Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kosh Naranek

tag

Nem igazán tudom, hol lenne a legjobb helye a kérdésemnek, így beteszem ide is.

A következő problémám lenne.

Adott egy Asus ROG X670E-A alaplap + Ryzen 7900X3D proci és Sapphire 6950XT vga trió.

Az alaplap biosában szeretném engedélyezni a ResizeBAR funkciót, viszont ha ezt megteszem, akkor a CSM Support funkció kikapcsolódik. Ez leginkább azért probléma, mert a CSM alatt lehet beállítani az SSD/HDD boot priorityt, tehát a CSM letiltása után az alaplap elveszít minden háttértárat (SSD,HDD+Plextor BR) és a következő ujraindításnál közli, hogy nincs bootolható háttértár és nem töltődik be a Win. A gépben két 1TB Seagate Firecuda 520 SSD található, de kétlem, hogy közük lenne a problémához.

Az alaplap eredetileg 2023. decemberi biossal került forgalomba (v 1807) ezt lecseréltem a legújabb v2007 biosra, de ez sem oldotta meg a problémámat.

Mit kellene még beállítanom, hogy a ResizeBAR működjön és legyen egy bootolható rendeszerem? Esetleg hibás az alaplap és mehet vissza gariba? Találkozott valaki hasonló problémával?

Namost a ResizeBAR funkció kikapcsolt állapota alapvetően túlélhető, csak nem értem, hogy az ASUS milyen elgondolás mentén épített be a biosba egy olyan funkciót, aminek a bekapcsolása működésképtelenné teszi a rendszert.

Új hozzászólás Aktív témák