Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- A kamera nem lesz karcsú a Honor Magic8 Pro Air esetében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Titan 2 Elite néven érkezik egy újabb BlackBerry-szerű Unihertz
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
st.marci
csendes tag
válasz
Zalanius
üzenetére
Szia Zalán!
Örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Én sokáig gyanakodtam arra, hogy az alaplap (Prime X570-Pro) valamelyik komponense gyári hibás, de akkor XMP nélkül miért megy? Stb. Ráadásul neked is rossz..
Szerintem valami történik, amikor frissítjük a beállításokat a BIOS-ban (gondolom újratraineli a RAM-ot) és hosszabb idő elteltével mindig újra kell inicializálnia, de nem mindig sikerül. Ez alól kivétel az, ha beállításfrissítés történik, mert akkor ha lekapcsolom a gépet kisebb időre akkor pillanatok alatt bebootol, tehát még érvényben van valami, ami elfelejtődik hosszabb idő után. De ettől függetlenül ez nem állapot, mert ha véletlenül áramtalanítom a gépet vagy hosszab ideig nem használom, akkor is elvárható, hogy konzisztensen bebootoljon.
Én egy dologban reménykedem, hogy ha már a 1407-es nem hozta meg a várt eredményt (nekem sem), hogy az AGESA 1.0.0.5-ben javítanak POST problémákat Micron 3200-as RAM-okkal. Nekem Hynix van, CL16-os, de ebben bízom egy picit, mert vagy a BIOS vagy az AGESA környékén lehet ez a bug szerintem, mert a RAM ugyan nem Samsung de ettől függetlenül teljesen stabilan működik 3200MHzen, tehát nem hiszem azt sem, hogy a gyári XMP profil hibás vagy instabil lenne ehhez a konfigurációhoz.
Köszi még egyszer!
Marci
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Posta, csomagküldés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest