- 3D nyomtatással csökkentené a kijelző gyűrődését az Apple iPhone Foldnál
- Hamarabb hajtogathatod az iPhone Foldot, mint vártad
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
st.marci
csendes tag
válasz
Zalanius
üzenetére
Szia Zalán!
Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Én sokáig gyanakodtam arra, hogy az alaplap (Prime X570-Pro) valamelyik komponense gyári hibás, de akkor XMP nélkül miért megy? Stb. Ráadásul neked is rossz..
Szerintem valami történik, amikor frissítjük a beállításokat a BIOS-ban (gondolom újratraineli a RAM-ot) és hosszabb idő elteltével mindig újra kell inicializálnia, de nem mindig sikerül. Ez alól kivétel az, ha beállításfrissítés történik, mert akkor ha lekapcsolom a gépet kisebb időre akkor pillanatok alatt bebootol, tehát még érvényben van valami, ami elfelejtődik hosszabb idő után. De ettől függetlenül ez nem állapot, mert ha véletlenül áramtalanítom a gépet vagy hosszab ideig nem használom, akkor is elvárható, hogy konzisztensen bebootoljon.
Én egy dologban reménykedem, hogy ha már a 1407-es nem hozta meg a várt eredményt (nekem sem), hogy az AGESA 1.0.0.5-ben javítanak POST problémákat Micron 3200-as RAM-okkal. Nekem Hynix van, CL16-os, de ebben bízom egy picit, mert vagy a BIOS vagy az AGESA környékén lehet ez a bug szerintem, mert a RAM ugyan nem Samsung de ettől függetlenül teljesen stabilan működik 3200MHzen, tehát nem hiszem azt sem, hogy a gyári XMP profil hibás vagy instabil lenne ehhez a konfigurációhoz.
Köszi még egyszer!
Marci
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte FXA-990-UD5 / Beszámítás OK!
- T-Force Delta RGB DDR5-6000 16GB (2x8GB) fehér
- G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4 kit / BESZÁMÍTÁS OK!
- 0perces SAMSUNG DDR5 6400MHz vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia (6400B)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Sabertooth Z97 Mark 1 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- HP EliteDesk 800 G4 USDT,i3-8100, 8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest