Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
Urak!
Havernak ilyen Samu TV-je van
Kölcsönadhatom neki a 3D szemüvegeinket, hogy kipróbálják milyen a 3D.
Ugye 829-hez TDG-BT400A -t adtak, jók ezek az aktív 3D-s Samsungokhoz? -
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 2,5"-os külső winchestert, amin csak filmeket tárolnék, és a tv-vel használnám. A kérdésem az lenne, hogy a winchesternél számít-e, hogy az usb 2.0 vagy 3.0? Vagy mindkettő működni fog a tv-vel? 42-w655 tv-m van.
-
nagyd1990
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy 55w829-es tv-t az euronicsban, de már csak kiállított termék volt. Mégis mennyire megbízható ilyet venni és nem bontatlant? Mindenképp w829-es tv-t szeretnék 55 esetleg 50 colosban.
-
playa8
csendes tag
válasz
nightshadow
üzenetére
HAt ezert fordultam hozzatok

van egyebkent koztunk olyan akinak van konkret tapasztalata ezekkel a modellekkel? ne kimeljetek!
-
playa8
csendes tag
válasz
nightshadow
üzenetére
A sony 60" -t most 299K ert aruljak a MM-ban. ezert is jatszottam el a gondolattal.
-
playa8
csendes tag
Sziasztok!
Tv vasarlas elott allok. Jelenleg egy 46"os Lg led tv-m van, am idokozben megnovekedett a nappali merete, igy celszeru lenne egy nagyobb tv-t ujitani. Kb 3,6M tol nezzuk a kepernyot igy eleve 55"-60" ban gondolkozom. Film nezes kozben is, de ha alkalmankent beizzitom a PS3-at akkor vegkepp kozelebb kell ulnom a TV-hez. Jelenleg sok filmet nezunk belso halozatrol Plex -szel. Szeretnem ha a kovetkezo TV-m is hasonloan jol kezelne a szamitogepen levo filmeket es a hozza tartozo feliratokat. Jelenleg ez nagyon jol mukodik.
Az igenyem egyebkent ugyanaz mint mindenkinek, legyen nagyon jo a tv es ha lehet legyen zavarba ejtoen olcso
Ket modellt neztem ki magamnak, ami megfelelne az elvarasaimnak es a penztarcamnak is:
SONY KDL-60W605 vagy PANASONIC TX-55CS620E.
A Sony az Sony ugyebar, de nem smart es 3D sincs benne. Full HD, ellenben 60" os. Ami nagyon tetszik benne a mereten tul az az, hogy meg tud jeleniteni egyszerre 2 kepet, ugy hogy az egyik akar kulso forras is lehet (pl. HDMI input).
A Panasonic ugyan kisebb atmeroju, de tud 4K t (ez azonban nem dealbreaker), szinten van ikertuner benne, azt azonban nem tudom, hogy elo tv adas mellett meg tud-e jeleniteni kulso forrasrol kepet. Ami nagyon tetszik ebben a modellben az a TV anywhere funkcio. Zsenialisnak tartom, es hasznat is tudnam venni. A Smart funkcioi is eleg innovativnak tunnek.
A tapasztalataitokra vagyok kivancsi. Mi a velemenyetek errol a ket modellrol? Van -e esetleg mas alternativa ami megfelel az igenyeimnek.
Koszonom a segitsegeteket elore is
Udv
Szabolcs -
tunkiih
őstag
Üdv. Lenne egy amatőr kérdésem, lehet csak reggelről vesztem el a dologban..

Lenne egy Bravia W7 tv-m, hol van konkrétan a web böngésző? Az appok között nem találom..

Köszönöm...

-
csz77
csendes tag
Sziasztok berakom ide is a kérdésem,a digis t-be is beraktam,mert nem tudom hogy melyik a megfelelő topik.
Adott egy Sony 55w805b készülék,digi kábeltv,smart cam,csatlakoztatot külső hdd.
Probléma a következő:
Szeretnék műsort hdd-re rögzíteni műsorujságból,de nem igazán jön össze.Ha kézi felvétel beállítást választom (X-órától X-óráig vegyen fel X-csatornáról) akkor vesz fel rendesen,de epg-ből nem megy.Rámegyek a műsorújságban a felvevendő műsorra,nyomok egy műsor felvételét,ki is írja hogy az időzítő beállítása megtörtént.Amikor elkezdődne a felvétel még akkor is kiírja hogy időzített felvétel hamarosan elindul,de igazából nem vesz fel semmit. A műsorújságban a felvenni kívánt müsor után következő műsorra tolja az időzítést,de azt sem veszi fel,hanem tovább tolja a következő műsorra.Igazából nem is tudom igazán hogy ez most a tv hibája,vagy a digi nem támogatja (kódolja???) a műsorújságból való felvételt.Vagy talán a smartcam bekavar vmit? -
Merior
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy némely FULL HD-s videó/film elindításakor a TV-m elsötétül vagy villog .Videó kártyám: GTX 560 TI
TV: Sony Bravia NX700A válaszokat előre is köszönöm!
-
dualcore
őstag
válasz
headhunter
üzenetére
Ott csak 3 nap áll rendelkezésre.
-
krupiz
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott a 50W828 tv-m, és nem találja meg a készülék a Spektrum csatornát (meg mintha lenne még 1-2, Digi hálózat, másik szobában egy Philips Tv-n simán megvan)
Automatikus hangolás tartomány:teljes -
dh66e
veterán
-
dualcore
őstag
Az az érdekes, hogy a 2009-es FHD lcd tv-nek 3 ms a válaszideje, szóval hová is fejlődünk?
-
Főcske
tag
Üdv.
Játékra melyik japo TV a nyerő? (input-lag) -
PpenoO
őstag
A kérdést én tettem fel. Nekem annyi elég, hogy az Rpi2-öt a tv usb táplálja, így csak akkor kapcsol be, ha a tvét is bekapcsolom. A rákötött vinyó keretbe lenne saját táppal. A lényeg, hogy a szivárvány kockát még elméletben se lássam.
Amúgy az IKEAs tápot holnap megveszem, kíváncsi vagyok a 3,4 mA töltésre.
-
dualcore
őstag
Igen, ahogy Janaboy is írta, elvileg a feszültség állandó (V) viszont az áramerősség ami kérdéses (A) Azt kellene mérni. Elvileg nem gond kisebb otthoni barkácsolással megmérhető, fel kell áldozni egy usb kábelt, a tápvezetéket elvágni, és a keletkezett két vég közé bekötni egy ampermérőt sorban. Így menet közben folyamatosan mérhető a leadott mA.
-
tomp
félisten
Nemrég téma volt az usb feszültsége.
Egy ilyen eszköz szépen megmutatja mennyi megy ki a porton. Legkésőbb jövőhéten meg is veszem.
-
kezo0
addikt
válasz
cotagg
üzenetére
Ez csak egy tipp, de nekem akkor történtek ilyenek, amikor a tévé nem kapott elég erős jelet a koaxon. Ilyenkor a kártya (nekem UPC-s van) nem tudta kikódolni a jelet, ergo a tévé azt érzékelte, hogy a felvételre beprogramozott csatornán nincs ill. megszűnt az adás, tehát nincs mit rögzíteni. Ezért leállt (vagy el sem indult) a felvétel.
Ezt követően cseréltem a tévébe menő kábeleket és csatlakozókat, kisebb lett a jel vesztesége, és a hiba meg is szűnt. -
Sárpac
nagyúr
válasz
nightshadow
üzenetére
2014 Sony=Samsung 2015 Sony=LG? Fasza!

-
nightshadow
veterán
Sony X830C review (USA modell): [link] IPS paneles, meg is lett az eredménye
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ancient11
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy van egy Sony Vaioi VGN-NR498E típusú gépem, és emellé pedig egy Sony KDL 32W650 tv-m. Szerintetek lehetséges lenne bármilyen módon hogy képernyőtükrözést hajtsak végre a laptopomról a tv-re? Köszönöm a válaszokat előre is.
-
ABee
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Egyenlőre csak filmeknél vettem észre, de ott nem jellemző hogy melyiknél.
-
ABee
tag
Üdv Guruk!
Van egy 42 Colos 705-öm ami rá van kötve PC-re HDMI-vel (VGA egy AMD 270x) és mostanában azt figyeltem meg hogy néha egy pár másodpercre megváltoztatja a képarányt. Egyszer a filmek oldalára csap fekete csíkot mászor az aljára aztán visszaáll 16:9-re.
Találkozott már valaki ilyesmivel? Van mód a képarány fixálására? Hirtelen se catalystban se a TV-n nem találtam hasonlót.
-
cotagg
tag
Sziasztok, hátha valaki tudja a választ. Van egy Sony KD-49X8505B tv és rákötve egy vinyó tv-műsorok felvételére. Az esetek nagyjából felénél nem indítja el az időzítő a felvételt vagy kézi indításkor magától leáll egy idő múlva. Ugyanitt két generációval ezelőtti Sony tv soha nem produkált hasonlót.
A felvételek között van egy hibalista és a leglehetetlenebb okokat sorolja fel: „A felvétel megszakadt. Ütközik egy másik felvétellel vagy a kezdés időpontja elmúlt.”, „A modul nem engedélyezi az eseménynek a dekódolását.”, „A felvétel csak részben készült el, mert a felvétel során a fő áramellátás megszakadt.” stb. Csak igazából egyik sem igaz.
A kábeltvs kártya látszólag hibátlanul működik, a kábelezés rendben van, a TV adással nem szokott gond lenni, a vinyót már cseréltem, hátha azzal van a baja. A menüt átböngésztem, hátha van valami beállítás, amit nem szeret… Gyakorlatilag már ötletem sincs mi lehet ez, a legutolsó frissítése sem javított rajta. Van valakinek ötlete mit nézzek meg?
-
törölt tag
Ez most lehet buta kérdés lesz.
Pendrive-ra tudok felvenni programozott műsorokat? 42W805B / UPC / mediacard. -
wolf033
senior tag
48w585-höz milyen nem gyári fali tartót tudok venni ami értelmes áron van?
Ezt írja hozzá "fali konzol (SU-WL450, 60 mm/20 mm)" de ennél valami barátságosabb megoldást keresnék ha van.
Jó hozzá mindegyik 600x200-as tartó vagy csak a fentebb említett Sony tartó?
Megmértem a tv-n a luktávolságot ami 300x200.
-
kezo0
addikt
"A mozik 2011 óta 4K felbontásban vetítik a filmeket..."
A magyarországi mozik esetében ez konkrétan nem is igaz. Amikor a hazai mozik a celluloidról átálltak a digitális formátumra, a legtöbbjükben az olcsóbb, 2k-s vetítőt szerelték be, és a 4k-s moziterem azóta is ritka, mint a fehér holló. Ha jól tudom, pl. az óbudai Eurocenterben és a Corvin egyik termében tudnak 4k-s felbontásban vetíteni - már persze, ha kapnak hozzá megfelelő műsorforrást.
Amúgy ha valakit érdekel a 4k-s téma, szerintem ez egy elég jó összefoglaló, bár már egy évvel ezelőtti:
[link] -
ptya
tag
Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi, hogy ti milyen módszerrel használjátok (már aki) a DLNA lejátszást a TV-n gépről, úgy hogy felirat is legyen a filmhez/sorozathoz?
Sony ugye nem támogatja az SRT feliratot DLNA-n keresztül, igy ha szimplán megnyitom Plex-ben a filmet, ahol ott a fájl és a felirat is, akkor felirat nincs. Ezért én mindig remux-olom, és létrehozok egy új fájlt.
Ez nekem azért probléma, mert 2x van meg minden torrent miatt (oké oké, csúnya kalóz, harr.. ez van
Gondolkozom egy NAS beszerzésén, és valahogy ettől az extra lépéstől kéne megszabadulni. Wireless párti vagyok igy TV is jelenleg WIFI-n csatlakozik a hálóra.
Mégis lehet az lenne a jobb, ha USB-vel lenne a NAS rákötve még a TV-re (mert akkor képes olvasni az SRT-t)? -
dualcore
őstag
A cikket nem én írtam csak linkeltem, ne kövezzetek meg.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy tényleg kinek lehet hinni ezek szerint? És akkor mi értelme van a mobilokban az UHD-nak? Oké hogy közelről nézzük, de 5" 60 cm-ről, vagy 50" 3 m-ről, nem egy az arány!
Én minden esetre látom 3 méterről a különbséget FHD és UHD között!
Ne értsetek félre nem vagyok elfogult, és nem is zengek ódákat róla, nekem tetszik egyenlőre, de tény hogy még kevés rá a forrásanyag. Az meg tuti hogy nálunk fényéveket kellene várni a 4K-s műsorszórásra. Egyenlőre én is boldog lennék ha már minden csatorna legalább HD lenne. -
dh66e
veterán
válasz
tylerddd
üzenetére
Nos pont ez a véleményem nekem is erről.Sok év kell még ahhoz hogy legyen értelme a számomra egy uhd tévének természetesen megfelelő méretben.Addig meg elvagyok a w8 al vígan.
Természetesen nem vagyunk egyformák valaki egyértelműen jobbnak látja a felkonvertálást dvd-ről az uhd-n.Nos nekik telitalálat egy ilyen tévé. -
Dave™
nagyúr
válasz
dualcore
üzenetére
Szerinted mennyire lehet komolyan venni a gyártó hivatalos blogját ebben a kérdésben? Ugyanezt írták anno gondolom a 3D-ről, aztán meg lehet nézni hol van most. A 4K-nak valóban LENNE értelme, csak sajnos hiányzik hozzá n+1 feltétel. Ez idővel nagy valószínűség szerint változni fog (bár biztosat az mp3 leváltási kísérletei után szerintem nem lehet mondani), de most még nem adottak hozzá a feltételek.
Pár erős kijelentés a "cikkből":
"A mozik 2011 óta 4K felbontásban vetítik a filmeket, és most Ön ugyanezt a minőséget tapasztalhatja nappalijában is."
Persze, a vásznon, több tíz négyzetméteren, nem TV méretben.
"Az extra pixeleknek köszönhetően közelebb ülhet a 4K televíziókhoz, mint a hagyományos tévékhez, hogy igazán élvezhesse a képernyő nyújtotta részletgazdagságot és a mélységet. Továbbá, mivel a képernyő jobban kitölti a perifériás látóterét, így még inkább elmerülhet a magával ragadó vizuális élményekben."
Ez igaz, csak jellemzően eddig sem azért nem ültek közelebb az emberek, mert a pixelek mérete zavarta volna őket, hanem mert távolabb volt a kanapé. És éppen ezért most sema szőnyegről görnyedve fogják nézni, meg talán a szobát sem rendezik át úgy, hogy másfél méterről nézzék a TV-t.
"a 4K televízió-sugárzás sem várat magára sokat már"
Persze, már a teljes csatornakínálat egynegyede is fogható akár HD-ban, változó minőséggel, mindezt hány év után is? Biztosan gyorsan fog terjedni a 4K.
-
junior11
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére

-
nightshadow
veterán
válasz
dualcore
üzenetére
"Nincs szükségem arra, hogy egy nagy méretű kijelzőt vásároljak ahhoz, hogy észrevegyem 4K és a Full HD közötti valódi különbséget?
A kérdés megválaszolása érdekében segítségül hívtuk Mark Whitemant a Sony Europe televízió-készülékek marketing csoportjának munkatársát. „A 4K a képernyőfelbontásról szól, és a képminőségbeli különbség a 4K és a Full HD között már a 109,2 cm-es (43 hüvelykes) képernyőn is látható” – mondta."
Korábbi PH Interjú Csoszity Eszterrel, a Sony termékmenedzserével:
PH: Tervezi a Sony, hogy az LG-hez hasonlóan kisebb, és ebből fakadóan kedvezőbb árú UHD tévékkel is színre lép valamikor a jövőben, vagy maradnak az 55-65-85 hüvelykes kategóriában?
Sony: Egyelőre nem merült fel az, hogy kisebb képátlójú Ultra High Definition kompatibilis televíziókkal bővítsük a kínálatot. Felméréseink kiértékeléséből világosan látszik, hogy az emberek számára a legfontosabb egy tévé megítélése során a képminőség. Ennek megfelelően az értékesítési adatokból világosan látszik, hogy folyton nő a érdeklődés a nagyobb modellek iránt, a Sonynak pedig kiemelt célja, hogy ebben a szegmensben legyen a legjobb, illetve növelje piaci részesedését. Ráadásul kérdéses hogy az UHD felbontásnak van-e bármi értelme az 55 inchnél kisebb kategóriában... forrás: [link]
Na most kinek higgyünk, a Sony marketingesének vagy a Sony termékmenedzserének? Vagy lehet hogy csak megváltozott a két interjú között az emberi szem felbontóképessége!

-
-
dualcore
őstag
-
dh66e
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
Itt a topicban is kért valaki és hozzávágták vigyed alapon.Szerintem adnak.
-
penge111
addikt
válasz
nismoka
üzenetére
Nem én raktam össze, hanem a srác akitől vettem. Késő este volt már, nem volt kedvem vele foglalkozni, de nem tudom mit lehet rajta elrontani, ahogy mondod, hiszen ahogy én is láttam két csavart kell belerakni és kész. Na mindegy meló után neki esek, akkor tuti, hogy merőlegesnek kell lennie a talpra a készüléknek, mert jelenleg a föld felé van egy 10-15 fokos dőlésszöge. Maga tv nagyon tetszik csodás képe van, csak még szokni kell mert 32" után nagyon nagy, asszony mondta is, hogy szédül amikor gyors kameramozgások vannak egy-egy adásban.
Más, akinek van ilyen készüléke, a lábon, tápon és a távirányítón kívül a dobozban a fali rögzítéshez szükséges konzolnak is benne kellett volna lennie? Mert nézegetem a másik fórumban, hogy ez egy érdekes tv, falra rögzíteni csakis a saját lábával és egy kis konzollal lehet, így lesz komabilitis a legtöbb fali tartóval. Válaszokat előre is köszönöm.
-
dh66e
veterán
Ne aggódj ilyet nem mondhatnak az a kijelző hibás.
Az a fő gond hogy cserélni ebben az időszakban már nem fognak mert nincs szinte sehol már 2014-es modell.Az is lehet hogy visszavitt példányt kaptál a bolttól.Mindent el kell adniuk címen.Ez nem jó de benne van a pakliban.
Amíg volt készleten a hivatalos boltokban addig szó nélkül cserélték több sony tulajnak is.
Nagy valószínűséggel panelt cserélnek benne az meg fájdalommentes lesz neked. Az el és visszaszállításról a szerviz gondoskodik.(#15103) penge111
Itt olvasgass sonyhoz is van ami kipróbált. -
penge111
addikt
Sziasztok! Ma lettem a tulajdonosa egy Sony 48W605B. Egy dolog nem tetszik benne a talpa , nekem nagyon nem függöleges a talpon a készülék, nagyon fēlek, hogy a pofára esik. És még billeg is rajta a készûlék. Szóval aki falra szerelte, tudna ajánlani hozzá egy elfogadható árú max 10k körüli fali tartót? Mert olvasaom szerint sokkal nem lehet összehozni. A saját gyári sony konzolt ismerem, de szerintem drága. Vagy hogy lehet ezt, szēpen egyenrsre rállítani a talpára, az útmutatón jót röhögtem, hogy azt javasolják, még illusztrációkkal is, hogy ki kell kötözni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ASRock lapok általában
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 7300 Core i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)