- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Aktív témák
-
vaddesz
csendes tag
ja, letettem a házi barkácsolásról, úgyhogy akár át is nevezhetnénk a topicot pl. RGB ledet honnan? -ra :)
-
vaddesz
csendes tag
Néztem az árlistát, de RGB-t nem láttam az optoalkatrészek között. Itt is kimerül a választék a kétszínűvel. Magyarországon csak a Co***d forgalmaz ilyesmit? Guglival rákerestem a multicolor led-re meg az RGB led-re, de csak rengeteg német nyelvű oldalt találtam, és én sajna nem tok németül.
-
net84
őstag
<reklám> www.speedshop.hu </reklám>
smd ledek itt -
PapaMaci
őstag
Nagyfényü kék SMD LED-et lehet venni 150 HUF-ért...
A piros/zöld/sárga valamivel olcsobb... -
mspike
tag
Házilag szerintem koránt se lesz olyan jó mint egy gyári led... de csatlakozva az előttem szólókhoz... a Conrád ha arról volt szó nem a legolcsóbb hely... Másik muszály SMD alkatrész legyen ? Mert Sima RGB LED az olcsóbb lesz... pontosan mennyi azt nem tudom, de ajánlok egy jó boltot, ahol múltkorjában 20 FT-vel olcsóbban vettem banándugót... őszintén szólva nem lenne nagy cucc ha nem 100 darabot vettem volna... így elég sokat spóroltam. Jah a bolt :) Elektrokontha. Van honlapjuk, bár csak az árlista van rajta de az pont elég. Az üllőin van a klinikákhoz közel.
Ide vág :
egy érdekes világítási ötlet ... :
[L]http://www.modding-faq.de/index.php?artid=906&page=7[/L]
Szerintem nagyon király :) -
-
clayman
aktív tag
de te nem erről beszéltél eredetileg? hogy ilyen RGB ledet nem akarsz venni mer az drága ? :D
-
csiga997
őstag
Létezik ún. RGB-led, ami épp ezt tudja....
Tudom, lehet kapni, de eddid csak a Co**adnál találtam, ahol nagyon qrva drága (kb. 1000 HUF/db) és kéne vagy 10-20db...
Ezt mán tuggya a szaki maga is, mint fentebbről ez jól látszik.
Hanem egy csomag zseblámpaizzó legfeljebb 300ft, sőt egy csomag zseblámpa is legfeljebb 3000, úgyhogy IMHO ez mindenképp megfontolandó.. :D
Persze a zseblámpaizzók melegszenek, úgyhogy valami spéci hűtő kell majd rájuk, ventivel még jobb :))
Ha meg lefújnád a házat ződre, plusz a kis szines izzók, és hoppsz, kész is a karácsonyfa!! Ajándékok mehetnak alája rögtön, angyalka a tetejére, santa claus-os screensaver, estébé estébé... :DDD -
Flashy
veterán
áááá dehogy! karácsonyfaégő! gyárilag festve van, lehet mindenféle alakút venni, kicsit, nagyot, gömbölyűt. attól függően hogy milyen égősorba való, van többféle feszültséggel működő.
-
-
Létezik ún. RGB-led, ami épp ezt tudja. Van négy lába, ebből egy a közös, a többi pedig a három színkomponensnek. Ebből mindenféle színeket ki lehet keverni; igaz, a fehér nem lesz olyan szép, mint egy echte fehér leddel.
-
clayman
aktív tag
hát ammennyire tudom, én négy ilyennel oldottam meg a házam világítását az kb 2500 ftba került. szal kb 600 Ft kröül egy viztiszta kék led 3milis, sima elektroboltban
bár a videokarim bánta mer az egyik led véletlenül ki- aztán rápottyant és rövidrezárta :O szal jól ragaszd be :))))
de kicserélték gariban :Y -
vaddesz
csendes tag
Esetleg lehetne kitermelni cuccost pl. totálkáros mobilokból, ha van telefonos ismerős. Bár gondolom ők sem hajigálnak ki ilyesmit...
A nem S(zado)M(azo)D(evices) 3 v. 5 mm-es kék jószágok milyen árban lehetnek?
[Szerkesztve] -
clayman
aktív tag
sztem nem tudod nagyon sokkal olcsóbban összehozni, max ugy 600 Ft legalább
- egyrészt rohadt sok munkád lenne vele.. vagy van nyák nyomtatód v hogy hiják vagy fogod az ecsetet? :) esetleg még van alkatrészbeültetőd is? :Y de ha van időd... :)
- másrészt a kék led ami egy RGB combóból nem maradhat ki magában vagy 300-500 HUF mérettől és minőségtől függően. a másik kettő ugy 50-100 50-100 ft szal kb egy 500as az alap alkatrészek magukban.
a pro-k közé sorolnám azt hogy ha igy összefognál 3 ledet, akkor a különböző színű fényforrások távolsága miatt szép effektek alakulhatnak ki :DD -
vaddesz
csendes tag
Arra gondoltam hogy kéne némi fényeffekt a gépemre, de hogy ne legyen unalmas az egyszínű megvilágítás, többszínű LEDekből kéne csinálni. Itt kezdődik a gond, uis a legtöbb kupecnél csak kétszínű kapható (piros-zöld, egyszerre vezérlve vmi sárgáspiros maszat).
Nekem vmi olyasmi kéne, ami pl a Samsung telókon van - C100 és társai. Tudom, lehet kapni, de eddid csak a Co**adnál találtam, ahol nagyon qrva drága (kb. 1000 HUF/db) és kéne vagy 10-20db...
A telón ahogy nézegettem, úgy lehet a dolog megoldva, hogy több SMD LED lehet egy fényvezető tokba pakolva, és ezek megfelelő kombinációja keveri a sok szép ibolya, narancs, hupikék, fehér stb. színt.
Összedrótozható egy ilyen házilag? egymás mellé pakolni egy pici NYÁKra az SMD LEDeket, kivezetéseket rá, aztán valami jóféle fényvezető diffúz v. víztiszta műgyantával tokozni?
Na? Hajrá mekkmesterek!
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen légkondit a lakásba?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Harmadszorra is haladékot adott a TikToknak Trump
- Óra topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged