az igazi rajta. Melyik az igazság?Másik kérdés. Ez a VRR csak játékoknál működik, vagy más multimédiás lejátszásnál is? Csak mert a Kodin kívül más helyi lejátszásra alkalmas app nem képes a tv képfrissítését az adott tartalom képfrissítéséhez igazítani, ezért ez jó megoldás lehetne.
-
-
Celtis
veterán
válasz
modflow #59709 üzenetére
Ha időnként van furcsa ugrás, az valami hiba. Bármi is lehet az oka. Ha kicsit körülírod, talán okosabbak lehetünk. Pl. melyik film, milyen időközönként, mindig ugyanott vagy véletlenszerű stb.
A kijelzést illetően, mégis mire vagy kíváncsi? Az stream fps-t az app tudja, ha bármilyen app a forrás, akkor 60H-et ad a tv-nek. A panel meg 120Hz-en megy...
-
Celtis
veterán
válasz
modflow #59685 üzenetére
Az két különböző dolog, hogy a netflix milyen fps-t streamel és mit játszik le az app.
A filmeket nyilván 24fps-ben küldi a netflix, de a tv-re készült sorozatokat nem hinném.
Aztán lejátszásnál az Androidon legjobb tudomásom szerint csak 60fps lehetséges, azaz 3:2 pulldownt kell csináljon az app. Ezt megfelelő beállításokkal a tv visszaállítja judder mentesre.Itt van egy lasított videó. Gyönyörűen látszik a judder a Sonyn. Netflixes filmből van a részlet.
-
Joshi
titán
válasz
modflow #59595 üzenetére
Nehéz konkrét segítséget adni a Netflixes akadós kérdésedre, mert streamnél azért van egyéb dolog is ami bekeverhet. Próbáld beszerezni az adott filmet a virágboltból és nézd meg hogy az akad-e.
ui.: nem bántásból írom, de az a gond veled, hogy nálad a régebbi 85-ös szériás tévével is rengeteg problémád adódott, miközben más nem panaszkodott hasonló dolgokra.
-
Technoman
őstag
válasz
modflow #59401 üzenetére
....Sokan ózon alapú légtisztítókat használnak az otthonukban. Az ózon bizonyos esetekben megfelelő segítség, de ne tévesszük szem elől, hogy erős oxidáns, így a házban található eszközök hamarabb oxidálódhatnak az ózon miatt. Az ózon használata miatt ráadásul megnövekedhet a ház légterében a szubmikron részecskék száma, ami szintén légúti problémákhoz vezethet....
Forrás: Webbeteg -
Kockás60
junior tag
válasz
modflow #59398 üzenetére
Nemrég volt róla szó valamelyik adón. és ott említeték,hogy káros a műszaki cuccokra is, de legfőképpen az egészségre !
Olyannyira,hogy a fertőtlenítés alatt tilos az épp kezelt helyiségben tartózkodni,és a technikai eszközöket is célszerű erre a pár 10 percre "kiköltöztetni"
Valamint utána alaposan szellőztetni kell egy keveset.
Én is gondolkodtam egy ilyenen [link] De Nekem ez túl macerás . -
Celtis
veterán
válasz
modflow #59394 üzenetére
Nem a bevonatoktól félnék, hanem az elektronikus részek oxidációjától.
Régen javítottam ilyen konnektorba dugható ózon generátort. Saját magán belül a rézdrótokat baromi gyorsan szétmarta. Azóta tartok ez ilyentől, habár valószínűleg a koncentráció sokat számít. Autókban is használják klíma tisztításra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest